r
Nosalty Logó

Rakott brokkoli PeZsuRi konyhájából

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
NS
Rakott brokkoli PeZsuRi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 1542 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
Összesen 92 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    24.8 g

Zsír

  • Összesen
    7.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    661.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    120 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    69 mg
  • Foszfor
    327 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    22.9 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    189.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    69 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    55 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    55 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    13 micro
  • β-karotin
    363 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    1830 micro
  • Lut-zea
    770 micro
Összesen 256 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    148.9 g

Zsír

  • Összesen
    44.2 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    5 g
  • Koleszterin
    439 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3969.2 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    155 mg
  • Kálcium
    721 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    412 mg
  • Foszfor
    1963 mg
  • Nátrium
    696 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.4 g
  • Cukor
    20 mg
  • Élelmi rost
    21 mg

VÍZ

  • Összesen
    1135.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    417 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    329 mg
  • D vitamin:
    18 micro
  • K vitamin:
    329 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    61 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    324 micro
  • Kolin:
    537 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    76 micro
  • β-karotin
    2179 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    10980 micro
  • Lut-zea
    4622 micro
Összesen 1542 kcal
  • 10% Fehérje
  • 9% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Likopin
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    2.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    26 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    235.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    24 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    8.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    14 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    129 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    650 micro
  • Lut-zea
    274 micro
Összesen 92 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Az olívaolajon a vöröshagymát kicsi só társaságában üvegesre pároljuk, majd hozzáadjuk a pirospaprikát és a kockákra vágott csirkemellet. Fűszerezzük, majd készre sütjük, végül hozzáöntjük a paradicsomkonzervet.
  2. Míg sül a csirkemell, a rózsáira szedett brokkolit feltesszük főni sóval és sótlan zöldségkeverékkel. Roppanósra főzzük, csak pár percig hagyjuk a lobogó vízben.
  3. A zacskós barna rizst sós vízben 10-12 perc alatt készre főzzük.
  4. Egy sütőtálban (jénai, tepsi, stb.) elkezdjük a rétegezést. A rizst tesszük alulra, aztán jön a husi, a brokkoli, majd újra rizs, és így tovább. A tetejét gazdagon megszórjuk sajttal (lehet mozzarella is). Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 58
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 3112
  • Feltöltés dátuma: 2014. október 16.

Ajánló

Trappista sajt helyett mehet bármi, akár a tetejére szeletelt paradicsom, fűszerek közül bármi. Ha lett volna otthon zöldborsóm, én azt is tettem volna bele.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egyszerű vacsiötlet... ami éppen van a hűtőben, azt előveszem és készítek belőle egy rakott valamit... most rakott brokkolit :-)

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...