r
Nosalty Logó

Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Dacota
Quinoasaláta aszalt paradicsommal, rukkolával, pekándióval
adag
Előkészítés
perc
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 686 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 2743 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
Összesen 250 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    29.4 g

Zsír

  • Összesen
    36.9 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    15 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1712.1 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    18 mg
  • Kálcium
    438 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    226 mg
  • Foszfor
    680 mg
  • Nátrium
    334 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    11 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    177 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    94 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    177 micro
  • Kolin:
    92 mg
  • Retinol - A vitamin:
    109 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    802 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    9180 micro
  • Lut-zea
    1682 micro
Összesen 686 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    117.5 g

Zsír

  • Összesen
    147.6 g
  • Telített zsírsav
    43 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    33 g
  • Koleszterin
    198 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6848.2 g
  • Cink
    23 mg
  • Szelén
    74 mg
  • Kálcium
    1752 mg
  • Vas
    26 mg
  • Magnézium
    903 mg
  • Foszfor
    2719 mg
  • Nátrium
    1336 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    12 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    262.3 g
  • Cukor
    59 mg
  • Élelmi rost
    46 mg

VÍZ

  • Összesen
    412.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    706 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    6 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    70 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    374 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    707 micro
  • Kolin:
    367 mg
  • Retinol - A vitamin:
    435 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    3208 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    36722 micro
  • Lut-zea
    6728 micro
Összesen 2743 kcal
  • 12% Fehérje
  • 28% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 44% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Likopin
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    18 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    622 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    247 mg
  • Nátrium
    121 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    23.8 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    64 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    6 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    33 mg
  • Retinol - A vitamin:
    40 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    291 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    3335 micro
  • Lut-zea
    611 micro
Összesen 250 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A quinoát megmossuk, 10 perc alatt ressre főzzük, félretesszük hűlni.
  2. A mozzarellát lecsöpögtetjük és összetépkedjük, az aszalt paradicsomról leöntjük az olajat és negyedekre vágjuk.
  3. A rukkolát, a paradicsom és a mozzarella darabokat egy tálba tesszük, rátépkedjük a bazsalikomat. A gránátalma magját kifejtjük, és azt is hozzáadjuk, akárcsak a kihűlt quinoát.
  4. A paradicsom olajába belereszeljük a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a balzsamecetet és elkeverjük.
  5. Leöntjük vele a salátát és rászórjuk a durvára vágott pekándiót.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 187
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 9736
  • Feltöltés dátuma: 2018. március 01.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Könnyed saláta, télre vagy kora tavaszra! Inspiráció Bezzegh Éva nyomán

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...