r
Nosalty Logó

Raguleves gluténmentes májgaluskával

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
NS
Raguleves gluténmentes májgaluskával
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 1030 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír

A leveshez

A galuskához

Összesen 33 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    16.9 g

Zsír

  • Összesen
    9 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    273 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    733.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    43 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    8 mg
  • Magnézium
    66 mg
  • Foszfor
    339 mg
  • Nátrium
    167 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    28.9 g
  • Cukor
    10 mg
  • Élelmi rost
    8 mg

VÍZ

  • Összesen
    648.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2811 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    11 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    83 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    8 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    467 micro
  • Kolin:
    188 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2191 micro
  • α-karotin
    2508 micro
  • β-karotin
    6182 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    27 micro
  • Lut-zea
    559 micro
Összesen 257 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    67.5 g

Zsír

  • Összesen
    36 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    1091 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2935 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    171 mg
  • Kálcium
    428 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    264 mg
  • Foszfor
    1357 mg
  • Nátrium
    668 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    115.5 g
  • Cukor
    39 mg
  • Élelmi rost
    32 mg

VÍZ

  • Összesen
    2594.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    11244 micro
  • B6 vitamin:
    4 mg
  • B12 Vitamin:
    44 micro
  • E vitamin:
    11 mg
  • C vitamin:
    330 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    144 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    33 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1870 micro
  • Kolin:
    752 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8763 micro
  • α-karotin
    10034 micro
  • β-karotin
    24729 micro
  • β-crypt
    33 micro
  • Likopin
    108 micro
  • Lut-zea
    2235 micro
Összesen 1030 kcal
  • 2% Fehérje
  • 4% Szénhidrát
  • 1% Zsír
  • 92% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • β-karotin
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    2.2 g

Zsír

  • Összesen
    1.2 g
  • Telített zsírsav
    0 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    36 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    97.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    14 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    45 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    3.8 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    86 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    373 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    11 mg
  • D vitamin:
    1 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    62 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    291 micro
  • α-karotin
    333 micro
  • β-karotin
    820 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    4 micro
  • Lut-zea
    74 micro
Összesen 33 kcal

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Elkészítés

A leveshez

  1. Kezdésként a vöröshagymát, fokhagymát, répát, gyökeret felaprítjuk, a májakat megmossuk, és 4 db-ot nem túl apróra felvágunk.
  2. Leveses lábosban olajat forrósítunk, és először a hagymákat tesszük rá, majd sűrű kevergetés mellett rádobjuk a májakat és a répát. Az egészet addig pirítjuk, amíg a máj úgy tűnik, megsült. (Vigyázat, a hagyma el ne szenesedjen! Ha esetleg a hagyma gyorsabban sülne, akkor az az elsődleges, de a finomabb ízt a levesnek a hagymán sült máj adja meg.)
  3. Felöntjük kb. 1,5 l vízzel.
  4. Hozzáadjuk a felaprított gyökeret, karalábét és cukorborsót.
  5. Sózzuk, borsozzuk.
  6. Galuska elkészítése:
  7. 2 db megmosott májat elkaparunk. 1 egész tojást felverünk, és hozzáadjuk a májat.
  8. Elkeverjük, és még ekkor picit sózzuk, borsozzuk.
  9. Fele-fele arányban adunk hozzá rizslisztet és zsemlemorzsát, addig, amíg jól kenhető állagú lesz.
  10. Állni hagyjuk. Ha túlságosan besűrűsödne, kevés vízzel hígítjuk (ettől lágyabb is lesz).
  11. Mikor a leves alkotóelemei megfőttek, elkezdjük a galuskát beleszaggatni kis kávéskanállal.
  12. Miután feljöttek a leves tetejére, még kb. 10 percet főni hagyjuk.
  • Receptkönyvben: 77
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 34
  • Össznézettség: 17866
  • Feltöltés dátuma: 2010. január 06.

Ajánló

Azoknak ajánlom, akik nem fogyaszthatják, nem fogyasztják a glutén tartalmú élelmiszereket. Tökéletes erőleves, akár egytálétel!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Ahogy minden a mi konyhánkban, ez az étel sem készülhet másként, mint gluténmentesen.  A búzadara nélkül készült májgaluska tökéletes kísérője ennek a levesnek.

Hozzávalók

A leveshez

A galuskához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...