r
Nosalty Logó

Rakott káposzta Glaser konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Glaser
Rakott káposzta Glaser konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
Összesen 106 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    41 g

Zsír

  • Összesen
    46.1 g
  • Telített zsírsav
    20 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    246 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2109.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    427 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    79 mg
  • Foszfor
    616 mg
  • Nátrium
    936 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.5 g
  • Cukor
    13 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    408.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    229 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    81 mg
  • D vitamin:
    51 micro
  • K vitamin:
    157 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    125 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    72 micro
  • β-karotin
    288 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    5753 micro
  • Lut-zea
    183 micro
Összesen 669 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    82 g

Zsír

  • Összesen
    92.2 g
  • Telített zsírsav
    40 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    492 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4218.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    86 mg
  • Kálcium
    854 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    158 mg
  • Foszfor
    1232 mg
  • Nátrium
    1872 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    817.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    458 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    162 mg
  • D vitamin:
    103 micro
  • K vitamin:
    314 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    251 micro
  • Kolin:
    416 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    144 micro
  • β-karotin
    576 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    11506 micro
  • Lut-zea
    367 micro
Összesen 1334 kcal
  • 8% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 9% Zsír
  • 79% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.5 g

Zsír

  • Összesen
    7.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    39 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    333.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    67 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    12 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    148 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.7 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    64.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    36 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    13 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    25 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    32 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    910 micro
  • Lut-zea
    29 micro
Összesen 106 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
  2. A káposztát 1 ek forró olajban kb. 5 percig dinsztejük. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Felöntjük a leves felével, és lefedve 20 percig pároljuk.
  3. A hagymát apró kockákra vágjuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön további 10 percig sütjük.
  4. A káposzta felét elosztjuk egy kivajazott tűzálló tálba. Rajta elosztjuk a darált húst, majd a maradék káposztával befedjük.
  5. A maradék levest elkeverjük a sűrített paradicsommal, és a káposztára öntjük. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Ráöntjük a tejszínnel elkavart tojást.
  6. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 41
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 8009
  • Feltöltés dátuma: 2012. június 16.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy rakott káposzta variáció. Tálaljuk friss fehér kenyérrel és jó sok tejföllel.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...