Rakott kelkáposzta 6. - berényi módra
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Éva-Anyóca
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pörkölthöz
-
83g sertéslapocka197 kcal
-
24 kcal
-
57g vöröshagyma21 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g só0 kcal
-
4 kcal
-
33g paradicsom6 kcal
-
33g tv-paprika5 kcal
-
8g petrezselyem3 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A rizshez
-
12 kcal
-
58g rizs209 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A kelkáposztához
-
117g kelkáposzta25 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
A tetejére
-
63g tejföl124 kcal
-
33g trappista sajt117 kcal
Összesen
750
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pörkölthöz
-
500g sertéslapocka1180 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
340g vöröshagyma124 kcal
-
12g fokhagyma16 kcal
-
0g só0 kcal
-
23 kcal
-
200g paradicsom36 kcal
-
200g tv-paprika33 kcal
-
45g petrezselyem16 kcal
-
3 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A rizshez
-
71 kcal
-
350g rizs1253 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A kelkáposztához
-
700g kelkáposzta151 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
A tetejére
-
375g tejföl743 kcal
-
200g trappista sajt704 kcal
Összesen
4494
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
A pörkölthöz
-
16.9g sertéslapocka40 kcal
-
0.5g napraforgó olaj5 kcal
-
11.5g vöröshagyma4 kcal
-
0.4g fokhagyma1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.3g fűszerpaprika1 kcal
-
6.8g paradicsom1 kcal
-
6.8g tv-paprika1 kcal
-
1.5g petrezselyem1 kcal
-
0 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A rizshez
-
0.3g napraforgó olaj2 kcal
-
11.8g rizs42 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
A kelkáposztához
-
23.7g kelkáposzta5 kcal
-
0g ételízesítő0 kcal
-
0 kcal
A tetejére
-
12.7g tejföl25 kcal
-
6.8g trappista sajt24 kcal
Összesen
152
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 31.1 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 137 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1240.8 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 39 mg
-
Kálcium 362 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 87 mg
-
Foszfor 454 mg
-
Nátrium 288 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 64.2 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 317.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 314 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 71 mg
-
D vitamin: 65 micro
-
K vitamin: 195 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 253 micro
-
Kolin: 88 mg
-
Retinol - A vitamin: 182 micro
-
α-karotin 47 micro
-
β-karotin 1521 micro
-
β-crypt 85 micro
-
Likopin 858 micro
-
Lut-zea 881 micro
Összesen
750
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 186.4 g
Zsír
-
Összesen 247.8 g
-
Telített zsírsav 107 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 88 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 822 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7445 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 232 mg
-
Kálcium 2172 mg
-
Vas 30 mg
-
Magnézium 523 mg
-
Foszfor 2723 mg
-
Nátrium 1730 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 385.4 g
-
Cukor 50 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 1906.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1885 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 426 mg
-
D vitamin: 392 micro
-
K vitamin: 1172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 40 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1518 micro
-
Kolin: 528 mg
-
Retinol - A vitamin: 1090 micro
-
α-karotin 284 micro
-
β-karotin 9125 micro
-
β-crypt 510 micro
-
Likopin 5146 micro
-
Lut-zea 5288 micro
Összesen
4494
kcal
- 7% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 70% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
β-karotin
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 8.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 28 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 251.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 92 mg
-
Nátrium 59 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 64 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 40 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 51 micro
-
Kolin: 18 mg
-
Retinol - A vitamin: 37 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 309 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 174 micro
-
Lut-zea 179 micro
Összesen
152
kcal
Hozzávalók
A pörkölthöz
-
2 ek napraforgó olaj
-
2 nagy fej vöröshagyma
-
4 gerezd fokhagyma
-
só ízlés szerint
-
2 ek fűszerpaprika
-
2 db paradicsom
-
2 közepes db tv-paprika
-
1 csokor petrezselyem
-
1 kk négyszínű bors
-
2 ek ételízesítő
A rizshez
-
1 ek napraforgó olaj
-
35 dkg rizs
-
2 ek ételízesítő
A kelkáposztához
-
70 dkg kelkáposzta
-
2 ek ételízesítő
-
2 teáskanál őrölt fűszerkömény
A tetejére
-
375 g tejföl
-
20 dkg trappista sajt
Elkészítés
A pörkölthöz
- Jénaiba beleüntjük az olajat, a mosott rizst, ételízesítőt, bőven felöntenjük vízzel, ami ellepi, és betesszük a 160 fokra előmelegített sütőbe, és sütjük, pároljuk 40 percig. Majd kikapcsoljuk, és még úgy bent hagyjuk 10 percig, hogy a melegbe teljesen kipereghessen a rizs.
- Egy lábasba olajat teszünk, a felkockázott vöröshagymát, a fokhagymát finomra vágva, sót, és fedő alatt, kis lángon összepároljuk, sűrű szaftja legyen.
- Beletesszük a házi darált pirospaprikát, rá a darált húst (lehetőleg friss hús legyen, ne mirelit, mert másabb az íze).
- Beletesszük a paradicsomot, a zöldpaprikát,a petrezselymezöldjét, az ételízesítőt, a borsot és annyi vizet, hogy ellepje. Kissé megkeverjük, lassú tűzön elkezdjük főzni.
- Időnként megkeverjük, kóstoljuk, szükség szerint utánaízesítünk, és ha kell, adunk hozzá vizet, de ne legyen túl sok szaftja. A lényeg, hogy jó sűrűre főzzük,a húsnak kevés szaftja legyen (kb. 50-60 percig, 150-160 fokon).
- A zöldpaprikát a tepsibe helyezés előtt vegyük ki.
- A kelkáposztát finomra reszelve vagy késsel vágva, ételízesítős, őrölt köményes vízben megfőzzük, (de nem szét!) kb. 15 perc a forrástól számítva, és leszűrjük.
- A tepsibe rakjuk a darált húsból készült pörköltet, rá a főtt rizs 2/3 részét, és szépen elegyengetjük. Rátesszük a kelkáposztát, ezt is elsimítjuk rajta. A maradék rizs is végül rátesszük, és szépen elsimítjuk.
- Tetejére a tejfölt simítjuk rá, és megszórjuk a reszelt sajttal.
- Előmelegített sütőbe rakjuk, és kb. 35-40 percig 170-180 fokon összesütjük, amíg a teteje aranybarna nem lesz.
- Felkockázzuk, és még melegen tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 170 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40x30x8
- Sütés ideje: 35 perc
- Elkészítettem: 35 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 14223
- Feltöltés dátuma: 2011. február 12.
Ajánló
Nagyon finom bor.:-)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- Speciális étrendek:
Éva-Anyóca
350 recept
Anyukámtól tanultam ezt a rakott kel receptet. Nagynénéim, azaz a testvérei is így készítik. Nagyon sokat csinálta nekem, ez volt az egyik kedvenc ételem. Később, amikor a párom is csatlakozott a családhoz, bizony, mennyiséget kellett készíteni, és akkor már én is besegítettem, mert elég macerás elkészíteni valljuk be. Külön kell mindent megfőzni, párolni, aztán egyben összesütni. És még a mosogatásról nem is esett szó! Viszont azt biztosan állítom, hogy megéri!:-)