r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta szaftosan

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Rakott savanyú káposzta szaftosan
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

520
Kalória
18.6g
Fehérje
31.3g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
274.5g
Víz
98.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
6.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10847.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    6931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    2196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A húsos raguhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk (a bőrkét tegyük félre), majd száraz serpenyőben megizzasztjuk és enyhén megpirítjuk (nem kell teljesen pörccé). Kihalásszuk a sült szalonnadarabokat és a zsír felét is félretesszük.
  2. A kisült zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, jöhet hozzá az aprított fokhagyma, amit 1-2 perc alatt lepirítunk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és alaposan lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerekkel, majd elkeverjük.
  3. A serpenyőt visszatesszük a tűzre és jöhet bele a darált hús. Közepes lángon körülbelül 5-7 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és alacsony lángon, fedő alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval-borssal korrigáljuk.

A rizshez

  1. A rizst felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és a szalonna bőrkéjét, majd fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük. Ha már kész, a fedő alá egy tiszta konyharuhát teszünk, és így, lefedve hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor ez megtörtént, kihalásszuk belőle a fűszereket és a bőrkét, majd villával fellazítjuk.

Az összeállításhoz

  1. Előveszünk egy közepes méretű tepsit vagy sütőedényt. A savanyú káposztát elkeverjük a sült szalonnával és a maradék zsírral.
  2. A sütőedény aljába tesszük a káposzta felét, majd arra a rizst, amire jöhet a darált hús, végül pedig a maradék savanyú káposzta. A rakottas tetejét bevonjuk a tejföllel, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt összesütjük. A végén rá is piríthatunk a tetejére, hogy jól odapiruljon.
  3. Kissé hagyjuk hűlni, majd kockákban, további tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros nagyágyú: fűszeres darált hússal, puhára párolt rizzsel és sült szalonnadarabokkal csábít evésre a tányérról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hunyadi sertéskaraj

Ezt a receptet egy étteremből rendeltük, a szórólapon megnéztem a hozzávalókat, és ez alapján elkészítettem otthon is. Nagyon finom, picit pikáns étel az uborkától!

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!