r
Nosalty Logó

Rakott fasírttorta

cukormentes laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Salamon Csilla
Rakott fasírttorta
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 3796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A tortához

A díszítéshez

Összesen 147 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    54.8 g

Zsír

  • Összesen
    58.9 g
  • Telített zsírsav
    22 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    427 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2234.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    63 mg
  • Kálcium
    205 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    92 mg
  • Foszfor
    615 mg
  • Nátrium
    1249 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    49.2 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    398.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    214 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    36 mg
  • D vitamin:
    96 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    101 micro
  • Kolin:
    376 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    26 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    656 micro
  • Lut-zea
    492 micro
Összesen 951 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    219 g

Zsír

  • Összesen
    235.4 g
  • Telített zsírsav
    89 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1708 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8937.7 g
  • Cink
    17 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    818 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    370 mg
  • Foszfor
    2459 mg
  • Nátrium
    4998 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    196.8 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    1595.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    858 micro
  • B6 vitamin:
    5 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    145 mg
  • D vitamin:
    383 micro
  • K vitamin:
    28 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    403 micro
  • Kolin:
    1503 mg
  • Retinol - A vitamin:
    809 micro
  • α-karotin
    103 micro
  • β-karotin
    517 micro
  • β-crypt
    32 micro
  • Likopin
    2624 micro
  • Lut-zea
    1969 micro
Összesen 3796 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 71% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.4 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    66 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    344.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    32 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    14 mg
  • Foszfor
    95 mg
  • Nátrium
    193 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    7.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    61.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    33 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    58 mg
  • Retinol - A vitamin:
    31 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    20 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    101 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 147 kcal

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Elkészítés

A tortához

  1. Krumplit héjában megfőzzük, majd leszűrjük, megpucoljuk, és karikára szeleteljük.
  2. Az 5 db tojást megfőzzük, megpucoljuk, és felszeleteljük, 3 fej vöröshagymát megpucolunk, és cikkekre felaprítjuk.
  3. 1 fej vöröshagymát megpucolunk, felkockázunk, és kevés olajon megdinszteljük.
  4. Zsemléket vízbe áztatjuk, kinyomkodjuk, és a darált húshoz adjuk a megdinsztelt hagymával együtt. Beleütünk 2 db tojást, 4 ek zsemlemorzsát, sózzuk-borsozzuk, és meghintjük 1/2 ek őrölt pirospaprikával. Jól összedolgozzuk.
  5. Egy tortaformát kikenünk zsírral, meghintjük zsemlemorzsával.
  6. Fele fasírtmasszát elterítjük a tortaforma aljába, erre a fele karikára vágott krumpli jön, megsózzuk, majd beterítjük a hagymával és a tojással, ismét megsózzuk, meglocsoljuk a tejföllel, rátesszük a maradék krumplit, majd a fasírt masszát.
  7. 50 percig sütjük. Amikor megsült és kihűlt, óvatosan kivesszük a tortaformából, rátesszük egy tálcára.
  8. Kolbászt 6-7 cm hosszúra vágjuk, fogvájó segítségével a tortára tesszük. Tetejére koktélparadicsom kerül. Tetejét ízlés szerint díszítjük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 44
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 3826
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Rakott fasírttorta
Salamon Csilla 1203 recept

Párom születésnapjára készítettem el ezt a tortát.

Hozzávalók

A tortához

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...