Rákóczi túrós sütemény Doxi konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Nosalty
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sütemény alja
-
50g finomliszt182 kcal
-
33g vaj239 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
6 kcal
-
3g tojássárgája11 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
A töltelék
A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár
-
116 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
3g porcukor13 kcal
-
3g finomliszt12 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
945
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sütemény alja
-
300g finomliszt1092 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
A töltelék
-
600g tehéntúró882 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
165g tojás208 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
50g mazsola150 kcal
A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár
-
250g sárgabaracklekvár695 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
20g porcukor77 kcal
-
20g finomliszt73 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
5668
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
A sütemény alja
-
15.3g finomliszt56 kcal
-
10.2g vaj73 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
-
0.3g citromhéj0 kcal
A töltelék
-
30.6g tehéntúró45 kcal
-
5.1g porcukor20 kcal
-
8.4g tojás11 kcal
-
0.5g vaníliás cukor2 kcal
-
2.5g mazsola8 kcal
A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár
-
12.7g sárgabaracklekvár35 kcal
-
5.6g tojás7 kcal
-
1g porcukor4 kcal
-
1g finomliszt4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
Összesen
290
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 27.8 g
Zsír
-
Összesen 39.3 g
-
Telített zsírsav 23 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 258 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1145.8 g
-
Cink 261 mg
-
Szelén 34 mg
-
Kálcium 138 mg
-
Vas 202 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 367 mg
-
Nátrium 98 mg
-
Réz 10 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 119.6 g
-
Cukor 69 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 130 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 305 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 25 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 120 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 163 mg
-
Retinol - A vitamin: 301 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 56 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
945
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 167 g
Zsír
-
Összesen 236 g
-
Telített zsírsav 135 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 58 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 13 g
-
Koleszterin 1547 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6875.1 g
-
Cink 1566 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 829 mg
-
Vas 1211 mg
-
Magnézium 169 mg
-
Foszfor 2200 mg
-
Nátrium 585 mg
-
Réz 61 mg
-
Mangán 51 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 717.5 g
-
Cukor 414 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 780.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1832 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 31 mg
-
D vitamin: 242 micro
-
K vitamin: 18 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 151 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 722 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 263 micro
-
Kolin: 977 mg
-
Retinol - A vitamin: 1803 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1495 micro
Összesen
5668
kcal
- 9% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 41% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 8.5 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 79 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 350.6 g
-
Cink 80 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 42 mg
-
Vas 62 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 112 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.6 g
-
Cukor 21 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 39.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 93 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 8 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 37 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 92 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 76 micro
Összesen
290
kcal
Hozzávalók
A sütemény alja
-
30 dkg finomliszt
-
20 dkg vaj
-
10 dkg porcukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
1 db tojássárgája
-
1 citromból nyert citromhéj
A töltelék
-
60 dkg tehéntúró
-
10 dkg porcukor
-
3 db tojás
-
1 csomag vaníliás cukor
A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár
-
25 dkg sárgabaracklekvár
-
2 db tojás
-
2 csapott ek porcukor
-
2 csapott ek finomliszt
-
1 kávéskanál sütőpor
Elkészítés
A sütemény alja
- A süti aljához a közepes keménységű vajat a liszttel elmorzsoljuk.
- Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk.
- A kész tésztát cipó alakúra alakítjuk, és pár órát a hűtőben pihentetjük. A gyors tészta összeállítása nagyon fontos, mert a vajnak nem szabad megolvadnia.
A töltelék
- A túrót összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mazsolával.
- A hűtőből kivett tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük.
- Ráöntjük a tölteléket, és 20-25 percig sütjük.
A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár
- 2 tojásból piskótatésztát készítünk, majd nyomózsákba rakva rácsokat nyomunk a kisült tészta tetejére. Előmelegített sütőben ezt is 20-25 percig sütjük.
- A kihűlt tésztára nyomózsákból házi baracklekvárt teszünk a rácsok közé.
- Vaníliás cukorral díszítjük a rácsok tetejét.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés ideje: 50 perc
- Receptkönyvben: 11
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2035
- Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Nosalty
1495 recept
Mindig ezt készítem el, ha valamilyen édes süteményt szeretnék vinni valakinek. Nem csak az ízlelőbimbókat varázsolja el, hanem kinézetre is nagyon látványos.