Raffaello torta Lizinka konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Lizinka_
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
piskótához
-
55g tojás69 kcal
-
8g finomliszt30 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
17g kókuszreszelék110 kcal
mogyorós krémhez
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
17g nutella90 kcal
kókuszkrémhez
-
42g növényi tejszín105 kcal
-
29 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g kókuszreszelék66 kcal
-
67g tej37 kcal
díszítéshez
-
8g törökmogyoró52 kcal
-
8g tortabevonó41 kcal
Összesen
837
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
120g cukor464 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
mogyorós krémhez
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
100g nutella539 kcal
kókuszkrémhez
-
250g növényi tejszín628 kcal
-
171 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
60g kókuszreszelék396 kcal
-
400g tej224 kcal
díszítéshez
-
50g törökmogyoró315 kcal
-
45g tortabevonó246 kcal
Összesen
5023
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
piskótához
-
17.9g tojás23 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
6.5g cukor25 kcal
-
5.4g kókuszreszelék36 kcal
mogyorós krémhez
-
13.6g növényi tejszín34 kcal
-
5.4g nutella29 kcal
kókuszkrémhez
-
13.6g növényi tejszín34 kcal
-
2.4g vaníliás pudingpor9 kcal
-
2.2g cukor8 kcal
-
3.3g kókuszreszelék22 kcal
-
21.7g tej12 kcal
díszítéshez
-
2.7g törökmogyoró17 kcal
-
2.4g tortabevonó13 kcal
Összesen
272
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.7 g
Zsír
-
Összesen 54.8 g
-
Telített zsírsav 42 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 182 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 644.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 24 mg
-
Kálcium 146 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 67 mg
-
Foszfor 227 mg
-
Nátrium 172 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 72.3 g
-
Cukor 48 mg
-
Élelmi rost 7 mg
VÍZ
-
Összesen 40 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 78 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 36 micro
-
Kolin: 152 mg
-
Retinol - A vitamin: 77 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 4 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 249 micro
Összesen
837
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 94.2 g
Zsír
-
Összesen 328.8 g
-
Telített zsírsav 254 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 43 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1094 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3865.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 145 mg
-
Kálcium 878 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 401 mg
-
Foszfor 1364 mg
-
Nátrium 1030 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 13 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 433.5 g
-
Cukor 286 mg
-
Élelmi rost 42 mg
VÍZ
-
Összesen 240.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 468 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 217 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 465 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 24 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1494 micro
Összesen
5023
kcal
- 9% Fehérje
- 39% Szénhidrát
- 30% Zsír
- 22% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.1 g
Zsír
-
Összesen 17.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 59 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 210.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 48 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 22 mg
-
Foszfor 74 mg
-
Nátrium 56 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 23.6 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 13 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 25 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 0 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 50 mg
-
Retinol - A vitamin: 25 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 1 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 81 micro
Összesen
272
kcal
Hozzávalók
piskótához
-
5 dkg finomliszt
-
12 dkg cukor
-
10 dkg kókuszreszelék
mogyorós krémhez
-
2.5 dl növényi tejszín
-
10 dkg nutella
kókuszkrémhez
-
2.5 dl növényi tejszín
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
4 ek cukor
-
6 dkg kókuszreszelék
-
4 dl tej
díszítéshez
Elkészítés
piskótához
- Szétválasztás után a tojások sárgáját habosra keverjük a cukor harmadával (robotgép legmagasabb fokozat). A fehérjéket kemény habbá verjük a maradék cukorral.
- A felvert fehérjét óvatosan beleforgatjuk a tojássárgás krémbe. Majd laza mozdulatokkal belekeverjük a liszttel elvegyített kókuszreszeléket.
- Ezután sütőpapíron 6 db 22 cm átmérőjű piskóta korongot sütünk (egy lap sütési ideje kb. 7 perc). Én ezt úgy oldom meg, hogy egy dobozból nyert 4 mm vastag kartont a tepsi méretére vágtam, majd a tortaforma alját körülrajzoltam, és éles késsel kivágtam. Ebbe a körbe gyors mozdulatokkal bele lehet simítani a piskótamasszát, és így nem áll sokáig a tálban. Két tepsivel váltva szoktam sütni!
- A piskóta korongokat sütés után enyhén belisztezzük, és sütőpapírral elválasztva egymásra tesszük, hogy ne száradjanak ki.
mogyorós krémhez
- A tejszínt keményre verjük, majd a robotgép legalacsonyabb fokozatával belekeverjük a nutellát.
- Ezzel a krémmel megtöltjük a kókuszos lapokat. Ekkor még nem fogunk igazán magas tortát kapni!
kókuszkrémhez
- A pudingport felfőzzük a cukorral és a tejjel. Állandó keverés mellet kihűtjük, és hozzáadjuk a kókuszreszeléket. A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan beleforgatjuk a kókuszos vaníliás krémet.
- Ezzel vastagon bevonjuk a tortát. A torta ekkor nyeri el a megfelelő magasságát! Egy adag krémet félreteszünk a díszítéshez.
díszítéshez
- Egy tábla tortabevonó felét gőz felett felolvasztjuk, majd meghempergetjük benne a pörkölt és tisztított mogyorót. Egy tálra rakosgatjuk.
- A félretett krémet csillagcsövű habzsákba kanalazzuk, és rózsákat nyomunk a torta szélére, melyre egy-egy szem csokival bevont mogyorót teszünk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x40
- Sütés ideje: 42 perc
- Elkészítettem: 2 alkalommal
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 2842
- Feltöltés dátuma: 2015. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Lizinka_
604 recept
Férjem szülinapjára sütöttem, mert ez a kedvenc tortája.