r
Nosalty Logó

Rakott padlizsán fűszeres kecskesajttal

cukormentes laktózmentes gluténmentes tejmentes tojásmentes
NS
Rakott padlizsán fűszeres kecskesajttal
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
Összesen 68 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.5 g

Zsír

  • Összesen
    24.1 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    9 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    40 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    906.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    17 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    400 mg
  • Nátrium
    229 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    18.5 g
  • Cukor
    12 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    273 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    35 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    82 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    201 micro
  • α-karotin
    153 micro
  • β-karotin
    787 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3885 micro
  • Lut-zea
    1230 micro
Összesen 348 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    37 g

Zsír

  • Összesen
    48.2 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    19 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1812.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    375 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    135 mg
  • Foszfor
    800 mg
  • Nátrium
    458 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    884.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    545 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    47 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    16 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    165 micro
  • Kolin:
    112 mg
  • Retinol - A vitamin:
    401 micro
  • α-karotin
    305 micro
  • β-karotin
    1574 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    7770 micro
  • Lut-zea
    2459 micro
Összesen 695 kcal
  • 4% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.6 g

Zsír

  • Összesen
    4.6 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    8 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    174.1 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    36 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    77 mg
  • Nátrium
    44 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    85 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    52 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    11 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    29 micro
  • β-karotin
    151 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    746 micro
  • Lut-zea
    236 micro
Összesen 68 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A padlizsánt és a cukkinit felkarikázzuk, megsózzuk, félretesszük. A fokhagymát, a gombákat megpucoljuk, felszeleteljük, ahogyan a paradicsomokat is.
  2. Előmelegítjük a sütőt 200°C-ra. Egy tűzálló tálat olívával kikenünk.
  3. Közben lemossuk a sós lét a padlizsánokról és a cukkinikről. Befűszerezzük őket.
  4. Egy sor padlizsán, egy sor cukkini, rá a gomba, paradicsom, fokhagyma, fűszerezés. Kevés olívával meglocsoljuk.
  5. Teszünk közéjük kockára vágott kecskesajtot, úgy hogy a tetejére is maradjon. Megismételjük mégegyszer.
  6. Lefedjük fóliával, a sütőben 15 percig sütjük, majd levéve a fóliát, betakarjuk a tetejét kecskesajttal, félbevágott koktélparadicsommal, és visszatesszük a sütőbe pirulni (5-10 perc).
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 395
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 19029
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy kiadós takarítás és kirándulás után, és valószínűleg szombat esti baráti összejövetel előtt valami könnyű, de mégis tartalmas vacsorára gondoltam. Az ebédhez is használt kecskesajtot ebbe is belecsempésztem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...