r
Nosalty Logó

Rácsos túrós-lekváros pite

0,0

0 ÉRTÉKELÉS

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!
Mignon
Rácsos túrós-lekváros pite
adag
Idő
perc
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

1030
Kalória
25.1g
Fehérje
137.7g
Szénhidrátok
42.1g
Zsír
113.9g
Víz
165.4g
Koleszterin
2.6g
Rost
76.3g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

Összesen 317 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    25.1 g

Zsír

  • Összesen
    42.1 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    165 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1337.8 g
  • Cink
    261 mg
  • Szelén
    27 mg
  • Kálcium
    212 mg
  • Vas
    201 mg
  • Magnézium
    26 mg
  • Foszfor
    437 mg
  • Nátrium
    154 mg
  • Réz
    10 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    137.7 g
  • Cukor
    76 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    113.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    304 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    7 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    25 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    120 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    37 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    299 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    67 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    103 micro
Összesen 1030 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    125.7 g

Zsír

  • Összesen
    210.5 g
  • Telített zsírsav
    125 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    51 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    827 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6689 g
  • Cink
    1304 mg
  • Szelén
    137 mg
  • Kálcium
    1061 mg
  • Vas
    1007 mg
  • Magnézium
    131 mg
  • Foszfor
    2186 mg
  • Nátrium
    769 mg
  • Réz
    51 mg
  • Mangán
    42 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    688.6 g
  • Cukor
    382 mg
  • Élelmi rost
    13 mg

Víz

  • Összesen
    569.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1522 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    34 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    126 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    601 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    184 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1494 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    334 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    517 micro
Összesen 5156 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 13% Zsír
  • 36% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Cink
  • Kálcium
  • Vas
  • Nátrium

TOP vitaminok

  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Kolin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    12.9 g
  • Telített zsírsav
    8 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    51 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    411.1 g
  • Cink
    80 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    65 mg
  • Vas
    62 mg
  • Magnézium
    8 mg
  • Foszfor
    134 mg
  • Nátrium
    47 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    42.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    35 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    94 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    8 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    37 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    11 micro
  • Kolin:
    25 mg
  • Retinol - A vitamin:
    92 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    21 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 317 kcal

Elkészítés

A tésztához

  1. A tésztához a lisztet, a vajat és a porcukrot egy tálban elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a sütőport és a citromhéjat, végül a tojássárgával tésztává gyúrjuk (ha nehezen áll össze, szoktam hozzá tenni 1 ek tejfölt vagy vizet).
  2. Előmelegítjük a sütőt.
  3. Megfelezzük a tésztacipót. Sütőpapíron 4-5 mm vékonyra és 15x25cm-es téglalapra nyújtjuk, és sütőpapírral együtt egy gáztepsire emeljük. Villával megszurkáljuk és 10-12 perc alatt világosbarnára sütjük.
  4. Közben a töltelékhez elkeverjük a hozzávalókat (a lekvárok kivételével).
  5. Az elősütött tészta tetején óvatosan elkenjük a túrós tölteléket.
  6. A tészta másik feléből ujjnyi vastag rudakat sodrunk, és berácsozzuk a pite tetejét.
  7. Elkeverjük a tojást, és kis ecsettel megkenegetjük vele a rácsokat.
  8. Visszatesszük a meleg sütőbe és további kb. 15 percig sütjük.
  9. Az aranybarna pite rácsok közötti kis mélyedéseit megtöltjük kb. 1-1 evőkanálnyi lekvárral.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 40 perc
  • Sütés ideje: 27 perc
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 35x40x3

Olyan gusztán kukucskálnak a mélyedésekből a kétféle színű kis lekvárpöttyök, hogy nem lehet nekik nemet mondani, szinte kelletik magukat... :) A pazar látvány mellé nagyon finom íz társul, mindenkinek nagyon ízlett eddig. Vendégvárónak is tökéletes, előre elkészíthető. A márciusi NL konyhában találtam a receptet.

Elmentem a receptkönyvembe

Elmentem a receptkönyvembe

Receptkönyvbe mentéshez kérjük lépj be!
Kinyomtatom
Jegyzetet írok

Jegyzet

Jegyzetíráshoz kérjük lépj be!
Elküldöm e-mailben
Megcsináltam

Bevált ez a recept? Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelés indításához kérjük lépj be!

Bevált ez a recept?

Kíváncsiak vagyunk a véleményedre!

Értékelési útmutató
5 • Egyszerűen imádom, tökéletes lett!
4 • Másodszorra lett az igazi.
3 • Hát...
2 • Vannak gondok.
1 • Soha többet!

Hozzászólások (0)

További receptek

Diós kosárka lekvárral

A legfinomabbb (és egyáltalán nem macerázós) kosárkák lekváros-dióhabos tölteléket kapnak, mert ennél kevesebbel nem érik be. Mint ahogy mi sem fogunk megelégedni egy darabbal: az apró ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Kárpátok-krémes

A lengyel cukrászat nagy kedvenc süteménye, a karpatka két réteg égetett tésztából és egy nagy adag, lágy vaníliakrémből áll. A torta hullámos felszínét porcukorral behintve kapjuk ...

Egyszerű sajttekercs

A vendégségek koronázatlan királynője a hidegtál. Mindenféle húskészítményt, sajtokat és kencéket szervírozhatunk egy tálcán. A sajttekercs egy keveréke ezeknek, hiszen sajt, sonka, ...

Olasz tejbegríztorta (Migliaccio)

Olaszország Campania régiójában és Nápoly környékén elterjedt, farsangi édesség ez, amelynek alapját citrushéjjal ízesített tejbegríz adja. A kisült végeredmény olyan krémes, hogy ...

Hoppá!

Recept beküldéséhez be kell jelentkezned!