r
Nosalty Logó

Raffaello szelet Fahéj konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Fahéj
Raffaello szelet Fahéj konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

VÍZ

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 299 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A liszthez adjuk a sütőport, és a kókuszreszelékkel együtt finoman a tojáshabbá keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott-lisztezett) tepsibe simítjuk.
  3. 160°C-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt nagyon világosra sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a papírt és deszkán kihűtjük.

A krémhez

  1. A tojássárgákat az étkezési keményítővel, 5 dkg cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett felfőzzük és besűrítjük. Hűlni hagyjuk. Hamarabb hűl, ha hideg vízbe állítjuk az edényt.
  2. A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a főzött krémet, és együtt is jól kihabosítuk.
  3. Egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára.

A tetejére

  1. Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen. Utána szeletelhető, de másnap még finomabb.
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Elkészítettem: 5 alkalommal
  • Receptkönyvben: 169
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 8
  • Össznézettség: 18960
  • Feltöltés dátuma: 2015. június 01.

Ajánló

A tetejére szórhatunk durvára vágott mandulaforgácsot is.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Semmi különös történet. Talán csak annyi, hogy több receptből variáltam össze a hozzávalókat, hogy minél kevésbé legyen édes és vajas a sütim úgy, hogy közben az íze ne szenvedjen csorbát.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...