Quinoával és fetával töltött paprika
cukormentes
laktózt tartalmaz
gluténmentes
tejet tartalmaz
tojásmentes
Marcsus
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
40g quinoa147 kcal
-
6g olívaolaj53 kcal
-
115g újhagyma22 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
2g fokhagyma3 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
135g csöves kukorica58 kcal
-
63g spenót10 kcal
-
4g víz0 kcal
-
8g koriander2 kcal
-
50g feta sajt133 kcal
-
85g lilahagyma31 kcal
-
30g fehérbor25 kcal
-
25 kcal
-
31 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
540
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
160g quinoa589 kcal
-
24g olívaolaj212 kcal
-
460g újhagyma88 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
9g fokhagyma12 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
540g csöves kukorica232 kcal
-
250g spenót41 kcal
-
16g víz0 kcal
-
30g koriander7 kcal
-
200g feta sajt530 kcal
-
340g lilahagyma124 kcal
-
120g fehérbor98 kcal
-
98 kcal
-
124 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
2155
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
-
5.2g quinoa19 kcal
-
0.8g olívaolaj7 kcal
-
15g újhagyma3 kcal
-
0g jalapeño0 kcal
-
0.3g fokhagyma0 kcal
-
0g római kömény0 kcal
-
17.6g csöves kukorica8 kcal
-
8.1g spenót1 kcal
-
0.5g víz0 kcal
-
1g koriander0 kcal
-
6.5g feta sajt17 kcal
-
11.1g lilahagyma4 kcal
-
3.9g fehérbor3 kcal
-
3 kcal
-
4 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
Összesen
69
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 20.8 g
Zsír
-
Összesen 21 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 45 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1825.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 409 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 201 mg
-
Foszfor 546 mg
-
Nátrium 643 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 68.8 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 487.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 499 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 370 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 393 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 342 micro
-
Kolin: 77 mg
-
Retinol - A vitamin: 63 micro
-
α-karotin 32 micro
-
β-karotin 4946 micro
-
β-crypt 555 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 6890 micro
Összesen
540
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 83 g
Zsír
-
Összesen 84.2 g
-
Telített zsírsav 33 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 31 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 178 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7300.7 g
-
Cink 17 mg
-
Szelén 54 mg
-
Kálcium 1638 mg
-
Vas 24 mg
-
Magnézium 804 mg
-
Foszfor 2182 mg
-
Nátrium 2572 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 8 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 275.3 g
-
Cukor 55 mg
-
Élelmi rost 46 mg
VÍZ
-
Összesen 1948.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1997 micro
-
B6 vitamin: 5 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 20 mg
-
C vitamin: 1480 mg
-
D vitamin: 32 micro
-
K vitamin: 1573 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 21 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1370 micro
-
Kolin: 307 mg
-
Retinol - A vitamin: 250 micro
-
α-karotin 129 micro
-
β-karotin 19783 micro
-
β-crypt 2221 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 27560 micro
Összesen
2155
kcal
- 4% Fehérje
- 12% Szénhidrát
- 4% Zsír
- 81% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
C vitamin:
-
Kolin:
-
Lut-zea
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
Fehérje
-
Összesen 2.7 g
Zsír
-
Összesen 2.7 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 6 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 237.9 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 2 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 26 mg
-
Foszfor 71 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 9 g
-
Cukor 2 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 63.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 65 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 48 mg
-
D vitamin: 1 micro
-
K vitamin: 51 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 10 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 645 micro
-
β-crypt 72 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 898 micro
Összesen
69
kcal
Hozzávalók
-
160 g quinoa
-
3 ek olívaolaj
-
5 db újhagyma
-
1 db jalapeño
-
3 gerezd fokhagyma
-
1 teáskanál római kömény
-
250 g spenót
-
2 ek víz
-
1 csokor koriander
-
200 g feta sajt
-
2 nagy db lilahagyma
-
2 közepes db piros kaliforniai paprika
-
só ízlés szerint
-
bors ízlés szerint
Elkészítés
- Felrakunk forrni fél liter vizet, fél teás kanál sót adunk hozzá. A quinoát szitában folyó víz alatt alaposan megmossuk, és belerakjuk a vízbe. Ha felforrt, kis lángra vesszük, és lefedve 15 percig főzzük.
- Az olaj felét nagy méretű serpenyőbe öntjük, az összevágott újhagymát és a kimagozott, összevágott jalapenót beletesszük, és közepes lángon 2-3 percig sütjük. Ezek után mehet bele a szétnyomott fokhagyma, római kömény, spenót és a víz. Amikor a spenót már eléggé megfonnyadt, levesszük a tűzről, hozzáadjuk a koriandert, quinoát, fetát és a kukoricát. Az egészet finoman összekeverjük, sózzuk, borsozzuk.
- Serpenyőben felteszünk egy evőkanál olajat, ebben megsütjük a karikákra vágott lilahagymát, kb 3-4 perc. Amikor kész, hozzáadjuk a fehérbort, megsózzuk, borsozzuk. Elterítjük a tepsiben (közepes méretű, az enyém 30*23 cm), amiben a paprikákat fogjuk sütni.
- A paprikákat hosszában kettévágjuk, de nem vágjuk ki a csumáját, csak a magokat dobjuk ki, beletesszük a tepsibe, és megtöltjük a töltelékkel.
- Megöntözzük a maradék olajjal, és 200 fokos sütőbe tesszük. 25-30 percig sütjük, a végén grillezhetjük, hogy egy kicsit megsüljön a teteje. Forrón, langyosan, de hidegen is finom.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Tepsi mérete: 30*23
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 15 alkalommal
- Receptkönyvben: 216
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 6
- Össznézettség: 16611
- Feltöltés dátuma: 2014. január 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- mikor:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsus
69 recept
Egy nagyon könnyű és finom étel ebédre, vacsorára, de ha megmarad belőle, akár reggelire is kitűnő.