r
Nosalty Logó

Rabfburg-torta

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Rabfburg-torta
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Összesen 8271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Összesen 252 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    13.3 g

Zsír

  • Összesen
    33 g
  • Telített zsírsav
    16 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    281 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    566.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    64 mg
  • Foszfor
    249 mg
  • Nátrium
    113 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    88.9 g
  • Cukor
    64 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    102.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    272 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    60 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    44 micro
  • Kolin:
    184 mg
  • Retinol - A vitamin:
    267 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    48 micro
  • β-crypt
    35 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    318 micro
Összesen 690 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    159.3 g

Zsír

  • Összesen
    395.7 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    140 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    35 g
  • Koleszterin
    3370 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6796.3 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    308 mg
  • Kálcium
    1319 mg
  • Vas
    31 mg
  • Magnézium
    770 mg
  • Foszfor
    2982 mg
  • Nátrium
    1355 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1067.3 g
  • Cukor
    763 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    1225.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3267 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    39 mg
  • C vitamin:
    72 mg
  • D vitamin:
    717 micro
  • K vitamin:
    33 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    9 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    530 micro
  • Kolin:
    2212 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3203 micro
  • α-karotin
    25 micro
  • β-karotin
    578 micro
  • β-crypt
    415 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    3812 micro
Összesen 8271 kcal
  • 5% Fehérje
  • 38% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 43% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.8 g

Zsír

  • Összesen
    12 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    102 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    205.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    40 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    23 mg
  • Foszfor
    90 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.3 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    99 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    22 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    16 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    97 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    18 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    116 micro
Összesen 252 kcal

Hozzávalók

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Elkészítés

A narancsos puncstorta piskótájához

  1. Narancsos puncstorta elkészítése:
  2. A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük az elektromos habverővel maximális fokozaton -3 -4 percig. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két-három részletben a cukros tojássárgájához adjuk, közben részletekben beleszitáljuk a lisztet is. Ezután egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformában két részletben megsütjük 12-15 perc alatt. Aztán hagyjuk kihűlni őket, és az egyiket kettévágjuk.
  3. Amíg sülnek a piskóták, addig a narancsszirupot elkészíthetjük. A 2 dl narancslében elolvasztjuk a 40 dkg cukrot, és hagyjuk kihűlni.
  4. Ha minden kihűlt, akkor amit egybenhagytunk piskótát, az lesz a torta alja. Ezt megkenjük jó vastagon a narancslekvárral. A másik piskóta egyik felét csíkokra vágjuk, és az előre elkészített narancsos szirupba mártva egymás mellé helyezzük a piskótalapra.
  5. Ezután a másik piskótalapot lekvárral megkenjük, és letakarjuk (a lekváros oldalával lefelé) a tortát. Egy másik fémkarikát teszünk a tetejére, amit nehezékkel lenyomatunk. Egy éjszakát hűtőben, prés alatt tartjuk.
  6. Feketeerdei meggytorta elkészítése:
  7. Ugyanúgy, mint előbb, elkészítjük a piskótát, csak a tojássárgában a vajat és a kakaót kikeverjük. Miután kihűlt, ezt is kettévágjuk.
  8. Közben a meggykrémet elkészítjük. Feltesszük forralni az 1 dl meggylevet és a cukrot. Előtte egy kevés meggylével a lisztet péppé keverjük, majd hozzáöntjük a felforrt léhez, és újraforraljuk az egészet, míg be nem sűrűsödik. A leszűrt meggyet hozzáadjuk, és hagyjuk kihűlni.
  9. Ízesített tejszínhabot és kakaós tejszínhabot is készítünk.
  10. A lepréselt puncstorta tetején a három krémmel egymás mellé felváltva sorokat nyomunk, majd az egyik kakaós piskótalappal leborítjuk. Ezután ugyanezt megismételjük (Figyeljünk arra, hogy mindkét szélén hab legyen, nehogy kifollyon a meggykrém), és lefedjük a másik kakaós piskótalappal.
  11. A külsejét (oldalát, tetejét) a maradék tejszínhabbal körbekenjük.
  12. A szeletelt mandulát egy kevés vajon megpirítjuk, és a torta oldalára nyomkodjuk.
  13. A tetejét tejszínhabbal körbenyomjuk, és a közepére csokit reszelünk.
  14. Legalább 3 órát hűtőben dermesztjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 60 perc
  • Receptkönyvben: 25
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 0
  • Össznézettség: 11592
  • Feltöltés dátuma: 2010. június 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy nagyon régi, 80-as évekbeli magazint olvasgattam, és ott találtam e remek receptet.

Hozzávalók

A narancsos puncstorta piskótájához

A narancsos cukorsziruphoz

A feketeerdei meggytorta piskótájához

A meggykrémhez

A tejszínhabhoz

A torta díszítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...