Rakott karfiol Boszi konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Boszi
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
grill
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
117g karfiol12 kcal
-
50g rizs179 kcal
-
150g darált sertéshús273 kcal
-
42g tejföl83 kcal
-
25g sajt88 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
15g vöröshagyma5 kcal
-
35 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
4g margarin30 kcal
-
42g tej23 kcal
-
0 kcal
-
17g paprika3 kcal
-
17g paradicsom3 kcal
Összesen
780
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
700g karfiol70 kcal
-
300g rizs1074 kcal
-
900g darált sertéshús1638 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
150g sajt528 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
24g napraforgó olaj212 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
250g tej140 kcal
-
0 kcal
-
100g paprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
Összesen
4678
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
-
23.1g karfiol2 kcal
-
9.9g rizs35 kcal
-
29.6g darált sertéshús54 kcal
-
8.2g tejföl16 kcal
-
4.9g sajt17 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g fehér bors0 kcal
-
3g vöröshagyma1 kcal
-
0.8g napraforgó olaj7 kcal
-
3.6g tojás5 kcal
-
1.2g finomliszt4 kcal
-
0.8g margarin6 kcal
-
8.2g tej5 kcal
-
0 kcal
-
3.3g paprika1 kcal
-
3.3g paradicsom1 kcal
Összesen
154
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 45.9 g
Zsír
-
Összesen 41.3 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 15 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 210 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1303.1 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 50 mg
-
Kálcium 298 mg
-
Vas 4 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 563 mg
-
Nátrium 316 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 53.1 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 248.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 207 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 37 mg
-
D vitamin: 45 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 165 micro
-
Kolin: 188 mg
-
Retinol - A vitamin: 194 micro
-
α-karotin 20 micro
-
β-karotin 146 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 429 micro
-
Lut-zea 152 micro
Összesen
780
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 275.1 g
Zsír
-
Összesen 247.9 g
-
Telített zsírsav 96 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 91 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 40 g
-
Koleszterin 1259 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7818.8 g
-
Cink 26 mg
-
Szelén 298 mg
-
Kálcium 1789 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 400 mg
-
Foszfor 3380 mg
-
Nátrium 1897 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 318.6 g
-
Cukor 33 mg
-
Élelmi rost 19 mg
VÍZ
-
Összesen 1493.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1244 micro
-
B6 vitamin: 6 mg
-
B12 Vitamin: 7 micro
-
E vitamin: 17 mg
-
C vitamin: 223 mg
-
D vitamin: 273 micro
-
K vitamin: 90 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 7 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 66 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 989 micro
-
Kolin: 1129 mg
-
Retinol - A vitamin: 1164 micro
-
α-karotin 118 micro
-
β-karotin 879 micro
-
β-crypt 17 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 912 micro
Összesen
4678
kcal
- 12% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 64% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.1 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 41 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 257.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 59 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 111 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 10.5 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 49.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 41 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 9 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 33 micro
-
Kolin: 37 mg
-
Retinol - A vitamin: 38 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 29 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 85 micro
-
Lut-zea 30 micro
Összesen
154
kcal
Hozzávalók
-
1 közepes fej karfiol
-
30 dkg rizs
-
90 dkg darált sertéshús
-
2.5 dl tejföl
-
15 dkg sajt
-
só ízlés szerint
-
1 közepes db vöröshagyma
-
3 ek napraforgó olaj
-
2 db tojás
-
2.5 evőkanál finomliszt
-
2.5 dkg margarin
-
2.5 dl tej
-
1 teáskanál fűszerpaprika
-
1 db paprika
-
1 db paradicsom
Elkészítés
- A darált húst megfőzzük pörköltnek. Attól függ, mennyire akarjuk zsírosnak, olajat teszünk egy megfelelő nagyságú lábosba. Megdinszteljük benne az apróra vágott hagymát, majd beletesszük a darált húst.
- Rövid ideig pirítjuk, sózzuk, fűszerezzük, fedő alatt főzzük. Közben teszünk bele paprikát és paradicsomot.
- A karfiolt megpucoljuk, kisebb rózsáira szedjük, és enyhén sós vízben megpároljuk, de ne legyen teljesen puha.
- A rizst megmossuk, és enyhén sós vízben megfőzzük.
- A sajtot lereszeljük.
- A margarint habzásig hevítjük a liszttel, majd a forró tejet ráöntjük. Teszünk bele fehérborsot és pirospaprikát. Hagyjuk kicsit hűlni, majd belekeverjük a sajtot, a tejfölt és az enyhén felvert tojást.
- Kezdődhet a rétegezés: egy közepes tepsit enyhén kikenünk zsiradékkal, és a megfőtt rizst szépen elrendezzük benne.
- A rizsre tesszük a pörköltes darált húst, majd a leszűrt karfiolt. Az egészet leöntjük a sajtos mártással. Lehet még a tetejére egy kis reszelt sajtot tenni.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra, és letakarva sütjük kb. 25 percig. Az idő letelte után a takarást levesszük, és kicsit megpirítjuk a tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 57
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 9541
- Feltöltés dátuma: 2012. október 12.
Ajánló
Karfiolkedvekőknek.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- konyhatechnológia:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Boszi
159 recept
Vettem egy szép karfiolt, és gondoltam, rakottnak elkészítem. Nagyon finom étel. A hozzávalók mennyisége az igényünk szerint változhat. Én kacsasütőben sütöttem.