r
Nosalty Logó

Quinoasaláta fetával, avokádóval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Bodon Judit dietetikus
Quinoasaláta fetával, avokádóval
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
Összesen 109 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    19098 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    23.8 g

Zsír

  • Összesen
    35.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    16 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2365.4 g
  • Cink
    5 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    436 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    221 mg
  • Foszfor
    640 mg
  • Nátrium
    1035 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    73.8 g
  • Cukor
    21 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    442.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    198 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    86 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    210 micro
  • Kolin:
    107 mg
  • Retinol - A vitamin:
    75 micro
  • α-karotin
    123 micro
  • β-karotin
    1313 micro
  • β-crypt
    187 micro
  • Likopin
    19098 micro
  • Lut-zea
    1051 micro
Összesen 670 kcal
  • 4% Fehérje
  • 13% Szénhidrát
  • 6% Zsír
  • 77% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.9 g

Zsír

  • Összesen
    5.8 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    9 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    386.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    3 mg
  • Kálcium
    71 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    105 mg
  • Nátrium
    169 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    12.1 g
  • Cukor
    3 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    72.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    32 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    14 mg
  • D vitamin:
    2 micro
  • K vitamin:
    8 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    34 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    12 micro
  • α-karotin
    20 micro
  • β-karotin
    215 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    3121 micro
  • Lut-zea
    172 micro
Összesen 109 kcal
  • Nosalty kipróbálta

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A quinoát kétszeres mennyiségű, sós vízben a rizshez hasonlóan főzzük meg (kb. 15-20 perc), majd hagyjuk hűlni.
  2. A paradicsomot, uborkát, paprikát mossuk meg, majd vágjuk őket és a lila hagymát kis kockákra. (Az általam leírt mennyiségeket persze ízlés szerint lehet változtatni.)
  3. Az avokádót vágjuk félbe, vegyük ki a magját, hámozzuk meg, és kockázzuk fel.
  4. A feta sajtot kockázzuk fel, a szárítottparadicsom-darabokat is vágjuk fel.
  5. 1 evőkanál olívaolajból, 1 lime levéből kevés sóval (a feta is sós), borssal készítsünk öntetet.
  6. Egy nagy salátástálba tegyük a kihűlt quinoát, szórjuk rá a felaprított zöldségeket, az avokádót, a szárított paradicsomot, az olívabogyókat, a feta sajtot, majd öntsük rá az öntetet, és forgassuk át a salátát. Azonnal vagy később is fogyaszthatjuk.
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 137
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 7643
  • Feltöltés dátuma: 2016. október 28.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Quinoasaláta fetával, avokádóval
Bodon Judit dietetikus 31 recept

Sajnos nem olcsó alapanyag, de érdemes kipróbálni a quinoát, ezt a gluténmentes, dél-amerikai álgabona-magot. Semleges íze miatt jól illik zöldségekhez, sajtokhoz, húsokhoz is. Ezúttal egy saláta készült belőle, mindenféle földi jóval megtuningolva.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...