r
Nosalty Logó

Rakott karfiol paradicsomosan

0,0

0 ÉRTÉKELÉS2 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Becsei Ágnes
Rakott karfiol paradicsomosan
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

170
Kalória
6.3g
Fehérje
13.8g
Szénhidrátok
10.9g
Zsír
235.3g
Víz
20g
Koleszterin
4.3g
Rost
6.6g
Cukor
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír

A paradicsommártáshoz

A karfiolhoz

Összesen 45 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    20 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    619.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    4 mg
  • Kálcium
    161 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    34 mg
  • Foszfor
    133 mg
  • Nátrium
    285 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    13.8 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

Víz

  • Összesen
    235.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    45 mg
  • Retinol - A vitamin:
    61 micro
  • α-karotin
    84 micro
  • β-karotin
    611 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    4432 micro
  • Lut-zea
    175 micro
Összesen 170 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    65.5 g
  • Telített zsírsav
    31 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    120 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3719.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    965 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    205 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    1712 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    82.5 g
  • Cukor
    40 mg
  • Élelmi rost
    26 mg

Víz

  • Összesen
    1412 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    697 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    331 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    122 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    385 micro
  • Kolin:
    269 mg
  • Retinol - A vitamin:
    369 micro
  • α-karotin
    505 micro
  • β-karotin
    3667 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    26590 micro
  • Lut-zea
    1048 micro
Összesen 1015 kcal
  • 2% Fehérje
  • 5% Szénhidrát
  • 4% Zsír
  • 88% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Kálcium
  • Foszfor
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • C vitamin:
  • Kolin:
  • Likopin
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    1.7 g

Zsír

  • Összesen
    2.9 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    5 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    167.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    1 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    0 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    36 mg
  • Nátrium
    77 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    63.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    31 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    0 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    12 mg
  • Retinol - A vitamin:
    17 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    165 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    1197 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 45 kcal

Elkészítés

A paradicsommártáshoz

  1. A konzervparadicsomot lecsepegtetjük, negyedeljük. A hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, kockákra vágjuk. A hagymát és a fokhagymát az olajon megfonnyasztjuk, a paradicsomot hozzáadjuk. A fűszerekkel és a bazsalikommal ízesítjük, és kis lángon, fedő nélkül 30 percig főzzük.
  2. A karfiol leveleit eltávolítjuk, kitorzsázzuk, rózsáira szedjük, és megmossuk. 1/4 l vízben 10 percig főzzük. A paradicsomot leforrázzuk, a héját lehúzzuk, a húsát negyedeljük, magjait eltávolítjuk.
  3. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A paradicsommártást egy zsiradékkal kikent tűzálló tálba öntjük. A szélét a felnegyedelt paradicsomokkal körberakjuk, a karfiolrózsákat a közepére ültetjük. Sóval és szerecsendióval megszórjuk.
  4. A sajtot a zsemlemorzsával összekeverjük, és a zöldség tetejére szórjuk, majd a vajat rámorzsoljuk. A sütőbe tolva kb. 30 perc alatt aranybarnára sütjük (gáz 3-4. fokozat), azaz gratinírozzuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 45 perc
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Sütés hőfoka: 200 °C

Receptkártyáról származik ez is! :)

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Rakott karfiol sajttal

A rakott karfiol egy igazán kiadós étel, hiszen van benne zöldség, hús, rizs, tejföl és sajt. Mindemellett nagyon finom és természetesen ízlés szerint még sok mást is csempészhetünk ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!