r
Nosalty Logó

Rahátos diós süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rahátos diós süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A laphoz

A krémhez

Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A laphoz

A krémhez

Összesen 4566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír

A laphoz

A krémhez

Összesen 391 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.4 g

Zsír

  • Összesen
    25.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    109 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    308.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    64 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    131 mg
  • Nátrium
    80 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    27.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    209 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    26 micro
  • Kolin:
    89 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    137 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    112 micro
Összesen 380 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    76.7 g

Zsír

  • Összesen
    301.6 g
  • Telített zsírsav
    56 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    120 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    113 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3702 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    157 mg
  • Kálcium
    771 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    223 mg
  • Foszfor
    1571 mg
  • Nátrium
    959 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    400.8 g
  • Cukor
    186 mg
  • Élelmi rost
    10 mg

VÍZ

  • Összesen
    331.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2506 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    26 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    236 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    313 micro
  • Kolin:
    1068 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2365 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1643 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1341 micro
Összesen 4566 kcal
  • 7% Fehérje
  • 36% Szénhidrát
  • 27% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.6 g

Zsír

  • Összesen
    25.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    112 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    317.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    66 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    19 mg
  • Foszfor
    135 mg
  • Nátrium
    82 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    34.4 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    215 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    20 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    203 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    115 micro
Összesen 391 kcal

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

Elkészítés

A laphoz

  1. A diót durvára szeleteljük, és sütőben enyhén megpirítjuk.
  2. Eközben a tojásfehérjéket a 8 ek cukorral jó kemény habbá verjük.
  3. A rahátot kicsi darabokra vagdosuk úgy, hogy minden vágásunk után porcukorba mártjuk az éppen vágott részt, hogy ne ragadjanak össze.
  4. Amikor a hab keményre verődött, hozzáadjuk a rahátot, meghűlt pirított diót és a lisztet, aminek közepébe mélyedést készítünk, és ebbe pezsdítjük fel a sütőport pár csepp citromlével vagy ecettel (amink van otthon).
  5. Rózsaszínre sütjük.
  6. Krém elkészítése: a margarinon kívül mindent összekeverünk, és pépessé főzzük. Kihűléskor hozzákavarjuk a margarint is.
  7. Összeillesztés: a krémet 2-be osztom, és a diós-rahátos lapot megkenjük egyik felével, ráillesszük az egyik ostyalapot. Óvatosan megfordítjuk (jómagam egy tálcát helyezek rá, összefogom az alsóval és hirtelen átfordítom).A kimaradt ostyalapot körbe vágjuk a diós-rahátos lap mérete szerint.
  8. Ezt az oldalát is megkenjük a maradt krémmel, s ráillesszük a másik ostyalapot is, amit ugyancsak a diós-rahátoslap mérete szerint vágunk.
  9. Tálcával vagy vágódeszkával lefedjük, és így tesszük hűvös helyre (másként felkunkorodik az ostyalap).
  10. Másnap felszeleteljük, és hűtőben tároljuk.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x25x6
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 25 alkalommal
  • Receptkönyvben: 46
  • Tegnapi nézettség: 4
  • 7 napos nézettség: 24
  • Össznézettség: 31865
  • Feltöltés dátuma: 2012. február 13.

Ajánló

Megtörtént, hogy a krém kinyomódott a szeletelésénél, még nem tudom nektek megírni ilyenkori okát. Akkor a legfinomabb, ha ropogós marad ostyája. Margarin a titka, lehetőleg jó minőségűt használjunk.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Kisebbik fiam rahát-mániás. Így kaptuk ezt a receptet is barátnőmtől. Lehet tetejére hideg kakaós glazúrt készíteni, szerintem bőven édes, ritkán díszítem ilyesmivel, s ha mégis, csak cirkásan (nem fedem be teljesen glazúrral).

Hozzávalók

A laphoz

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...