r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós sütemény Doxi konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nosalty
Rákóczi túrós sütemény Doxi konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütemény alja

A töltelék

A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár

Összesen 945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütemény alja

A töltelék

A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár

Összesen 5668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A sütemény alja

A töltelék

A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár

Összesen 290 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    27.8 g

Zsír

  • Összesen
    39.3 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    258 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1145.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    34 mg
  • Kálcium
    138 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    367 mg
  • Nátrium
    98 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    119.6 g
  • Cukor
    69 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    130 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    305 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    163 mg
  • Retinol - A vitamin:
    301 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    56 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 945 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    167 g

Zsír

  • Összesen
    236 g
  • Telített zsírsav
    135 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    58 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    13 g
  • Koleszterin
    1547 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6875.1 g
  • Cink
    1566 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    829 mg
  • Vas
    1211 mg
  • Magnézium
    169 mg
  • Foszfor
    2200 mg
  • Nátrium
    585 mg
  • Réz
    61 mg
  • Mangán
    51 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    717.5 g
  • Cukor
    414 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    780.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1832 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    31 mg
  • D vitamin:
    242 micro
  • K vitamin:
    18 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    151 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    722 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    263 micro
  • Kolin:
    977 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1803 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1495 micro
Összesen 5668 kcal
  • 9% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 41% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.5 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    79 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    350.6 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    42 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    112 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.6 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    39.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    93 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    76 micro
Összesen 290 kcal

Hozzávalók

A sütemény alja

A töltelék

A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár

Elkészítés

A sütemény alja

  1. A süti aljához a közepes keménységű vajat a liszttel elmorzsoljuk.
  2. Hozzáadjuk a porcukrot, a reszelt citromhéjat, a vaníliás cukrot és a tojássárgáját, majd összegyúrjuk.
  3. A kész tésztát cipó alakúra alakítjuk, és pár órát a hűtőben pihentetjük. A gyors tészta összeállítása nagyon fontos, mert a vajnak nem szabad megolvadnia.

A töltelék

  1. A túrót összekeverjük a tojásokkal, a porcukorral, a vaníliás cukorral és a mazsolával.
  2. A hűtőből kivett tésztát kb. fél cm vastagságúra kinyújtjuk, és egy közepes nagyságú tepsibe tesszük.
  3. Ráöntjük a tölteléket, és 20-25 percig sütjük.

A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár

  1. 2 tojásból piskótatésztát készítünk, majd nyomózsákba rakva rácsokat nyomunk a kisült tészta tetejére. Előmelegített sütőben ezt is 20-25 percig sütjük.
  2. A kihűlt tésztára nyomózsákból házi baracklekvárt teszünk a rácsok közé.
  3. Vaníliás cukorral díszítjük a rácsok tetejét.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 11
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2035
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Mindig ezt készítem el, ha valamilyen édes süteményt szeretnék vinni valakinek. Nem csak az ízlelőbimbókat varázsolja el, hanem kinézetre is nagyon látványos.

Hozzávalók

A sütemény alja

A töltelék

A sütemény teteje: piskótatészta + baracklekvár

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...