Rakott káposzta Glaser konyhájából
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Glaser
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
250g káposzta50 kcal
-
71 kcal
-
50g zöldség alaplé4 kcal
-
45g vöröshagyma16 kcal
-
125g darált sertéshús228 kcal
-
16 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
50g főzőtejszín66 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
7g vaj50 kcal
Összesen
669
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
500g káposzta100 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
-
100g zöldség alaplé7 kcal
-
90g vöröshagyma33 kcal
-
250g darált sertéshús455 kcal
-
33 kcal
-
100g feta sajt265 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
100g főzőtejszín131 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
1334
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
-
39.5g káposzta8 kcal
-
1.3g napraforgó olaj11 kcal
-
7.9g zöldség alaplé1 kcal
-
7.1g vöröshagyma3 kcal
-
19.8g darált sertéshús36 kcal
-
3.2g sűrített paradicsom3 kcal
-
7.9g feta sajt21 kcal
-
4.3g tojás5 kcal
-
7.9g főzőtejszín10 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0 kcal
-
1.1g vaj8 kcal
Összesen
106
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41 g
Zsír
-
Összesen 46.1 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 16 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 246 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2109.4 g
-
Cink 5 mg
-
Szelén 43 mg
-
Kálcium 427 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 79 mg
-
Foszfor 616 mg
-
Nátrium 936 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.5 g
-
Cukor 13 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 408.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 229 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 81 mg
-
D vitamin: 51 micro
-
K vitamin: 157 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 125 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 72 micro
-
β-karotin 288 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 5753 micro
-
Lut-zea 183 micro
Összesen
669
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 82 g
Zsír
-
Összesen 92.2 g
-
Telített zsírsav 40 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 14 g
-
Koleszterin 492 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4218.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 86 mg
-
Kálcium 854 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 158 mg
-
Foszfor 1232 mg
-
Nátrium 1872 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 13 mg
VÍZ
-
Összesen 817.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 458 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 11 mg
-
C vitamin: 162 mg
-
D vitamin: 103 micro
-
K vitamin: 314 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 17 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 251 micro
-
Kolin: 416 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 144 micro
-
β-karotin 576 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 11506 micro
-
Lut-zea 367 micro
Összesen
1334
kcal
- 8% Fehérje
- 4% Szénhidrát
- 9% Zsír
- 79% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Likopin
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.5 g
Zsír
-
Összesen 7.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 39 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 333.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 67 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 12 mg
-
Foszfor 97 mg
-
Nátrium 148 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 3.7 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 64.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 36 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 13 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 25 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 33 mg
-
Retinol - A vitamin: 32 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 910 micro
-
Lut-zea 29 micro
Összesen
106
kcal
Hozzávalók
-
2 ek napraforgó olaj
-
100 ml zöldség alaplé
-
1 közepes fej vöröshagyma
-
250 g darált sertéshús
-
4 dkg sűrített paradicsom
-
100 g feta sajt
-
1 db tojás
-
100 ml főzőtejszín
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- A káposztát vékony csíkokra vágjuk.
- A káposztát 1 ek forró olajban kb. 5 percig dinsztejük. Sóval, borssal és paprikával ízesítjük. Felöntjük a leves felével, és lefedve 20 percig pároljuk.
- A hagymát apró kockákra vágjuk. A maradék olajat egy serpenyőben felforrosítjuk, pirítsuk meg benne a darált húst és hagymát. Sóval, borssal ízesítjük, és lassú tűzön további 10 percig sütjük.
- A káposzta felét elosztjuk egy kivajazott tűzálló tálba. Rajta elosztjuk a darált húst, majd a maradék káposztával befedjük.
- A maradék levest elkeverjük a sűrített paradicsommal, és a káposztára öntjük. Rámorzsoljuk a feta sajtot. Ráöntjük a tejszínnel elkavart tojást.
- Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 41
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 8021
- Feltöltés dátuma: 2012. június 16.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Glaser
1980 recept
Egy rakott káposzta variáció. Tálaljuk friss fehér kenyérrel és jó sok tejföllel.