r
Nosalty Logó

Rákóczi túrós Mignon konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Rákóczi túrós Mignon konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 5934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Összesen 304 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.4 g

Zsír

  • Összesen
    29.5 g
  • Telített zsírsav
    18 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    92 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    788.8 g
  • Cink
    186 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    144 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    226 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    7 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    125.1 g
  • Cukor
    79 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    99.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    206 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    6 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    18 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    86 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    36 mg
  • Retinol - A vitamin:
    202 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    39 micro
Összesen 849 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    149.6 g

Zsír

  • Összesen
    206.5 g
  • Telített zsírsav
    123 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    50 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    647 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5521.3 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    169 mg
  • Kálcium
    609 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1584 mg
  • Nátrium
    582 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    43 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    876 g
  • Cukor
    552 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    694.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1444 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    44 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    602 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    166 micro
  • Kolin:
    253 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1416 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    273 micro
Összesen 5934 kcal
  • 8% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 11% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Vas
  • Kálcium
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    33 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    283.1 g
  • Cink
    67 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    31 mg
  • Vas
    52 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    81 mg
  • Nátrium
    30 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    44.9 g
  • Cukor
    28 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    6 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    31 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    13 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    17 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    14 micro
Összesen 304 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A linzertésztához összekeverjük a porcukrot, a vanília magjait, a lisztet és a reszelt citromhéjat.
  2. Belekockázzuk a hideg vajat és hozzáadjuk a tojássárgáját, majd gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Folpackba csomagoljuk és 30 percre hűtőbe tesszük.
  3. Közben a túrós töltelékhez krumplinyomóval áttörjük a túrót. Az alaposan megmosott mazsolát lecsepegtetjük, majd a töltelék többi hozzávalóval együtt a túróhoz adjuk és jól kikeverjük.
  4. Előmelegítjük a sütőt 200 fokra.
  5. A tésztát kézzel téglalap alakúra lapítjuk, majd sodrófával kb. 5mm vastag, 28x35 cm-es téglalapra nyújtjuk (én szilikonos sütőpípron nyújtom és azzal együtt emelem át a tepsibe).
  6. Villával megszurkáljuk a tésztát, és 10 percre betesszük a forró sütőbe. Mikor kivettük , még forrón lekenjük a tetejét a baracklekvárral.
  7. A sütőt visszavesszük 160 fokra, a túrótölteléket óvatosan rákenjük a tésztára és visszatesszük kb. 25 percre a sütőbe.
  8. A tojásfehérjéket fém tálba tesszük, elkeverjük benne a cukrot. Kis edényben vizet melegítünk, majd a gőz fölé tesszük a tálat és addig kevergetjük folyamatosan habverővel (de nem verjük!), amíg ujjunkat beleérintve már épp csípni kezdi (akinek van maghőmérője, 55 fokot ne lépje túl).
  9. Átöntjük a meleg cukros tojásfehérjét egy nagy tálba, és robotgéppel kihűlésig keverjük, hogy kemény csúcsos hab legyen belőle.
  10. A habot habzsákba kanalazzuk, és átlósan csíkokat nyomunk a túrótöltelékre.
  11. A tetejére fátyolnyi rétegben porcukrot szitálunk, és betesszük a sütőbe 5-10 percre, hogy a hab kicsit megpiruljon.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40x5
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Receptkönyvben: 276
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 30711
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Imádom ezt a süteményt, de eddig csak cukiban ettem, mert sosem volt bátorságom elkészíteni. Nagy hiba volt! A tavaszi Stahl magazinban lépésről-lépésre mutatja be Wichmann Anna a készítését, gondoltam sima ügy, meg kell vele próbálkoznom. És tényleg nem okozott túl nagy nehézséget, egyedül a linzertészta nyújtása adja fel mindig a leckét, de arra meg már kikísérleteztem, hogy két szilikonos sütőpapír közt nyújtom, így nem esik szét, nem ragad rá a sodrófára és az alsó papírral a tepsibe is könnyen át lehet emelni. A hab készítésénél is féltem, de ez a gőz fölötti technika nem rejt semmi ördöngösséget és a sütin tényleg gyönyörűen megáll az így felvert hab, az íze isteni finom. Összességében azt kell mondjam, hogy sokkal finomabb, mint a cukrászdában készült, a saját munka öröme még ízletesebbé teszi! :) Mivel nem szeretjük süteményben a mazsolát, én kihagytam belőle, de aki kedveli, feltétlenül tegye bele!!

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...