Rakott spárgás csirkemell
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Gonoszka1
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
210 °C
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
100g csirkemellfilé120 kcal
-
167g zöldspárga23 kcal
-
43g rizs155 kcal
-
83g víz0 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
25g trappista sajt88 kcal
-
10g kókuszzsír89 kcal
-
4g citromlé1 kcal
-
0g porcukor1 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
67g paradicsom12 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
7g zsemlemorzsa26 kcal
-
2 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
728
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
600g csirkemellfilé720 kcal
-
1000g zöldspárga140 kcal
-
260g rizs931 kcal
-
500g víz0 kcal
-
600g tejföl1188 kcal
-
150g trappista sajt528 kcal
-
60g kókuszzsír535 kcal
-
24g citromlé5 kcal
-
2g porcukor8 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
400g paradicsom72 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
40g zsemlemorzsa158 kcal
-
11 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
4378
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
-
15.1g csirkemellfilé18 kcal
-
25.2g zöldspárga4 kcal
-
6.5g rizs23 kcal
-
12.6g víz0 kcal
-
15.1g tejföl30 kcal
-
3.8g trappista sajt13 kcal
-
1.5g kókuszzsír13 kcal
-
0.6g citromlé0 kcal
-
0.1g porcukor0 kcal
-
1.1g petrezselyem0 kcal
-
5g tv-paprika1 kcal
-
10.1g paradicsom2 kcal
-
2.3g vöröshagyma1 kcal
-
1g zsemlemorzsa4 kcal
-
0.1g fűszerpaprika0 kcal
-
0g fekete bors0 kcal
-
0g só0 kcal
Összesen
109
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 38.5 g
Zsír
-
Összesen 40 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1277.5 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 41 mg
-
Kálcium 337 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 524 mg
-
Nátrium 274 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 55 g
-
Cukor 10 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 467.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 337 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 51 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 182 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 14 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 215 micro
-
Kolin: 133 mg
-
Retinol - A vitamin: 208 micro
-
α-karotin 88 micro
-
β-karotin 1466 micro
-
β-crypt 44 micro
-
Likopin 1715 micro
-
Lut-zea 1552 micro
Összesen
728
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 230.8 g
Zsír
-
Összesen 240 g
-
Telített zsírsav 140 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 51 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 977 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7664.8 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 247 mg
-
Kálcium 2024 mg
-
Vas 37 mg
-
Magnézium 544 mg
-
Foszfor 3144 mg
-
Nátrium 1643 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 329.9 g
-
Cukor 58 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 2806.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2022 micro
-
B6 vitamin: 7 mg
-
B12 Vitamin: 5 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 306 mg
-
D vitamin: 38 micro
-
K vitamin: 1092 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 83 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1292 micro
-
Kolin: 799 mg
-
Retinol - A vitamin: 1250 micro
-
α-karotin 525 micro
-
β-karotin 8795 micro
-
β-crypt 266 micro
-
Likopin 10292 micro
-
Lut-zea 9312 micro
Összesen
4378
kcal
- 6% Fehérje
- 9% Szénhidrát
- 7% Zsír
- 78% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Likopin
Fehérje
-
Összesen 5.8 g
Zsír
-
Összesen 6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 25 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 192.8 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 51 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 14 mg
-
Foszfor 79 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 8.3 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 70.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 51 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 8 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 27 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 32 micro
-
Kolin: 20 mg
-
Retinol - A vitamin: 31 micro
-
α-karotin 13 micro
-
β-karotin 221 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 259 micro
-
Lut-zea 234 micro
Összesen
109
kcal
Hozzávalók
-
60 dkg csirkemellfilé
-
26 dkg rizs
-
15 dkg trappista sajt
-
4 dkg zsemlemorzsa
-
fekete bors ízlés szerint
-
só ízlés szerint
Elkészítés
- A rizst sós vízben 0,5 dkg kókuszzsírral megfőzzük. A petrezselymet leöblítjük, felaprítjuk, és a megfőtt rizzsel összekeverjük.
- Közben a spárgát megtisztítjuk és alaposan megmossuk. A porcukorral, a citromlével és egy nagy csipet sóval, forrástól számítva kb. 4-5 perc alatt megfőzzük a spárgát.
- A csirkemellet megtisztítjuk, vékony szeletekre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A kókuszzsíron (5,5 dkg) kérget pirítunk a csirkemellszeletek mindkét oldalára egy nagy serpenyőbe. Ez oldalanként kb. 2 perc. A megmaradt zsiradék kb. felét egy tepsibe vagy tűzálló tálba öntjük, és kikenjük vele, majd megszórjuk a zsemlemorzsával.
- A vöröshagymát megtisztítjuk, felaprítjuk. A paprikákat kicsumázzuk, és felaprítjuk. A serpenyőben maradt zsiradékon megdinszteljük (pár perc) és sózzuk. Közben a megmosott paradicsomokat is feldaraboljuk, és a serpenyőbe tesszük. Még 1-2 percig kevergetve főzzük. A lángot lezárjuk, megszórjuk a pirospaprikával, és összekeverjük.
- Elkezdjük rétegezni az ételünket a kimorzsázott tepsinkbe. Először a spárga felét rendezzük bele. Erre jön a petrezselymes rizs, majd ezt megkenjük a fél adag tejföllel. Erre sorakoztatjuk a hússzeleteket, és rajtuk elosztjuk a lecsót. Erre kerül a spárga másik fele. Lereszeljük a trappista sajtot. Összekeverjük a maradék tejföllel, és rákenjük a spárga tetejére.
- Sütőbe toljuk (én hideg sütőbe toltam), és 210 fokon kb. 40-45 percig, pirosodásig sütjük.
- Melegen tálaljuk ezt a nagyon finom tavaszi egytálételt.
- Sütés hőfoka: 210 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30x37
- Sütés ideje: 45 perc
- Elkészítettem: 3 alkalommal
- Receptkönyvben: 27
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 3265
- Feltöltés dátuma: 2014. május 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Gonoszka1
428 recept
A spárga szezonjában igyekszem minél több spárgás ételt készíteni, mert nagyon szeretjük, és egészséges. Ez az étel is nagyon finom egytálétel. Csak ajánlani tudom. Az általam felhasznált hozzávalókkal, az elpárolgást is beleszámítva 100 grammban 125 kalória van.