r
Nosalty Logó

Rakott savanyú káposzta szaftosan

5,0

1 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Lakos Benedek
Rakott savanyú káposzta szaftosan recept | Nosalty
0 seconds of 56 secondsVolume 0%
Press shift question mark to access a list of keyboard shortcuts
Next Up
Édes gofri
01:05
00:00
00:56
00:56
 
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

520
Kalória
18.6g
Fehérje
31.3g
Szénhidrátok
35.9g
Zsír
274.5g
Víz
98.4g
Koleszterin
4.4g
Rost
6.2g
Cukor
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A húsos raguhoz

A rizshez

Az összeállításhoz

Összesen 137 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.6 g

Zsír

  • Összesen
    35.9 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    98 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1356 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    21 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    46 mg
  • Foszfor
    266 mg
  • Nátrium
    866 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    274.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    142 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    11 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    93 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    9 micro
  • β-karotin
    183 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    575 micro
  • Lut-zea
    431 micro
Összesen 520 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    287 g
  • Telített zsírsav
    126 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    60 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    18 g
  • Koleszterin
    787 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10847.8 g
  • Cink
    16 mg
  • Szelén
    167 mg
  • Kálcium
    1206 mg
  • Vas
    27 mg
  • Magnézium
    371 mg
  • Foszfor
    2124 mg
  • Nátrium
    6931 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    250.3 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    35 mg

Víz

  • Összesen
    2196.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1137 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    152 mg
  • D vitamin:
    90 micro
  • K vitamin:
    135 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    39 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    746 micro
  • Kolin:
    611 mg
  • Retinol - A vitamin:
    993 micro
  • α-karotin
    73 micro
  • β-karotin
    1464 micro
  • β-crypt
    255 micro
  • Likopin
    4602 micro
  • Lut-zea
    3450 micro
Összesen 4158 kcal
  • 5% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    9.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    359 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    70 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.3 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    72.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    38 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    25 micro
  • Kolin:
    20 mg
  • Retinol - A vitamin:
    33 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    152 micro
  • Lut-zea
    114 micro
Összesen 137 kcal

Elkészítés

A húsos raguhoz

  1. A szalonnát felkockázzuk (a bőrkét tegyük félre), majd száraz serpenyőben megizzasztjuk és enyhén megpirítjuk (nem kell teljesen pörccé). Kihalásszuk a sült szalonnadarabokat és a zsír felét is félretesszük.
  2. A kisült zsíron megdinszteljük az apróra vágott hagymát. Ha már üveges, jöhet hozzá az aprított fokhagyma, amit 1-2 perc alatt lepirítunk. Ekkor hozzáadjuk a sűrített paradicsomot és alaposan lepirítjuk. Lehúzzuk a tűzről és megszórjuk a fűszerekkel, majd elkeverjük.
  3. A serpenyőt visszatesszük a tűzre és jöhet bele a darált hús. Közepes lángon körülbelül 5-7 percig pirítjuk, majd felöntjük az alaplével és alacsony lángon, fedő alatt készre főzzük. Megkóstoljuk, és ha kell, sóval-borssal korrigáljuk.

A rizshez

  1. A rizst felöntjük a vízzel, hozzáadjuk a fűszereket és a szalonna bőrkéjét, majd fedő alatt, alacsony lángon puhára főzzük. Ha már kész, a fedő alá egy tiszta konyharuhát teszünk, és így, lefedve hagyjuk, hogy kihűljön. Amikor ez megtörtént, kihalásszuk belőle a fűszereket és a bőrkét, majd villával fellazítjuk.

Az összeállításhoz

  1. Előveszünk egy közepes méretű tepsit vagy sütőedényt. A savanyú káposztát elkeverjük a sült szalonnával és a maradék zsírral.
  2. A sütőedény aljába tesszük a káposzta felét, majd arra a rizst, amire jöhet a darált hús, végül pedig a maradék savanyú káposzta. A rakottas tetejét bevonjuk a tejföllel, majd 180 fokos sütőbe toljuk és 25 perc alatt összesütjük. A végén rá is piríthatunk a tetejére, hogy jól odapiruljon.
  3. Kissé hagyjuk hűlni, majd kockákban, további tejföllel tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 perc
  • Főzés ideje: 30 perc
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

A savanyú káposzta nemcsak egy vitaminbomba, de egyben egy aduász is: a konyhában rengeteg módon felhasználhatjuk. A belőle készített rakottas igazi magyaros nagyágyú: fűszeres darált hússal, puhára párolt rizzsel és sült szalonnadarabokkal csábít evésre a tányérról.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Krémes cukkinis rizottó

A cukkinis rizottó egy finom és krémes olasz étel, amit könnyen elkészíthetsz otthon. A rizottó készítési módja miatt a rizs krémes lesz, anélkül, hogy ténylegesen hozzáadnánk ...

Hering András

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Habos mákos

Nagyon egyszerű, irtó hamar készen van, azonnal fogyasztható, és nem mellesleg nagyon szép és fincsiii:)

Sütőben sült rántott hús

Próbálok életmódot váltani, így a cukrot és a túl sok zsírt mellőzöm mostanában. Repceolajjall sütök, így azt végképp sajnáltam egy rántott húshoz :). Mivel a fasírtot is ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!