r
Nosalty Logó

Raffaello szelet Fahéj konyhájából

0,0

0 ÉRTÉKELÉS0 HOZZÁSZÓLÁS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Fahéj
Raffaello szelet Fahéj konyhájából
adag
Idő
perc
Költség
olcsó
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

650
Kalória
10.2g
Fehérje
69.2g
Szénhidrátok
37.7g
Zsír
40.9g
Víz
162.8g
Koleszterin
3.5g
Rost
49.1g
Cukor
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 299 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    10.2 g

Zsír

  • Összesen
    37.7 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    163 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    365.4 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    101 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    25 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    97 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    69.2 g
  • Cukor
    49 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    40.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    262 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    23 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    28 micro
  • Kolin:
    132 mg
  • Retinol - A vitamin:
    248 micro
  • α-karotin
    6 micro
  • β-karotin
    166 micro
  • β-crypt
    5 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    166 micro
Összesen 650 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    81.3 g

Zsír

  • Összesen
    301.5 g
  • Telített zsírsav
    133 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    96 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    55 g
  • Koleszterin
    1302 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2922.9 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    181 mg
  • Kálcium
    806 mg
  • Vas
    10 mg
  • Magnézium
    197 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    777 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    553.9 g
  • Cukor
    393 mg
  • Élelmi rost
    28 mg

Víz

  • Összesen
    327.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2095 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    22 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    262 micro
  • K vitamin:
    188 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    226 micro
  • Kolin:
    1055 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1981 micro
  • α-karotin
    46 micro
  • β-karotin
    1326 micro
  • β-crypt
    40 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1331 micro
Összesen 5201 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 26% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.4 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    169 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    47 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    11 mg
  • Foszfor
    54 mg
  • Nátrium
    45 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

Víz

  • Összesen
    18.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    121 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    13 micro
  • Kolin:
    61 mg
  • Retinol - A vitamin:
    115 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    77 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    77 micro
Összesen 299 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket a cukorral és a csipet sóval kemény habbá verjük.
  2. A liszthez adjuk a sütőport, és a kókuszreszelékkel együtt finoman a tojáshabbá keverjük. A masszát sütőpapírral bélelt (vagy kivajazott-lisztezett) tepsibe simítjuk.
  3. 160°C-ra előmelegített hőlégkeveréses sütőben kb. 15 perc alatt nagyon világosra sütjük. A sütőből kivéve lehúzzuk róla a papírt és deszkán kihűtjük.

A krémhez

  1. A tojássárgákat az étkezési keményítővel, 5 dkg cukorral, a vaníliás pudingporral és a tejjel csomómentesre keverjük. Folytonos keverés mellett felfőzzük és besűrítjük. Hűlni hagyjuk. Hamarabb hűl, ha hideg vízbe állítjuk az edényt.
  2. A porcukrot a margarinnal habosra kavarjuk, majd kanalanként hozzákeverjük a főzött krémet, és együtt is jól kihabosítuk.
  3. Egyenletesen rákenjük a kihűlt tésztára.

A tetejére

  1. Gazdagon megszórjuk kókuszreszelékkel, és néhány órára a hűtőbe tesszük, hogy a krém jól megdermedjen. Utána szeletelhető, de másnap még finomabb.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 perc
  • Főzés ideje: 10 perc
  • Sütés ideje: 15 perc
  • Sütés hőfoka: 160 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 25x35x6

Semmi különös történet. Talán csak annyi, hogy több receptből variáltam össze a hozzávalókat, hogy minél kevésbé legyen édes és vajas a sütim úgy, hogy közben az íze ne szenvedjen csorbát.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Házi cornflakes

Igazán kedvelt reggeli a cornflakes tejjel, de sok más felhasználási módja is létezik. Például isteni cornflakes bundás csirkét tudunk belőle sütni. Arra gondoltunk, hogy elkészítjük ...

Hankusz Sára

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Gyors cacio e pepe

Imádjuk ezt a cacio e pepe receptet, mert mindössze 4 összetevőt igényel! Nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető, így tökéletes hétköznapra, ebédre vagy munka után vacsorára. Ez ...

Tradicionális gulyásleves

Az igazi Hungarikum, amire igazán büszkék lehetünk. Vendéglátós lévén tapasztaltam, hogy a külföldi turisták, amikor betérnek az étterembe, az volt az első kérdésük, hogy "Gulász " ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!