r
Nosalty Logó

Rácsos túrós-lekváros pite

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Mignon
Rácsos túrós-lekváros pite
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6689 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

VÍZ

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 317 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a vajat és a porcukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a citromhéjat, végül a tojássárgával tésztává gyúrjuk (ha nehezen áll össze, szoktam hozzá tenni 1 ek tejfölt vagy vizet).
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Megfelezzük a tésztacipót. Sütőpapíron 4-5 mm vékonyra és 15x25cm-es téglalapra nyújtjuk, és sütőpapírral együtt egy gáztepsire emeljük. Villával megszurkáljuk és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
  4. Közben a töltelékhez elkeverjük a hozzávalókat (a lekvárok kivételével).
  5. Az elősütött tészta tetején óvatosan elkenjük a túrós tölteléket.
  6. A tészta másik feléből ujjnyi vastag rudakat sodrunk, és berácsozzuk a pite tetejét.
  7. Elkeverjük a tojást, és kis ecsettel megkenegetjük vele a rácsokat.
  8. Visszatesszük a meleg sütőbe és további kb. 15 percig sütjük.
  9. Az aranybarna pite rácsok közötti kis mélyedéseit megtöltjük kb. 1-1 evőkanálnyi lekvárral.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Receptkönyvben: 80
  • Tegnapi nézettség: 6
  • 7 napos nézettség: 15
  • Össznézettség: 12486
  • Feltöltés dátuma: 2012. április 23.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Olyan gusztán kukucskálnak a mélyedésekből a kétféle színű kis lekvárpöttyök, hogy nem lehet nekik nemet mondani, szinte kelletik magukat... :) A pazar látvány mellé nagyon finom íz társul, mindenkinek nagyon ízlett eddig. Vendégvárónak is tökéletes, előre elkészíthető. A márciusi NL konyhában találtam a receptet.

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...