r
Nosalty Logó

Rakott húsos karfiol és cukkini

Ágsa
Rakott húsos karfiol és cukkini
adag
Idő
p
Költség
költséges
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

869
Kalória
67.9g
Fehérje
56g
Szénhidrát
40.6g
Zsír
508.6g
Víz
204.5g
Koleszterin
4.9g
Élelmi rost
11.1g
Cukor
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 3476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 101 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    67.9 g

Zsír

  • Összesen
    40.6 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    205 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1896.4 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    64 mg
  • Kálcium
    392 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    119 mg
  • Foszfor
    890 mg
  • Nátrium
    417 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    56 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

Víz

  • Összesen
    508.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    135 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    75 mg
  • D vitamin:
    53 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    220 micro
  • Kolin:
    259 mg
  • Retinol - A vitamin:
    125 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    128 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2021 micro
Összesen 869 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    271.4 g

Zsír

  • Összesen
    162.4 g
  • Telített zsírsav
    65 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    26 g
  • Koleszterin
    818 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7585.4 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    258 mg
  • Kálcium
    1570 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    475 mg
  • Foszfor
    3561 mg
  • Nátrium
    1670 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    224.2 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    20 mg

Víz

  • Összesen
    2034.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    538 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    302 mg
  • D vitamin:
    211 micro
  • K vitamin:
    93 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    7 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    69 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    882 micro
  • Kolin:
    1035 mg
  • Retinol - A vitamin:
    498 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    511 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    8083 micro
Összesen 3476 kcal
  • 10% Fehérje
  • 8% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 76% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Lut-zea
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.9 g

Zsír

  • Összesen
    4.7 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    24 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    220.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    46 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    104 mg
  • Nátrium
    49 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    6.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    59.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    16 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    30 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    15 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    235 micro
Összesen 101 kcal

Elkészítés

  1. A karfiolt rózsáira szedjük, és megfőzzük sós vízben.
  2. Hagymát dinsztelünk, és megfőzzük a darált húst ízlés szerint ízesítve, én enyhén csípősre csináltam.
  3. Közben megfőzzük a rizst is, majd ha kész, akkor egybekeverjük a darált hússal.
  4. Ha kész a karfiol is, akkor azt elkezdjük egy kiolajozott tepsi aljára sorakoztatni.
  5. Erre jöhet a rizses hús, és ezt locsoljuk meg az ízlés szerint befűszerezett natúr joghurttal (a fokhagymát azért ne felejtsük ki belőle:) ).
  6. Ezt pedig fedjük le a karikákra vágott cukkinivel, majd egy kicsit szurkáljuk meg villával, hogy az aljára is jusson a joghurtos öntetbőlegy kicsi.
  7. Ezután jöhet a sütés, majd a legvégén a sajtot ráreszeljük, és jól rápirítjuk a tetejére, és tejföllel tálaljuk. :)

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 10 p
  • Főzés ideje: 20 p
  • Sütés ideje: 45 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C

A párommal sokat főzőcskézünk, és szeretünk kísérletezgetni. Ez a recept is egy kísérlet során született. Ő rakott cukkinit szeretett volna én rakott karfiolt, de ragaszkodott hozzá, hogy keverjünk rizst is a darált húsba, úgyhogy ez lett belőle. :) Elég hamar elfogyasztottuk. :)

További receptek

Brassói szűzpecsenye

A brassói aprópecsenye egy fantasztikus magyaros fogás, amiből vétek lenne kispórolni az étel lelkét, a fokhagymát. Szaftosabban vagy kissé szárazon is egyformán nagy kedvencünk.

Simon Gábor

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Hagyományos lencsefőzelék

Amikor Turós Emil kopott szakácskönyvéből főztem, mindig rácsodálkoztam, hogy évtizedekkel ezelőtt milyen ízletes ételek készülhettek. Ma már nem csodálkozom, és ha egy klasszikus ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...