Rahátos diós süti
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
6g finomliszt23 kcal
-
8g dió55 kcal
-
8g rahát32 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
3g ostyalap11 kcal
A krémhez
-
10g tojássárgája32 kcal
-
8g cukor32 kcal
-
3g tej1 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
-
21g margarin149 kcal
Összesen
380
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
100g dió654 kcal
-
100g rahát381 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
34g ostyalap128 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
30g tej17 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Összesen
4566
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
A laphoz
-
20.6g tojásfehérje11 kcal
-
6.9g cukor27 kcal
-
6.4g finomliszt23 kcal
-
8.6g dió56 kcal
-
8.6g rahát33 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
-
2.9g ostyalap11 kcal
A krémhez
-
10.3g tojássárgája33 kcal
-
8.6g cukor33 kcal
-
2.6g tej1 kcal
-
2.6g finomliszt9 kcal
-
21.5g margarin154 kcal
Összesen
391
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.4 g
Zsír
-
Összesen 25.1 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 9 g
-
Koleszterin 109 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 308.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 64 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 131 mg
-
Nátrium 80 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 33.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 209 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 26 micro
-
Kolin: 89 mg
-
Retinol - A vitamin: 197 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 137 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 112 micro
Összesen
380
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 76.7 g
Zsír
-
Összesen 301.6 g
-
Telített zsírsav 56 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 120 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 113 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3702 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 157 mg
-
Kálcium 771 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 223 mg
-
Foszfor 1571 mg
-
Nátrium 959 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 400.8 g
-
Cukor 186 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 331.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2506 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 26 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 236 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 313 micro
-
Kolin: 1068 mg
-
Retinol - A vitamin: 2365 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1643 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1341 micro
Összesen
4566
kcal
- 7% Fehérje
- 36% Szénhidrát
- 27% Zsír
- 30% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.6 g
Zsír
-
Összesen 25.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 112 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 317.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 66 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 19 mg
-
Foszfor 135 mg
-
Nátrium 82 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 34.4 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 215 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 20 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 92 mg
-
Retinol - A vitamin: 203 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 115 micro
Összesen
391
kcal
Hozzávalók
A laphoz
-
6 db tojásfehérje
-
5 evőkanál finomliszt
-
10 dkg dió
-
10 dkg rahát
-
0.5 csomag sütőpor
-
2 db ostyalap
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
3 ek tej
-
2 evőkanál finomliszt
-
250 g margarin
Elkészítés
A laphoz
- A diót durvára szeleteljük, és sütőben enyhén megpirítjuk.
- Eközben a tojásfehérjéket a 8 ek cukorral jó kemény habbá verjük.
- A rahátot kicsi darabokra vagdosuk úgy, hogy minden vágásunk után porcukorba mártjuk az éppen vágott részt, hogy ne ragadjanak össze.
- Amikor a hab keményre verődött, hozzáadjuk a rahátot, meghűlt pirított diót és a lisztet, aminek közepébe mélyedést készítünk, és ebbe pezsdítjük fel a sütőport pár csepp citromlével vagy ecettel (amink van otthon).
- Rózsaszínre sütjük.
- Krém elkészítése: a margarinon kívül mindent összekeverünk, és pépessé főzzük. Kihűléskor hozzákavarjuk a margarint is.
- Összeillesztés: a krémet 2-be osztom, és a diós-rahátos lapot megkenjük egyik felével, ráillesszük az egyik ostyalapot. Óvatosan megfordítjuk (jómagam egy tálcát helyezek rá, összefogom az alsóval és hirtelen átfordítom).A kimaradt ostyalapot körbe vágjuk a diós-rahátos lap mérete szerint.
- Ezt az oldalát is megkenjük a maradt krémmel, s ráillesszük a másik ostyalapot is, amit ugyancsak a diós-rahátoslap mérete szerint vágunk.
- Tálcával vagy vágódeszkával lefedjük, és így tesszük hűvös helyre (másként felkunkorodik az ostyalap).
- Másnap felszeleteljük, és hűtőben tároljuk.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 35x25x6
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 25 alkalommal
- Receptkönyvben: 46
- Tegnapi nézettség: 4
- 7 napos nézettség: 24
- Össznézettség: 31865
- Feltöltés dátuma: 2012. február 13.
Ajánló
Megtörtént, hogy a krém kinyomódott a szeletelésénél, még nem tudom nektek megírni ilyenkori okát. Akkor a legfinomabb, ha ropogós marad ostyája. Margarin a titka, lehetőleg jó minőségűt használjunk.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Kisebbik fiam rahát-mániás. Így kaptuk ezt a receptet is barátnőmtől. Lehet tetejére hideg kakaós glazúrt készíteni, szerintem bőven édes, ritkán díszítem ilyesmivel, s ha mégis, csak cirkásan (nem fedem be teljesen glazúrral).