Quiche aux Champignos
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Ágica-92
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
75g finomliszt273 kcal
-
1g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
45g vaj323 kcal
-
10g margarin72 kcal
-
13g víz0 kcal
A töltelékhez
A tojásos krémhez
-
41g tojás52 kcal
-
75g habtejszín219 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
13g sajt44 kcal
-
4g vaj25 kcal
Összesen
1126
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
300g finomliszt1092 kcal
-
4g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
180g vaj1291 kcal
-
40g margarin287 kcal
-
50g víz0 kcal
A töltelékhez
-
28g salottahagyma18 kcal
-
42g vaj301 kcal
-
500g gomba107 kcal
-
4g só0 kcal
-
2g citromlé0 kcal
-
50g vörösbor43 kcal
A tojásos krémhez
-
165g tojás208 kcal
-
300g habtejszín876 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
50g sajt176 kcal
-
14g vaj100 kcal
Összesen
4499
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
A tésztához
-
17.4g finomliszt63 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0g cukor0 kcal
-
10.4g vaj75 kcal
-
2.3g margarin17 kcal
-
2.9g víz0 kcal
A töltelékhez
-
1.6g salottahagyma1 kcal
-
2.4g vaj17 kcal
-
28.9g gomba6 kcal
-
0.2g só0 kcal
-
0.1g citromlé0 kcal
-
2.9g vörösbor2 kcal
A tojásos krémhez
-
9.5g tojás12 kcal
-
17.4g habtejszín51 kcal
-
0g szerecsendió0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
2.9g sajt10 kcal
-
0.8g vaj6 kcal
Összesen
260
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 21.3 g
Zsír
-
Összesen 87.2 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 27 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 361 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1592.2 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 51 mg
-
Kálcium 187 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 45 mg
-
Foszfor 369 mg
-
Nátrium 935 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 65.3 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 242 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 792 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 58 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 67 micro
-
Kolin: 164 mg
-
Retinol - A vitamin: 775 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 203 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 197 micro
Összesen
1126
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 85.4 g
Zsír
-
Összesen 349 g
-
Telített zsírsav 197 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 108 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 25 g
-
Koleszterin 1442 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6368.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 203 mg
-
Kálcium 748 mg
-
Vas 9 mg
-
Magnézium 178 mg
-
Foszfor 1477 mg
-
Nátrium 3740 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 261.1 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 14 mg
VÍZ
-
Összesen 968.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3169 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 14 mg
-
C vitamin: 15 mg
-
D vitamin: 233 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 22 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 267 micro
-
Kolin: 655 mg
-
Retinol - A vitamin: 3102 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 813 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 790 micro
Összesen
4499
kcal
- 5% Fehérje
- 16% Szénhidrát
- 21% Zsír
- 58% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Nátrium
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.9 g
Zsír
-
Összesen 20.2 g
-
Telített zsírsav 11 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 83 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 368.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 12 mg
-
Kálcium 43 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 85 mg
-
Nátrium 216 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 15.1 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 56 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 183 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 13 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 15 micro
-
Kolin: 38 mg
-
Retinol - A vitamin: 179 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 47 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 46 micro
Összesen
260
kcal
Hozzávalók
A tésztához
A töltelékhez
A tojásos krémhez
-
3 db tojás
-
3 dl habtejszín
-
1 csipet szerecsendió
-
1 csipet bors
-
5 dkg sajt
-
1 ek vaj
Elkészítés
A tésztához
- A lisztet, a cukrot, a sót, a vajat és a margarint tegyük egy nagy tálba. A vajat és a margarint morzsoljuk el, hogy egészen pici darabokba legyen, szinte összeolvadjon a liszttel.
- Adjunk hozzá annyi jeges vizet, amennyi szükséges, és gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát. Ha kész vagyunk, csomagoljuk be, és rakjuk be egy órára a hűtőbe.
- A tésztát, ha kivettük a hűtőből, elő kell sütni. Nyújtsuk ki, rakjuk bele a piteformába, villával szurkáljuk picit,be, rakjunk rá alufóliát, és arra lencsét, hogy a tészta alja, ne jöjjön föl sütés közben. 180 fokon (légkeveréses) 15 percig süssük.
- Amíg a tésztát elősütjük, készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel a hagymát és a gombát. A hagymát a vajon főzzük egy percig, majd rakjuk rá a gombát, sózzuk, locsoljuk meg a citromlével és annyi borral, ami az ízlésünknek megfelel. (Én fél deci vörösbort raktam hozzá, és nagyon jó lett.:)) Fedjük le, és közepesen alacsony lángon főzzük 8 percig. Majd vegyük le a fedőt, és főzzük addig, amíg a lé el nem fő, és a saját vajában kezd pirulni.
- Abban a 8 percben, amíg a tető allatt fő a gomba, készítsük el a tojásos krémet, amivel majd össze kell keverni a gombát.
- Verjük fel a tojásokat és a tejszínt, és fűszerezzük egy keverő tálban. Ha kész a gomba, keverjük bele ebbe a krémbe, és töltsük bele a pite közepébe. Szórjuk meg a sajttal, és pöttyökben rakjuk rá az egy evőkanál vajat.
- Rakjuk be a sütőbe, és még 20 percet süssük 180 fokon (hőlégkeveréses).
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 179
- Tegnapi nézettség: 1
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 8535
- Feltöltés dátuma: 2013. január 08.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Ágica-92
47 recept
Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz 10 kilót magamon, mikor így is ugyanolyan finom. A tésztát 200 g liszttel és 100 g vajjal csináltam (ha még egészségesebb szeretnél lenni, akkor lehet bele teljes kiőrlésű lisztet rakni, mondjuk fele-fele arányban), és a tetejéről is lehagytam a vajat, de így is nagyon finom lett. Pluszban nagyon apróra vágott újhagymát raktam rá díszítésként, és nagyon megdobta az ízét.:)