r
Nosalty Logó

Rakott palacsinta Évi módra

0,0

0 ÉRTÉKELÉS5 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
NS
Rakott palacsinta Évi módra
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

1554
Kalória
27.6g
Fehérje
177.6g
Szénhidrátok
76.2g
Zsír
100.3g
Víz
187.6g
Koleszterin
4.3g
Rost
106.5g
Cukor
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 1554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 6212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír

A palacsintához

A grízkrémhez

Az összeállításhoz

Összesen 217 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    27.6 g

Zsír

  • Összesen
    76.2 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    20 g
  • Koleszterin
    188 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1109.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    32 mg
  • Kálcium
    483 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    68 mg
  • Foszfor
    259 mg
  • Nátrium
    263 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.6 g
  • Cukor
    107 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    100.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    613 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    59 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    166 mg
  • Retinol - A vitamin:
    581 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    387 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    252 micro
Összesen 1554 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    110.2 g

Zsír

  • Összesen
    304.8 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    132 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    78 g
  • Koleszterin
    750 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4436.7 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    127 mg
  • Kálcium
    1931 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    272 mg
  • Foszfor
    1035 mg
  • Nátrium
    1050 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    710.5 g
  • Cukor
    426 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

Víz

  • Összesen
    401.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2453 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    44 mg
  • C vitamin:
    10 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    237 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    248 micro
  • Kolin:
    662 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2324 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1549 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1007 micro
Összesen 6212 kcal
  • 7% Fehérje
  • 47% Szénhidrát
  • 20% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Nátrium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    10.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    155.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    68 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    37 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    24.9 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    86 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    23 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    54 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    35 micro
Összesen 217 kcal

Elkészítés

A palacsintához

  1. Először a grízt készítjük el. A tejet a búzadarával és a cukorral sűrűre főzzük, és lefedve félretesszük hűlni. Párszor át lehet keverni.
  2. A palacsinta hozzávalóit kikeverjük, és kisebb palacsintasütőben kisütjük.
  3. Ha a gríz kihűlt, hozzáadjuk a margarint és a vaníliát, elkeverjük, majd hozzáadjuk a 3 tojást is. Érdemes elektromos habverővel csinálni, így gyorsan krémes lesz az egész.
  4. Összeállítjuk a desszertünket: egy hőálló tálat kivajazunk. (Én egy kb. 10 cm magas és 20 cm átmérőjű cserépedényt használtam, ebbe pont belefértek a kisméretű palacsinták, és oldalt körben, majd később a tetején is maradt hely bőven a pudingnak.) Tehát vajazunk, aztán lefektetünk egy tésztát, megkenjük bőven a grízkrémmel, majd palacsinta, vékonyan lekvár, ismét palacsint, gríz, és így tovább az utolsó tésztáig.
  5. Bekapcsoljuk a sütőt.
  6. A pudingport a tejjel, rummal, cukorral megfőzzük. Ahogy sűrű lesz, azonnal leöntjük vele a palacsintakupacot.
  7. Megszórjuk a mazsolával és a mandulával, majd 20 perc alatt átsütjük. A mandula picit piruljon meg a tetején! :)
  8. Melegen tálaljuk! Szépen szeletelni igazán nem lehet, inkább egy nagyobb kanállal essünk neki, és azzal szedjünk!

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses

Pár évvel ezelőtt a húgom szülinapja alkalmából torta helyett rakott palacsintát kért tőlem, de mondta, hogy ne olyan csokis-diós izé legyen...:)  Igazság szerint csak halvány emlékeim vannak, hogy mit is raktam akkor a palacsinták közé. A gríz és Anyukám savanykás szilvalekvárja biztos volt... Mindenesetre ez a desszert így, ebben a formában is ördögien finom!

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Pizzás gofri sajttal

Mit kapunk, ha egy gazdag pizzatésztát megtöltünk paradicsommal és sajttal, majd a forró gofrisütőbe dugjuk? Nos, természetesen pizzás gofrit, ami kívülről ropog, belül pedig sajttal ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

8 tökéletesen fűszeres magyaros főétel a nemzeti ünnepre

Mi is egy igazi, autentikus, magyaros főétel ismérve? Hogy általában fűszeres, hagymás-borsos-paprikás, legtöbbször piros színvilágú, laktató és húsos. Ja, és jár hozzá kinek-kinek a kedvenc körete: a párolt rizs, hagymás krumpli, nokedli, tarhonya vagy főtt tészta. És a savanyúság! Nemzeti ünnepekre pedig különösen ajánljuk őket.

Top Receptek

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!