Rabfburg-torta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A narancsos puncstorta piskótájához
-
37g tojás46 kcal
-
7g cukor26 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A narancsos cukorsziruphoz
-
17g narancslé8 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
13g narancslekvár31 kcal
A feketeerdei meggytorta piskótájához
-
28g tojás35 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
8g finomliszt27 kcal
-
3g vaj18 kcal
-
4 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A meggykrémhez
-
25g meggybefőtt18 kcal
-
8g meggylé3 kcal
-
3g cukor10 kcal
-
3g finomliszt9 kcal
A tejszínhabhoz
-
42g habtejszín122 kcal
-
1g cukor3 kcal
-
2 kcal
A torta díszítéséhez
-
8g mandula49 kcal
-
8g étcsokoládé46 kcal
-
17g habtejszín49 kcal
Összesen
690
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A narancsos puncstorta piskótájához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
A narancsos cukorsziruphoz
-
200g narancslé94 kcal
-
400g cukor1548 kcal
-
150g narancslekvár369 kcal
A feketeerdei meggytorta piskótájához
-
330g tojás415 kcal
-
60g cukor232 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
30g vaj215 kcal
-
46 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A meggykrémhez
-
300g meggybefőtt216 kcal
-
100g meggylé40 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
30g finomliszt109 kcal
A tejszínhabhoz
-
500g habtejszín1460 kcal
-
10g cukor39 kcal
-
23 kcal
A torta díszítéséhez
-
100g mandula590 kcal
-
100g étcsokoládé546 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
Összesen
8271
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
A narancsos puncstorta piskótájához
-
13.3g tojás17 kcal
-
2.4g cukor9 kcal
-
3.6g finomliszt13 kcal
A narancsos cukorsziruphoz
-
6.1g narancslé3 kcal
-
12.1g cukor47 kcal
-
4.5g narancslekvár11 kcal
A feketeerdei meggytorta piskótájához
-
10g tojás13 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
2.7g finomliszt10 kcal
-
0.9g vaj7 kcal
-
0.6g cukrozatlan kakaópor1 kcal
-
0g sütőpor0 kcal
A meggykrémhez
-
9.1g meggybefőtt7 kcal
-
3g meggylé1 kcal
-
0.9g cukor4 kcal
-
0.9g finomliszt3 kcal
A tejszínhabhoz
-
15.2g habtejszín44 kcal
-
0.3g cukor1 kcal
-
0.3g cukrozatlan kakaópor1 kcal
A torta díszítéséhez
-
3g mandula18 kcal
-
3g étcsokoládé17 kcal
-
6.1g habtejszín18 kcal
Összesen
252
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 13.3 g
Zsír
-
Összesen 33 g
-
Telített zsírsav 16 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 12 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 281 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 566.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 110 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 64 mg
-
Foszfor 249 mg
-
Nátrium 113 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 88.9 g
-
Cukor 64 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 102.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 272 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 6 mg
-
D vitamin: 60 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 44 micro
-
Kolin: 184 mg
-
Retinol - A vitamin: 267 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 48 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 318 micro
Összesen
690
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 159.3 g
Zsír
-
Összesen 395.7 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 140 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 3370 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6796.3 g
-
Cink 19 mg
-
Szelén 308 mg
-
Kálcium 1319 mg
-
Vas 31 mg
-
Magnézium 770 mg
-
Foszfor 2982 mg
-
Nátrium 1355 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1067.3 g
-
Cukor 763 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 1225.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3267 micro
-
B6 vitamin: 2 mg
-
B12 Vitamin: 8 micro
-
E vitamin: 39 mg
-
C vitamin: 72 mg
-
D vitamin: 717 micro
-
K vitamin: 33 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 5 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 530 micro
-
Kolin: 2212 mg
-
Retinol - A vitamin: 3203 micro
-
