Raffaello szelet Fahéj konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Fahéj
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
160 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
30g tojásfehérje16 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g kókuszreszelék83 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
15g tojássárgája48 kcal
-
21 kcal
-
7 kcal
-
6g cukor24 kcal
-
5 kcal
-
63g tej35 kcal
-
25g margarin179 kcal
-
13g porcukor48 kcal
A tetejére
-
41 kcal
Összesen
650
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
240g tojásfehérje125 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
100g kókuszreszelék660 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
120g tojássárgája386 kcal
-
171 kcal
-
57 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
500g tej280 kcal
-
200g margarin1434 kcal
-
100g porcukor387 kcal
A tetejére
-
50g kókuszreszelék330 kcal
Összesen
5201
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
A tésztához
-
13.9g tojásfehérje7 kcal
-
11.6g cukor45 kcal
-
5.8g finomliszt21 kcal
-
5.8g kókuszreszelék38 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
6.9g tojássárgája22 kcal
-
2.6g vaníliás pudingpor10 kcal
-
0.9g étkezési keményítő3 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
-
28.9g tej16 kcal
-
11.6g margarin83 kcal
-
5.8g porcukor22 kcal
A tetejére
-
2.9g kókuszreszelék19 kcal
Összesen
299
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 10.2 g
Zsír
-
Összesen 37.7 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 365.4 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 101 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 117 mg
-
Nátrium 97 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 69.2 g
-
Cukor 49 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 40.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 262 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 23 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 132 mg
-
Retinol - A vitamin: 248 micro
-
α-karotin 6 micro
-
β-karotin 166 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 166 micro
Összesen
650
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 81.3 g
Zsír
-
Összesen 301.5 g
-
Telített zsírsav 133 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 96 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 55 g
-
Koleszterin 1302 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2922.9 g
-
Cink 7 mg
-
Szelén 181 mg
-
Kálcium 806 mg
-
Vas 10 mg
-
Magnézium 197 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 777 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 5 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 553.9 g
-
Cukor 393 mg
-
Élelmi rost 28 mg
VÍZ
-
Összesen 327.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2095 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 22 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 262 micro
-
K vitamin: 188 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 226 micro
-
Kolin: 1055 mg
-
Retinol - A vitamin: 1981 micro
-
α-karotin 46 micro
-
β-karotin 1326 micro
-
β-crypt 40 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1331 micro
Összesen
5201
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 24% Zsír
- 26% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 17.4 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 169 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 47 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 45 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 18.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 121 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 13 micro
-
Kolin: 61 mg
-
Retinol - A vitamin: 115 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 77 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 77 micro
Összesen
299
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
6 db tojásfehérje
-
20 dkg cukor
-
10 dkg finomliszt
-
10 dkg kókuszreszelék
-
1 kávéskanál sütőpor
-
1 csipet só
A krémhez
-
6 db tojássárgája
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
1 evőkanál étkezési keményítő
-
5 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
5 dl tej
-
20 dkg margarin
-
10 dkg porcukor
A tetejére
-
5 dkg kókuszreszelék
Elkészítés
A tésztához
- A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
- A liszthez adjuk a sütőport, és a kókuszreszelékkel együtt finoman a tojáshabbá keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott-lisztezett) tepsibe simítjuk.
- 160°C-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt nagyon világosra sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a papírt és deszkán kihűtjük.
A krémhez
- A tojássárgákat az étkezési keményítővel, 5 dkg cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett felfőzzük és besűrítjük. Hűlni hagyjuk. Hamarabb hűl, ha hideg vízbe állítjuk az edényt.
- A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a főzött krémet, és együtt is jól kihabosítuk.
- Egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára.
A tetejére
- Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen. Utána szeletelhető, de másnap még finomabb.
- Sütés hőfoka: 160 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 25x35x6
- Sütés ideje: 15 perc
- Elkészítettem: 5 alkalommal
- Receptkönyvben: 169
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 8
- Össznézettség: 18960
- Feltöltés dátuma: 2015. június 01.
Ajánló
A tetejére szórhatunk durvára vágott mandulaforgácsot is.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Fahéj
288 recept
Semmi különös történet. Talán csak annyi, hogy több receptből variáltam össze a hozzávalókat, hogy minél kevésbé legyen édes és vajas a sütim úgy, hogy közben az íze ne szenvedjen csorbát.