Rákóczi túrós Mignon konyhájából
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
14g porcukor55 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
43g finomliszt156 kcal
-
0g citromhéj0 kcal
-
29g vaj205 kcal
-
3g tojássárgája9 kcal
A töltelékhez
-
71g tehéntúró105 kcal
-
9g mazsola26 kcal
-
6g búzadara21 kcal
-
22 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
23g cukor88 kcal
-
40 kcal
A tetejére
-
26g cukor100 kcal
-
34g tojásfehérje18 kcal
-
1g porcukor4 kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
100g porcukor387 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
200g vaj1434 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
A töltelékhez
-
500g tehéntúró735 kcal
-
60g mazsola179 kcal
-
40g búzadara144 kcal
-
152 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
160g cukor619 kcal
-
100g sárgabaracklekvár278 kcal
A tetejére
-
180g cukor697 kcal
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
7g porcukor27 kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
A tésztához
-
5.1g porcukor20 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
15.4g finomliszt56 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
10.3g vaj74 kcal
-
1g tojássárgája3 kcal
A töltelékhez
-
25.6g tehéntúró38 kcal
-
3.1g mazsola9 kcal
-
2.1g búzadara7 kcal
-
2.1g vaníliás pudingpor8 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
8.2g cukor32 kcal
-
5.1g sárgabaracklekvár14 kcal
A tetejére
-
9.2g cukor36 kcal
-
12.3g tojásfehérje6 kcal
-
0.4g porcukor1 kcal
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.4 g
Zsír
-
Összesen 29.5 g
-
Telített zsírsav 18 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 92 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 788.8 g
-
Cink 186 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 144 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 226 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 7 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 125.1 g
-
Cukor 79 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 99.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 206 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 6 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 18 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 86 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 36 mg
-
Retinol - A vitamin: 202 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 39 micro
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 149.6 g
Zsír
-
Összesen 206.5 g
-
Telített zsírsav 123 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 50 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 8 g
-
Koleszterin 647 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5521.3 g
-
Cink 1304 mg
-
Szelén 169 mg
-
Kálcium 609 mg
-
Vas 1007 mg
-
Magnézium 173 mg
-
Foszfor 1584 mg
-
Nátrium 582 mg
-
Réz 51 mg
-
Mangán 43 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 876 g
-
Cukor 552 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 694.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1444 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 14 mg
-
D vitamin: 44 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 126 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 602 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 166 micro
-
Kolin: 253 mg
-
Retinol - A vitamin: 1416 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 334 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 273 micro
- 8% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 11% Zsír
- 36% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Cink
-
Vas
-
Kálcium
-
Nátrium
TOP vitaminok
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Kolin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 33 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 283.1 g
-
Cink 67 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 31 mg
-
Vas 52 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 30 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 44.9 g
-
Cukor 28 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 74 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 2 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 6 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 31 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 13 mg
-
Retinol - A vitamin: 73 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 17 micro
-
β-crypt 0 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 14 micro
Hozzávalók
A tésztához
-
10 dkg porcukor
-
30 dkg finomliszt
-
1 db tojássárgája
A töltelékhez
A tetejére
-
18 dkg cukor
-
6 db tojásfehérje
-
1 ek porcukor
Elkészítés
A tésztához
- A linzertésztához összekeverjük a porcukrot, a vanília magjait, a lisztet és a reszelt citromhéjat.
- Belekockázzuk a hideg vajat és hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
- Közben a túrós töltelékhez krumplinyomóval áttörjük a túrót. Az alaposan megmosott mazsolát lecsepegtetjük, majd a töltelék többi hozzávalóval együtt a túróhoz adjuk és jól kikeverjük.
- Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
- A tésztát kézzel téglalap alakúra lapítjuk, majd sodrófával kb. 5mm vastag, 28x35 cm-es téglalapra nyújtjuk (én szilikonos sütőpípron nyújtom és azzal együtt emelem át a tepsibe).
- Villával megszurkáljuk a tésztát, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Mikor kivettük , még forrón lekenjük a tetejét a baracklekvárral.
- A sütőt visszavesszük 160 fokra, a túrótölteléket óvatosan rákenjük a tésztára és visszatesszük kb. 25 percre a sütőbe.
- A tojásfehérjéket fém tálba tesszük, elkeverjük benne a cukrot. Kis edényben vizet melegítünk, majd a gőz fölé tesszük a tálat és addig kevergetjük folyamatosan habverővel (de nem verjük!), amíg ujjunkat beleérintve már épp csípni kezdi (akinek van maghőmérője, 55 fokot ne lépje túl).
- Átöntjük a meleg cukros tojásfehérjét egy nagy tálba, és robotgéppel kihűlésig keverjük, hogy kemény csúcsos hab legyen belőle.
- A habot habzsákba kanalazzuk, és átlósan csíkokat nyomunk a túrótöltelékre.
- A tetejére fátyolnyi rétegben porcukrot szitálunk, és betesszük a sütőbe 5-10 percre, hogy a hab kicsit megpiruljon.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40x5
- Sütés ideje: 45 perc
- Receptkönyvben: 276
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 30711
- Feltöltés dátuma: 2012. április 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Imádom ezt a süteményt, de eddig csak cukiban ettem, mert sosem volt bátorságom elkészíteni. Nagy hiba volt! A tavaszi Stahl magazinban lépésről-lépésre mutatja be Wichmann Anna a készítését, gondoltam sima ügy, meg kell vele próbálkoznom. És tényleg nem okozott túl nagy nehézséget, egyedül a linzertészta nyújtása adja fel mindig a leckét, de arra meg már kikísérleteztem, hogy két szilikonos sütőpapír közt nyújtom, így nem esik szét, nem ragad rá a sodrófára és az alsó papírral a tepsibe is könnyen át lehet emelni. A hab készítésénél is féltem, de ez a gőz fölötti technika nem rejt semmi ördöngösséget és a sütin tényleg gyönyörűen megáll az így felvert hab, az íze isteni finom. Összességében azt kell mondjam, hogy sokkal finomabb, mint a cukrászdában készült, a saját munka öröme még ízletesebbé teszi! :) Mivel nem szeretjük süteményben a mazsolát, én kihagytam belőle, de aki kedveli, feltétlenül tegye bele!!