α-karotin 25 micro
-
β-karotin 578 micro
-
β-crypt 415 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 3812 micro
Összesen
8271
kcal
- 5% Fehérje
- 38% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 43% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.8 g
Zsír
-
Összesen 12 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 102 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 205.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 40 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 23 mg
-
Foszfor 90 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.3 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 37.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 99 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 22 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 97 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 18 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
252
kcal
Hozzávalók
A narancsos puncstorta piskótájához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
A narancsos cukorsziruphoz
-
2 dl narancslé
-
40 dkg cukor
-
150 g narancslekvár
A feketeerdei meggytorta piskótájához
-
6 db tojás
-
6 ek cukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
30 g vaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 teáskanál sütőpor
A meggykrémhez
-
300 g meggybefőtt
-
3 ek cukor
-
2 evőkanál finomliszt
A tejszínhabhoz
-
5 dl habtejszín
-
1 ek cukor
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
A torta díszítéséhez
-
10 dkg mandula
-
10 dkg étcsokoládé
-
2 dl habtejszín
Elkészítés
A narancsos puncstorta piskótájához
- Narancsos puncstorta elkészítése:
- A tésztához a tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig keverjük az elektromos habverővel maximális fokozaton -3 -4 percig. A tojásfehérjét keményhabbá verjük, a vége felé a maradék cukrot is beleszórjuk. Két-három részletben a cukros tojássárgájához adjuk, közben részletekben beleszitáljuk a lisztet is. Ezután egy margarinnal kikent, belisztezett tortaformában két részletben megsütjük 12-15 perc alatt. Aztán hagyjuk kihűlni őket, és az egyiket kettévágjuk.
- Amíg sülnek a piskóták, addig a narancsszirupot elkészíthetjük. A 2 dl narancslében elolvasztjuk a 40 dkg cukrot, és hagyjuk kihűlni.
- Ha minden kihűlt, akkor amit egybenhagytunk piskótát, az lesz a torta alja. Ezt megkenjük jó vastagon a narancslekvárral. A másik piskóta egyik felét csíkokra vágjuk, és az előre elkészített narancsos szirupba mártva egymás mellé helyezzük a piskótalapra.
- Ezután a másik piskótalapot lekvárral megkenjük, és letakarjuk (a lekváros oldalával lefelé) a tortát. Egy másik fémkarikát teszünk a tetejére, amit nehezékkel lenyomatunk. Egy éjszakát hűtőben, prés alatt tartjuk.
- Feketeerdei meggytorta elkészítése:
- Ugyanúgy, mint előbb, elkészítjük a piskótát, csak a tojássárgában a vajat és a kakaót kikeverjük. Miután kihűlt, ezt is kettévágjuk.
- Közben a meggykrémet elkészítjük. Feltesszük forralni az 1 dl meggylevet és a cukrot. Előtte egy kevés meggylével a lisztet péppé keverjük, majd hozzáöntjük a felforrt léhez, és újraforraljuk az egészet, míg be nem sűrűsödik. A leszűrt meggyet hozzáadjuk, és hagyjuk kihűlni.
- Ízesített tejszínhabot és kakaós tejszínhabot is készítünk.
- A lepréselt puncstorta tetején a három krémmel egymás mellé felváltva sorokat nyomunk, majd az egyik kakaós piskótalappal leborítjuk. Ezután ugyanezt megismételjük (Figyeljünk arra, hogy mindkét szélén hab legyen, nehogy kifollyon a meggykrém), és lefedjük a másik kakaós piskótalappal.
- A külsejét (oldalát, tetejét) a maradék tejszínhabbal körbekenjük.
- A szeletelt mandulát egy kevés vajon megpirítjuk, és a torta oldalára nyomkodjuk.
- A tetejét tejszínhabbal körbenyomjuk, és a közepére csokit reszelünk.
- Legalább 3 órát hűtőben dermesztjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 60 perc
- Receptkönyvben: 25
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 11592
- Feltöltés dátuma: 2010. június 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Egy nagyon régi, 80-as évekbeli magazint olvasgattam, és ott találtam e remek receptet.