Rákóczi-túrós Szofika konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Szofika
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
63g finomliszt228 kcal
-
15g porcukor58 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
-
25g tejföl50 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
125g tehéntúró184 kcal
-
15g tojássárgája48 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
50g tejföl99 kcal
-
2g citromhéj1 kcal
-
38g porcukor145 kcal
-
27g zsemle74 kcal
-
13g mazsola37 kcal
-
70 kcal
A habhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
38g cukor145 kcal
Összesen
1203
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
60g porcukor232 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
100g tejföl198 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
108g zsemle295 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A habhoz
-
160g tojásfehérje83 kcal
-
150g cukor581 kcal
Összesen
4809
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
A tésztához
-
12.4g finomliszt45 kcal
-
3g porcukor11 kcal
-
2g tojássárgája6 kcal
-
5g tejföl10 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
0g só0 kcal
-
0 kcal
A töltelékhez
-
24.8g tehéntúró36 kcal
-
3g tojássárgája10 kcal
-
4g tojásfehérje2 kcal
-
9.9g tejföl20 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
-
7.4g porcukor29 kcal
-
5.3g zsemle15 kcal
-
2.5g mazsola7 kcal
-
14 kcal
A habhoz
-
7.9g tojásfehérje4 kcal
-
7.4g cukor29 kcal
Összesen
238
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 41.7 g
Zsír
-
Összesen 32.4 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 316 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1830.9 g
-
Cink 327 mg
-
Szelén 60 mg
-
Kálcium 287 mg
-
Vas 253 mg
-
Magnézium 52 mg
-
Foszfor 516 mg
-
Nátrium 312 mg
-
Réz 13 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 186.3 g
-
Cukor 118 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 238.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 188 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 7 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 32 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 151 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 80 micro
-
Kolin: 236 mg
-
Retinol - A vitamin: 184 micro
-
α-karotin 10 micro
-
β-karotin 41 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 306 micro
Összesen
1203
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 166.7 g
Zsír
-
Összesen 129.5 g
-
Telített zsírsav 62 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 29 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 1262 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7323.6 g
-
Cink 1306 mg
-
Szelén 240 mg
-
Kálcium 1147 mg
-
Vas 1012 mg
-
Magnézium 209 mg
-
Foszfor 2066 mg
-
Nátrium 1250 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 745.1 g
-
Cukor 471 mg
-
Élelmi rost 15 mg
VÍZ
-
Összesen 954.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 218 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 603 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 318 micro
-
Kolin: 943 mg
-
Retinol - A vitamin: 734 micro
-
α-karotin 38 micro
-
β-karotin 164 micro
-
β-crypt 41 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1223 micro
Összesen
4809
kcal
- 8% Fehérje
- 37% Szénhidrát
- 6% Zsír
- 48% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.3 g
Zsír
-
Összesen 6.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 62 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 362.6 g
-
Cink 65 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 50 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 102 mg
-
Nátrium 62 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.9 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 47.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 37 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 11 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 30 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 47 mg
-
Retinol - A vitamin: 36 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 8 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 61 micro
Összesen
238
kcal
-
Legnézettebb receptje
Legnézettebb receptje
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
6 dkg porcukor
-
2 db tojássárgája
-
1 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
1 csipet só
-
1 késhegynyi szódabikarbóna
A töltelékhez
-
50 dkg tehéntúró
-
3 db tojássárgája
-
2 db tojásfehérje
-
2 dl tejföl
-
1 citromból nyert citromhéj
-
15 dkg porcukor
-
2 db zsemle
A habhoz
-
4 db tojásfehérje
-
15 dkg cukor
Elkészítés
A tésztához
- A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, és félórára hűtőbe tesszük. (Hűtés nélkül, azonnal nyújtva is működik.)
- Lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, és kivajazott-kilisztezett tepsibe terítjük, villával sűrűn megszurkáljuk, és 180 fokra előmelegített sütőben 10-15 perc alatt elősütjük.
- Félretesszük hűlni, majd vékonyan megkenjük baracklekvárral.
- A töltelékhez a tojásfehérjét habbá verjük, félretesszük.
- A tojássárgákat kikeverjük a porcukorral, a túróval, tejföllel, citromhéjjal, majd hozzáadjuk az apró darabokra szaggatott zsemlét vagy kenyeret. Végül beleforgatjuk a tojáshabot.
- A túrós masszát a lekvárral megkent, kihűlt tésztalapra simítjuk, és 150 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük. Végezzünk tűpróbát. Ha a túrókrém már szilárd, nem remegős, akkor készen van.
- A habhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjéket, majd mikor már kemény a hab, adagoljuk hozzá a cukrot. Sűrű, fényes, csillogó, vágható masszát kell, hogy kapjunk. Töltsük csillagcsővel ellátott habzsákba, és rácsozzuk be a Rákóczi tetejét.
- Innen 2 lehetőségünk van a folytatásra:
- Tegyük 200 fokos sütőbe, és épp csak addig süssük, míg meg nem barnul a teteje. Így a közepe ragacsos marad.
- Vagy tegyük 130 fokos sütőbe, és nyitott sütőajtó mellett szárítsuk a habot. Ez lényegesen tovább tart, és habkarika-állagot érünk el.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 1250
- Tegnapi nézettség: 6
- 7 napos nézettség: 44
- Össznézettség: 201566
- Feltöltés dátuma: 2013. július 17.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Szofika
104 recept
IMÁDOM, IMÁDOM és IMÁDOM! Azóta meg, hogy már én készítem, még jobban! Tipikusan olyan cukrászsütemény, ami némi macerával ugyan, de otthon is előállítható, és garantáltan finomabb lesz a végeredmény.