r
Nosalty Logó

Raffaello torta Lizinka konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Lizinka_
Raffaello torta Lizinka konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Összesen 837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Összesen 5023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Összesen 272 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.7 g

Zsír

  • Összesen
    54.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    182 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    644.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    24 mg
  • Kálcium
    146 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    67 mg
  • Foszfor
    227 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    72.3 g
  • Cukor
    48 mg
  • Élelmi rost
    7 mg

VÍZ

  • Összesen
    40 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    78 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    36 micro
  • Kolin:
    152 mg
  • Retinol - A vitamin:
    77 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    4 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    249 micro
Összesen 837 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    94.2 g

Zsír

  • Összesen
    328.8 g
  • Telített zsírsav
    254 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    43 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1094 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    3865.2 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    145 mg
  • Kálcium
    878 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    401 mg
  • Foszfor
    1364 mg
  • Nátrium
    1030 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    13 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    433.5 g
  • Cukor
    286 mg
  • Élelmi rost
    42 mg

VÍZ

  • Összesen
    240.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    468 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    217 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    465 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    24 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1494 micro
Összesen 5023 kcal
  • 9% Fehérje
  • 39% Szénhidrát
  • 30% Zsír
  • 22% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    59 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    210.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    48 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    22 mg
  • Foszfor
    74 mg
  • Nátrium
    56 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.6 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    13 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    25 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    50 mg
  • Retinol - A vitamin:
    25 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    1 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    81 micro
Összesen 272 kcal

Hozzávalók

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Elkészítés

piskótához

  1. Szétválasztás után a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor harmadával (robotgép legmagasabb fokozat). A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
  2. A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás krémbe. Majd laza mozdulatokkal belekeverjük a liszttel elvegyített kókuszreszeléket.
  3. Ezután sütőpapíron 6 db 22 cm átmérőjű piskóta korongot sütünk (egy lap sütési ideje kb. 7 perc). Én ezt úgy oldom meg, hogy egy dobozból nyert 4 mm vastag kartont a tepsi méretére vágtam, majd a tortaforma alját körülrajzoltam, és éles késsel kivágtam. Ebbe a körbe gyors mozdulatokkal bele lehet simítani a piskótamasszát, és így nem áll sokáig a tálban. Két tepsivel váltva szoktam sütni!
  4. A piskóta korongokat sütés után enyhén belisztezzük, és sütőpapírral elválasztva egymásra tesszük, hogy ne száradjanak ki.

mogyorós krémhez

  1. A tejszínt keményre verjük, majd a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a nutellát.
  2. Ezzel a krémmel megtöltjük a kókuszos lapokat. Ekkor még nem fogunk igazán magas tortát kapni!

kókuszkrémhez

  1. A pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. Állandó keverés mellet kihűtjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kókuszos vaníliás krémet.
  2. Ezzel vastagon bevonjuk a tortát. A torta ekkor nyeri el a megfelelő magasságát! Egy adag krémet félreteszünk a díszítéshez.

díszítéshez

  1. Egy tábla tortabevonó felét gőz felett felolvasztjuk, majd meghempergetjük benne a pörkölt és tisztított mogyorót. Egy tálra rakosgatjuk.
  2. A félretett krémet csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk a torta szélére, melyre egy-egy szem csokival bevont mogyorót teszünk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 42 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 26
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 2842
  • Feltöltés dátuma: 2015. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Raffaello torta Lizinka konyhájából
Lizinka_ 604 recept

Férjem szülinapjára sütöttem, mert ez a kedvenc tortája.

Hozzávalók

piskótához

mogyorós krémhez

kókuszkrémhez

díszítéshez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...