Rakott karfiol paradicsomosan
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojásmentes
Becsei Ágnes
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A paradicsommártáshoz
-
13 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
1g fokhagyma1 kcal
-
24 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g cukor1 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A karfiolhoz
-
167g karfiol17 kcal
-
83g paradicsom15 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
33 kcal
-
3g zsemlemorzsa13 kcal
-
7g vaj48 kcal
Összesen
170
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A paradicsommártáshoz
-
500g konzerv paradicsom80 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
3g fokhagyma4 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
2g só0 kcal
-
1g cukor5 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A karfiolhoz
-
1000g karfiol100 kcal
-
500g paradicsom90 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
50g parmezán sajt196 kcal
-
20g zsemlemorzsa79 kcal
-
40g vaj287 kcal
Összesen
1015
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
A paradicsommártáshoz
-
22.5g konzerv paradicsom4 kcal
-
4g vöröshagyma1 kcal
-
0.1g fokhagyma0 kcal
-
0.7g napraforgó olaj6 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
0.1g cukor0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g bazsalikom0 kcal
A karfiolhoz
-
45g karfiol4 kcal
-
22.5g paradicsom4 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
2.2g parmezán sajt9 kcal
-
0.9g zsemlemorzsa4 kcal
-
1.8g vaj13 kcal
Összesen
45
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.3 g
Zsír
-
Összesen 10.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 20 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 619.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 4 mg
-
Kálcium 161 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 133 mg
-
Nátrium 285 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 13.8 g
-
Cukor 7 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 235.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 55 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 64 micro
-
Kolin: 45 mg
-
Retinol - A vitamin: 61 micro
-
α-karotin 84 micro
-
β-karotin 611 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 4432 micro
-
Lut-zea 175 micro
Összesen
170
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 65.5 g
-
Telített zsírsav 31 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 120 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3719.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 965 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 1712 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.5 g
-
Cukor 40 mg
-
Élelmi rost 26 mg
VÍZ
-
Összesen 1412 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 697 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 331 mg
-
D vitamin: 10 micro
-
K vitamin: 122 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 4 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 10 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 385 micro
-
Kolin: 269 mg
-
Retinol - A vitamin: 369 micro
-
α-karotin 505 micro
-
β-karotin 3667 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 26590 micro
-
Lut-zea 1048 micro
Összesen
1015
kcal
- 2% Fehérje
- 5% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 88% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Likopin
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 1.7 g
Zsír
-
Összesen 2.9 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 5 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 167.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 1 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 0 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 36 mg
-
Nátrium 77 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 31 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 0 micro
-
K vitamin: 5 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 12 mg
-
Retinol - A vitamin: 17 micro
-
α-karotin 23 micro
-
β-karotin 165 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 1197 micro
-
Lut-zea 47 micro
Összesen
45
kcal
Hozzávalók
A paradicsommártáshoz
-
50 dkg konzerv paradicsom
-
1 db vöröshagyma
-
1 gerezd fokhagyma
-
2 ek napraforgó olaj
-
0.5 kávéskanál só
-
0.3 teáskanál cukor
-
8 levél bazsalikom
A karfiolhoz
-
1 kg karfiol
-
2 ek zsemlemorzsa
-
4 dkg vaj
Elkészítés
A paradicsommártáshoz
- A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, a paradicsomot hozzáadjuk. A fűszerekkel és a bazsalikommal ízesítjük, és kis lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.
- A karfiol leveleit eltávolítjuk, kitorzsázzuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. 1/4 l vízben 10 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, magjait eltávolítjuk.
- A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsommártást egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük. A szélét a felnegyedelt paradicsomokkal körberakjuk, a karfiolrózsákat a közepére ültetjük. Sóval és szerecsendióval megszórjuk.
- A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük, és a zöldség tetejére szórjuk, majd a vajat rámorzsoljuk. A sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (gáz 3-4. fokozat), azaz gratinírozzuk.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 189
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 17516
- Feltöltés dátuma: 2012. október 17.
Ajánló
Hússal is elkészíthetjük a rakott karfiolt. 1 fej hagymát meghámozunk, kockákra vágjuk és 40 dkg darált hússal összegyúrjuk. 1 csokor finomra vágott petrezselymet, 1 tojást és 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, a húst az aljára terítjük, majd a paradicsomot és a karfiolt ráfektetjük. A továbbiakban az alaprecept szerint járunk el. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Becsei Ágnes
100 recept
Receptkártyáról származik ez is! :)