r
Nosalty Logó

Ragacsos pekándiós tekercsek

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Dacota
Ragacsos pekándiós tekercsek
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás-pekándiós bevonathoz

A tetejére

Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás-pekándiós bevonathoz

A tetejére

Összesen 5159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás-pekándiós bevonathoz

A tetejére

Összesen 345 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    8.8 g

Zsír

  • Összesen
    18.8 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    74 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    250.6 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    52 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    116 mg
  • Nátrium
    32 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    56.7 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    42 micro
  • Kolin:
    48 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    72 micro
Összesen 430 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    106.1 g

Zsír

  • Összesen
    225.8 g
  • Telített zsírsav
    94 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    85 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    32 g
  • Koleszterin
    892 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3007.2 g
  • Cink
    12 mg
  • Szelén
    273 mg
  • Kálcium
    623 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    304 mg
  • Foszfor
    1389 mg
  • Nátrium
    380 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    9 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    680.7 g
  • Cukor
    171 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1331 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    7 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    126 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    500 micro
  • Kolin:
    574 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1308 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    281 micro
  • β-crypt
    22 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    864 micro
Összesen 5159 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 23% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7 g

Zsír

  • Összesen
    15 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    199.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    41 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    92 mg
  • Nátrium
    25 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    45.1 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    88 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    87 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    19 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    57 micro
Összesen 345 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás-pekándiós bevonathoz

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Az élesztőt egy csipet cukorral a kézmeleg vízbe szórjuk. 5 percig állni hagyjuk, amíg felfut.
  2. A langyos tejet, a puha vajat, a tojást, a cukrot és a felfuttatott élesztőt egy nagy tálba öntjük, hozzáadjuk a csipet sót.
  3. A lisztből kiveszünk 1 bögrényit, a többit hozzászitáljuk a tál tartalmához. Összekeverjük (még elég folyékony lesz), majd kevergetés közben hozzáadjuk a maradék lisztet (dagasztógépesek előnyben, de én anélkül csináltam, úgyhogy ezen senki ne aggódjon). A tészta elég puha, ne adjunk hozzá több lisztet.
  4. Letakarjuk, és duplájára kelesztjük. Ez alapvetően kb. másfél óra, de ha nincs elég meleg, tovább is tarthat.
  5. Ha kész, erősen lisztezett munkafelületre öntjük (a tészta továbbra is elég puha). 30x45 centis téglalapot nyújtunk belőle. Belekenjük a vajas tölteléket, és feltekerjük. Ha ragadna, hablappal vagy éles késsel segítsünk neki.
  6. Ha belekentük a fűszeres vajat és előkészítettük a tepsit a pekándióval, kb. 1,5 ujjnyi széles szeleteket vágunk belőle, és a tepsibe ültetjük. Nem baj, ha kicsit laza, még sokat fog nőni a tepsiben.
  7. Letakarjuk, és még fél órát kelesztjük. Előmelegített sütőbe tesszük, és kb. 30 perc alatt készre sütjük.
  8. Ha kész, azonnal, egyben kiborítjuk a tepsiből. Erre azért van szükség, mert ha benne hagyjuk, a karamell miatt beleragad.
  9. A maradék cukrot összeolvasztjuk a vízzel, és óvatosan rázogatjuk. Hozzáadjuk a habtejszínt, és elkeverjük.
  10. A tekercsek tetejére (az alján van a pekándiós karamell) teszünk 1-1 kanál karamellt, és ha a tekercsek langyosra hűltek, tálaljuk.

A töltelékhez

  1. A vajat kis lángon felmelegítjük. Beleszórjuk a cukrot és a fűszereket.
  2. Ecsettel rákenjük a kinyújtott tésztalapra.

A karamellás-pekándiós bevonathoz

  1. A pekándiót száraz serpenyőben illatosra pirítjuk. A tepsi aljába szórjuk.
  2. A cukrot és a puha vajat villával kikeverjük. A 3/4-ét kézzel a tepsi aljába, a dióba morzsoljuk. El is maszatolhatjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 20x35
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 139
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 5261
  • Feltöltés dátuma: 2014. november 01.

Ajánló

A tölteléken, dió, cukor, vaj mértékén nyugodtan változtathattok ízlés szerint -a tésztához nem érdemes hozzányúlni. Életem egyik legfinomabb, legpuhább tésztája lett, tuti, hogy máshoz is fel fogom használni.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Azt hiszem, a kouign amann óta nem használtam ennyi cukrot és vajat egy süteményhez. Amerika kedvenc péksüteménye, amit ragacsos zsömlének fordítanánk, egy tömény kalóriabomba - ezért szoktam csak nyálcsorgatva figyelni a pékségekben. Most aztán megcsináltam - így legalább tudom, mennyi az annyi. :) A tetejéről le lehet hagyni a karamellt, helyettesíthetjük viszont krémsajttal vagy cukorkrémmel - de azt igazán túlzásnak éreztem volna. A pekándió helyett is használhatunk sima diót. Nem olyan bonyolult, mint ahogy tűnik, és nekem kifejezetten tetszett, hogy az alján van a ropogós karamell-dió réteg. A receptet yummi corner és Drizzle and dip receptjeiből gyúrtam össze. 

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A karamellás-pekándiós bevonathoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...