r
Nosalty Logó

Rakott mákos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
R1CH4RD
Rakott mákos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Összesen 303 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12 g

Zsír

  • Összesen
    41 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    45 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1033.9 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    418 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    58 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    191 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    103.3 g
  • Cukor
    51 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    24.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    327 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    35 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    29 micro
  • Kolin:
    47 mg
  • Retinol - A vitamin:
    307 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    229 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    70 micro
Összesen 832 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    95.6 g

Zsír

  • Összesen
    328.4 g
  • Telített zsírsav
    64 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    134 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    111 g
  • Koleszterin
    360 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8271.1 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    184 mg
  • Kálcium
    3343 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    464 mg
  • Foszfor
    2712 mg
  • Nátrium
    1525 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    10 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    826.2 g
  • Cukor
    408 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    194.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2612 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    37 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    281 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    236 micro
  • Kolin:
    373 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2459 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1830 micro
  • β-crypt
    11 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    560 micro
Összesen 6639 kcal
  • 7% Fehérje
  • 57% Szénhidrát
  • 23% Zsír
  • 13% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    378.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    153 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    124 mg
  • Nátrium
    70 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    37.8 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    8.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    119 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    13 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    112 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    84 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    26 micro
Összesen 303 kcal

Hozzávalók

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Elkészítés

Mézes tésztához

  1. A mézes tészta hozzávalóit összegyúrjuk.
  2. Kétfelé osztjuk a tésztát, és egyesével kinyújtjuk.
  3. Tepsi hátulján (30x20 cm) egyesével kisütjük a lapokat, kb. 6-7 perc alatt 170 fokon légkeveréses módban.

Mákos piskótához

  1. A lisztet a sütőporral egy tálba öntjük, majd egy szita segítségével átszitáljuk. Majd hozzáadjuk a darált mákot, illetve a cukrot, a tejet, és csomómentesre keverjük.
  2. Ezután szétválasztjuk a tojást, a sárgáját a masszába tesszük;. A fehérjét felverjük egy csipet sóval, majd a kemény fehérjét beleforgatjuk a mákos tésztába.
  3. Végső lépésként bele reszelünk egy citrom héját, és hozzáadjuk az olajat, és újra elkeverjük a masszát.
  4. A masszát egy 30cmx20cm-es, sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és a 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük (légkeveréses mód), és kb. 20-25 percig sütjük (tűpróbával ellenőrizhetjük, hogy átsült-e a tészta).

Krémhez

  1. A pudingport a szokásos módon elkészítjük, majd hagyjuk kihűlni. Majd ha kihűlt, akkor robotgép segítségével belekeverjük a margarint.
  2. Majd a krém felét rákenjük az első mézes lapra, ezután rátesszük a mákos piskótát, és erre rátesszük a maradék krémet, és a másik mézes lapot. Hagyjuk kb. 30 percet pihenni szobahőmérsékleten, hogy megpuhuljanak a mézes lapok, majd tegyük a hűtőbe, hogy a krém is megdermedjen. Tálalás előtt vegyük ki a hűtőből, és szeleteljük fel, porcukorral díszíthetjük.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 30x20
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 6946
  • Feltöltés dátuma: 2020. július 29.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott mákos
R1CH4RD 5 recept

Nagyon szeretem a mákos süteményeket, a pudingot, illetve mamám mézes tésztáját is. Így ötvöztem a hármat, és abból összetettem ezt a süteményt. Többször is elkészítettem családnak, baráti társaságnak; mindig gyorsan elfogyott. 

Hozzávalók

Mézes tésztához

Mákos piskótához

Krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...