r
Nosalty Logó

Rakott karfiol paradicsomosan

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Becsei Ágnes
Rakott karfiol paradicsomosan
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4432 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

VÍZ

  • Összesen
    1412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26590 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 45 kcal

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Elkészítés

A paradicsommártáshoz

  1. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, a paradicsomot hozzáadjuk. A fűszerekkel és a bazsalikommal ízesítjük, és kis lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.
  2. A karfiol leveleit eltávolítjuk, kitorzsázzuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. 1/4 l vízben 10 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, magjait eltávolítjuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsommártást egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük. A szélét a felnegyedelt paradicsomokkal körberakjuk, a karfiolrózsákat a közepére ültetjük. Sóval és szerecsendióval megszórjuk.
  4. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük, és a zöldség tetejére szórjuk, majd a vajat rámorzsoljuk. A sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (gáz 3-4. fokozat), azaz gratinírozzuk.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 189
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 17516
  • Feltöltés dátuma: 2012. október 17.

Ajánló

Hússal is elkészíthetjük a rakott karfiolt. 1 fej hagymát meghámozunk, kockákra vágjuk és 40 dkg darált hússal összegyúrjuk. 1 csokor finomra vágott petrezselymet, 1 tojást és 2 ek zsemlemorzsát adunk hozzá, és jól megsózzuk, megborsozzuk. Egy tűzálló tálat alaposan kivajazunk, a húst az aljára terítjük, majd a paradicsomot és a karfiolt ráfektetjük. A továbbiakban az alaprecept szerint járunk el. Előmelegített sütőben, 200 fokon megsütjük.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott karfiol paradicsomosan
Becsei Ágnes 100 recept

Receptkártyáról származik ez is! :)

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...