r
Nosalty Logó

Rakott kelkáposzta 6. - berényi módra

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Éva-Anyóca
Rakott kelkáposzta 6. - berényi módra
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pörkölthöz

A rizshez

A kelkáposztához

A tetejére

Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pörkölthöz

A rizshez

A kelkáposztához

A tetejére

Összesen 4494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír

A pörkölthöz

A rizshez

A kelkáposztához

A tetejére

Összesen 152 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    31.1 g

Zsír

  • Összesen
    41.3 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1240.8 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    39 mg
  • Kálcium
    362 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    87 mg
  • Foszfor
    454 mg
  • Nátrium
    288 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    64.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    317.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    314 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    71 mg
  • D vitamin:
    65 micro
  • K vitamin:
    195 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    88 mg
  • Retinol - A vitamin:
    182 micro
  • α-karotin
    47 micro
  • β-karotin
    1521 micro
  • β-crypt
    85 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    881 micro
Összesen 750 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    186.4 g

Zsír

  • Összesen
    247.8 g
  • Telített zsírsav
    107 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    88 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    822 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7445 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    232 mg
  • Kálcium
    2172 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    523 mg
  • Foszfor
    2723 mg
  • Nátrium
    1730 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    385.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    1906.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1885 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    426 mg
  • D vitamin:
    392 micro
  • K vitamin:
    1172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1518 micro
  • Kolin:
    528 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1090 micro
  • α-karotin
    284 micro
  • β-karotin
    9125 micro
  • β-crypt
    510 micro
  • Likopin
    5146 micro
  • Lut-zea
    5288 micro
Összesen 4494 kcal
  • 7% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 70% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • β-karotin

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    28 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    251.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    59 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    40 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    51 micro
  • Kolin:
    18 mg
  • Retinol - A vitamin:
    37 micro
  • α-karotin
    10 micro
  • β-karotin
    309 micro
  • β-crypt
    17 micro
  • Likopin
    174 micro
  • Lut-zea
    179 micro
Összesen 152 kcal

Hozzávalók

A pörkölthöz

A rizshez

A kelkáposztához

A tetejére

Elkészítés

A pörkölthöz

  1. Jénaiba beleüntjük az olajat, a mosott rizst, ételízesítőt, bőven felöntenjük vízzel, ami ellepi, és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és sütjük, pároljuk 40 percig. Majd kikapcsoljuk, és még úgy bent hagyjuk 10 percig, hogy a melegbe teljesen kipereghessen a rizs.
  2. Egy lábasba olajat teszünk, a felkockázott vöröshagymát, a fokhagymát finomra vágva, sót, és fedő alatt, kis lángon összepároljuk, sűrű szaftja legyen.
  3. Beletesszük a házi darált pirospaprikát, rá a darált húst (lehetőleg friss hús legyen, ne mirelit, mert másabb az íze).
  4. Beletesszük a paradicsomot, a zöldpaprikát,a petrezselymezöldjét, az ételízesítőt, a borsot és annyi vizet, hogy ellepje. Kissé megkeverjük, lassú tűzön elkezdjük főzni.
  5. Időnként megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és ha kell, adunk hozzá vizet, de ne legyen túl sok szaftja. A lényeg, hogy jó sűrűre főzzük,a húsnak kevés szaftja legyen (kb. 50-60 percig, 150-160 fokon).
  6. A zöldpaprikát a tepsibe helyezés előtt vegyük ki.
  7. A kelkáposztát finomra reszelve vagy késsel vágva, ételízesítős, őrölt köményes vízben megfőzzük, (de nem szét!) kb. 15 perc a forrástól számítva, és leszűrjük.
  8. A tepsibe rakjuk a darált húsból készült pörköltet, rá a főtt rizs 2/3 részét, és szépen elegyengetjük. Rátesszük a kelkáposztát, ezt is elsimítjuk rajta. A maradék rizs is végül rátesszük, és szépen elsimítjuk.
  9. Tetejére a tejfölt simítjuk rá, és megszórjuk a reszelt sajttal.
  10. Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 35-40 percig 170-180 fokon összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
  11. Felkockázzuk, és még melegen tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40x30x8
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 35 alkalommal
  • Receptkönyvben: 57
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 14226
  • Feltöltés dátuma: 2011. február 12.

Ajánló

Nagyon finom bor.:-)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott kelkáposzta 6. - berényi módra
Éva-Anyóca 350 recept

Anyukámtól tanultam ezt a rakott kel receptet. Nagynénéim, azaz a testvérei is így készítik. Nagyon sokat csinálta nekem, ez volt az egyik kedvenc ételem. Később, amikor a párom is csatlakozott a családhoz, bizony, mennyiséget kellett készíteni, és akkor már én is besegítettem, mert elég macerás elkészíteni valljuk be. Külön kell mindent megfőzni, párolni, aztán egyben összesütni. És még a mosogatásról nem is esett szó! Viszont azt biztosan állítom, hogy megéri!:-)

Hozzávalók

A pörkölthöz

A rizshez

A kelkáposztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

7 opció, ahonnan szilveszterre hidegtálat, kocsonyát vagy aprósütit rendelhetsz

A szilveszteri bulikat saját bevallása szerint senki nem szereti, de azért mindenki megy valahová. Ez is egy olyan nap, mint a többi, vélik sokan, de azért főznek lencsét, korhelylevest, és mindenkinek megvannak a kis babonái, amiktől szebb, jobb, boldogabb új évet remélnek. Ebben nem tudunk segíteni, de ha december 31-én vendégeket vártok, mutatjuk, honnan lehet rendelni aprósütit, hidegtálat, és hol találtok isteni kocsonyát, ha ahhoz van kedvetek.

Kormos Lili

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...