r
Nosalty Logó

Rakott bolognai Haidy konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojásmentes
Haidy
Rakott bolognai Haidy konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 939 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 5632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 203 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    59.9 g

Zsír

  • Összesen
    37.2 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    14 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    137 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2710.6 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    385 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    125 mg
  • Foszfor
    782 mg
  • Nátrium
    1313 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    87.6 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    264.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    401 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    37 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    17 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    242 micro
  • Kolin:
    140 mg
  • Retinol - A vitamin:
    94 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    121 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    3356 micro
  • Lut-zea
    16 micro
Összesen 939 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    359.5 g

Zsír

  • Összesen
    222.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    86 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    46 g
  • Koleszterin
    821 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    16263.8 g
  • Cink
    33 mg
  • Szelén
    558 mg
  • Kálcium
    2312 mg
  • Vas
    33 mg
  • Magnézium
    749 mg
  • Foszfor
    4690 mg
  • Nátrium
    7878 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    525.9 g
  • Cukor
    46 mg
  • Élelmi rost
    55 mg

VÍZ

  • Összesen
    1588.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2403 micro
  • B6 vitamin:
    7 mg
  • B12 Vitamin:
    7 micro
  • E vitamin:
    27 mg
  • C vitamin:
    103 mg
  • D vitamin:
    220 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    10 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    6 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    104 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1453 micro
  • Kolin:
    841 mg
  • Retinol - A vitamin:
    564 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    728 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    20135 micro
  • Lut-zea
    98 micro
Összesen 5632 kcal
  • 13% Fehérje
  • 20% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 59% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Likopin

Fehérje

  • Összesen
    13.1 g

Zsír

  • Összesen
    8.1 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    591 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    84 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    27 mg
  • Foszfor
    170 mg
  • Nátrium
    286 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.1 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    57.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    53 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    20 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    26 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    732 micro
  • Lut-zea
    4 micro
Összesen 203 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A pennét sós vízben kifőzzük.
  2. Közben a hagymát megpucoljuk és felkockázzuk, majd kevés olajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a zöldségkeveréket, picit sózzuk, borsozzuk, és tovább pároljuk.
  3. A darált húst egy serpenyőben egy kis olajon lepirítjuk, és megvárjuk, amíg kiengedi a levét. Hozzáadjuk a bolognai fűszert, összekeverjük a zöldségkeverékkel, és hagyjuk főni.
  4. Vizet nem szükséges adni hozzá, mert a hús és a zöldségek elegendő levet engednek. Mielőtt elkészülne, a zúzott fokhagymát is belekeverjük.
  5. A tésztát leszűrjük, és kivajazott jénai tálba tesszük a felét. Erre kerül rá a húsos ragu, a ragu tetejére elkenjük a sűrített paradicsomot, majd a maradék pennét is a tetejére tesszük. Rászórjuk a reszelt parmezánt.
  6. 20 percig 180 fokos sütőben sütjük, kivesszük, majd rászórjuk a reszelt trappista sajtot, és visszatesszük a sütőbe 10 percre, hogy ráolvadjon a sajt.
  7. Jó étvágyat hozzá!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 18
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 943
  • Feltöltés dátuma: 2016. november 19.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon sokszor elkészítettük már, gyorsan készen van, és laktató. A család egyik kedvence.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...