r
Nosalty Logó

Rakott spárgás csirkemell

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Gonoszka1
Rakott spárgás csirkemell
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 4378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    38.5 g

Zsír

  • Összesen
    40 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1277.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    41 mg
  • Kálcium
    337 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    524 mg
  • Nátrium
    274 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    55 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    467.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    337 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    51 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    182 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    215 micro
  • Kolin:
    133 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    88 micro
  • β-karotin
    1466 micro
  • β-crypt
    44 micro
  • Likopin
    1715 micro
  • Lut-zea
    1552 micro
Összesen 728 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    230.8 g

Zsír

  • Összesen
    240 g
  • Telített zsírsav
    140 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    977 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7664.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    247 mg
  • Kálcium
    2024 mg
  • Vas
    37 mg
  • Magnézium
    544 mg
  • Foszfor
    3144 mg
  • Nátrium
    1643 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    329.9 g
  • Cukor
    58 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    2806.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2022 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    306 mg
  • D vitamin:
    38 micro
  • K vitamin:
    1092 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    83 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1292 micro
  • Kolin:
    799 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1250 micro
  • α-karotin
    525 micro
  • β-karotin
    8795 micro
  • β-crypt
    266 micro
  • Likopin
    10292 micro
  • Lut-zea
    9312 micro
Összesen 4378 kcal
  • 6% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 7% Zsír
  • 78% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    5.8 g

Zsír

  • Összesen
    6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    25 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    192.8 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    51 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    79 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    70.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    51 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    8 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    32 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    221 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    259 micro
  • Lut-zea
    234 micro
Összesen 109 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A rizst sós vízben 0,5 dkg kókuszzsírral megfőzzük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és a megfőtt rizzsel összekeverjük.
  2. Közben a spárgát megtisztítjuk és alaposan megmossuk. A porcukorral, a citromlével és egy nagy csipet sóval, forrástól számítva kb. 4-5 perc alatt megfőzzük a spárgát.
  3. A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kókuszzsíron (5,5 dkg) kérget pirítunk a csirkemellszeletek mindkét oldalára egy nagy serpenyőbe. Ez oldalanként kb. 2 perc. A megmaradt zsiradék kb. felét egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, és kikenjük vele, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
  4. A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és felaprítjuk. A serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük (pár perc) és sózzuk. Közben a megmosott paradicsomokat is feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük. Még 1-2 percig kevergetve főzzük. A lángot lezárjuk, megszórjuk a pirospaprikával, és összekeverjük.
  5. Elkezdjük rétegezni az ételünket a kimorzsázott tepsinkbe. Először a spárga felét rendezzük bele. Erre jön a petrezselymes rizs, majd ezt megkenjük a fél adag tejföllel. Erre sorakoztatjuk a hússzeleteket, és rajtuk elosztjuk a lecsót. Erre kerül a spárga másik fele. Lereszeljük a trappista sajtot. Összekeverjük a maradék tejföllel, és rákenjük a spárga tetejére.
  6. Sütőbe toljuk (én hideg sütőbe toltam), és 210 fokon kb. 40-45 percig, pirosodásig sütjük.
  7. Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom tavaszi egytálételt.
  • Sütés hőfoka: 210 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x37
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3265
  • Feltöltés dátuma: 2014. május 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott spárgás csirkemell
Gonoszka1 428 recept

A spárga szezonjában igyekszem minél több spárgás ételt készíteni, mert nagyon szeretjük, és egészséges. Ez az étel is nagyon finom egytálétel. Csak ajánlani tudom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 125 kalória van.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...