r
Nosalty Logó

Rakott mexikói penne

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
esztersilver
Rakott mexikói penne
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 1411 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 5642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 212 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    162 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2927.3 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    500 mg
  • Vas
    13 mg
  • Magnézium
    297 mg
  • Foszfor
    1279 mg
  • Nátrium
    704 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    180.6 g
  • Cukor
    17 mg
  • Élelmi rost
    23 mg

VÍZ

  • Összesen
    349.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    23 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    759 micro
  • Kolin:
    226 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    16 micro
  • β-karotin
    233 micro
  • β-crypt
    117 micro
  • Likopin
    8684 micro
  • Lut-zea
    683 micro
Összesen 1411 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    331.5 g

Zsír

  • Összesen
    165.3 g
  • Telített zsírsav
    71 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    55 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    24 g
  • Koleszterin
    650 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    11709.3 g
  • Cink
    36 mg
  • Szelén
    488 mg
  • Kálcium
    1999 mg
  • Vas
    53 mg
  • Magnézium
    1187 mg
  • Foszfor
    5115 mg
  • Nátrium
    2815 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    722.6 g
  • Cukor
    67 mg
  • Élelmi rost
    91 mg

VÍZ

  • Összesen
    1396.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    932 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    69 mg
  • D vitamin:
    149 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    91 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    3038 micro
  • Kolin:
    905 mg
  • Retinol - A vitamin:
    833 micro
  • α-karotin
    64 micro
  • β-karotin
    931 micro
  • β-crypt
    469 micro
  • Likopin
    34738 micro
  • Lut-zea
    2732 micro
Összesen 5642 kcal
  • 13% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 53% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.5 g

Zsír

  • Összesen
    6.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    440.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    75 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    106 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27.2 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    52.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    35 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    114 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    18 micro
  • Likopin
    1307 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 212 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát kifőzzük. Míg fő, kis olajon megpirítjuk a darált húst, közben megfűszerezzük.
  2. Közben aprítsuk fel a gombát és keverjük a húshoz a kukoricával, a babbal együtt és a paradicsomszósszal együtt, majd öt percig hagyjuk együtt főni.
  3. A tepsibe öntsünk egy kis olajat és ebbe oszlassuk el szép egyenletesen a tészta felét, majd erre jöhet a szósz fele.
  4. Ezután rátesszük a tészta másik felét és a maradék szószt.
  5. A tetejére mehet a tejföl, majd a reszelt sajt.
  6. Végül tegyük a sütőbe, kb.10-20 percre, amíg a sajt rápirul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Receptkönyvben: 324
  • Tegnapi nézettség: 3
  • 7 napos nézettség: 27
  • Össznézettség: 36832
  • Feltöltés dátuma: 2011. június 14.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
esztersilver 68 recept

Egy réggebbi újságból néztem a receptet, igaz egy kicsit átalakítottam. Nagyon laktató étel, hamar elteltem tőle. Érdemes elkészíteni, mert gyorsan megvan és szuper ebéd.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...