r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Norci konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rákóczi túrós Norci konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 6212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír

Tészta

Töltelék

Hab

Összesen 288 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33 g

Zsír

  • Összesen
    53.3 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    197 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2001.7 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    377 mg
  • Vas
    202 mg
  • Magnézium
    40 mg
  • Foszfor
    623 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    158.5 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    180.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    438 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    39 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    59 micro
  • Kolin:
    157 mg
  • Retinol - A vitamin:
    415 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    268 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    202 micro
Összesen 1243 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    164.9 g

Zsír

  • Összesen
    266.6 g
  • Telített zsírsav
    80 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    100 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    56 g
  • Koleszterin
    986 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10008.5 g
  • Cink
    1306 mg
  • Szelén
    242 mg
  • Kálcium
    1887 mg
  • Vas
    1012 mg
  • Magnézium
    202 mg
  • Foszfor
    3117 mg
  • Nátrium
    2149 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    792.5 g
  • Cukor
    485 mg
  • Élelmi rost
    15 mg

VÍZ

  • Összesen
    902.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2191 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    174 micro
  • K vitamin:
    193 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    296 micro
  • Kolin:
    785 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2075 micro
  • α-karotin
    31 micro
  • β-karotin
    1341 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1010 micro
Összesen 6212 kcal
  • 8% Fehérje
  • 37% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Cink
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    46 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    462.9 g
  • Cink
    60 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    47 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    99 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.7 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    41.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    9 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    28 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    14 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    96 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 288 kcal

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Elkészítés

Tészta

  1. A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, és 1-1,5 cm vastagságúra kinyújtjuk.
  2. 180 fokos előmelegített sütőben kisütjük.

Töltelék

  1. A töltelékhez először a tojásfehérjét habbá verjük, és félretesszük.
  2. A tojássárgájához hozzáadjuk a porcukrot, a túrót, a tejfölt, citromhéjat és a kissé megszikkadt zsemlét.
  3. A masszához hozzákeverjük a tojáshabot.
  4. A túrós masszát a lekvárral megkent és kihűlt tésztára rakjuk, elsimítjuk rajta a krémet, és 160 fokos előmelegített sütőben kisütjük, kb. 20-25 percig.

Hab

  1. A habhoz kezdjük el felverni a tojásfehérjéket, majd mikor már kemény a hab, adagoljuk hozzá a cukrot. Sűrű, fényes, csillogó, vágható masszát kell, hogy kapjunk. Töltsük habzsákba, és rácsozzuk be a süti tetejét.
  2. 200 fokos sütőbe helyezzük, és addig jó, míg a hab teteje meg nem barnul.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 25×35
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 13
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2191
  • Feltöltés dátuma: 2014. szeptember 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy igazi magyar finomság!

Hozzávalók

Tészta

Töltelék

Hab

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...