r
Nosalty Logó

Quiche aux Champignos

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Ágica-92
Quiche aux Champignos
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Összesen 1126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Összesen 4499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Összesen 260 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.3 g

Zsír

  • Összesen
    87.2 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    27 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    361 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1592.2 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    51 mg
  • Kálcium
    187 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    45 mg
  • Foszfor
    369 mg
  • Nátrium
    935 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    65.3 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    242 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    792 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    58 micro
  • K vitamin:
    16 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    67 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    775 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    203 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    197 micro
Összesen 1126 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    85.4 g

Zsír

  • Összesen
    349 g
  • Telített zsírsav
    197 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    108 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    1442 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6368.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    203 mg
  • Kálcium
    748 mg
  • Vas
    9 mg
  • Magnézium
    178 mg
  • Foszfor
    1477 mg
  • Nátrium
    3740 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    261.1 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    14 mg

VÍZ

  • Összesen
    968.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    3169 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    14 mg
  • C vitamin:
    15 mg
  • D vitamin:
    233 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    22 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    267 micro
  • Kolin:
    655 mg
  • Retinol - A vitamin:
    3102 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    813 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    790 micro
Összesen 4499 kcal
  • 5% Fehérje
  • 16% Szénhidrát
  • 21% Zsír
  • 58% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.9 g

Zsír

  • Összesen
    20.2 g
  • Telített zsírsav
    11 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    83 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    43 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    85 mg
  • Nátrium
    216 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    15.1 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    56 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    183 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    38 mg
  • Retinol - A vitamin:
    179 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    46 micro
Összesen 260 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A lisztet, a cukrot, a sót, a vajat és a margarint tegyük egy nagy tálba. A vajat és a margarint morzsoljuk el, hogy egészen pici darabokba legyen, szinte összeolvadjon a liszttel.
  2. Adjunk hozzá annyi jeges vizet, amennyi szükséges, és gyors mozdulatokkal gyúrjunk tésztát. Ha kész vagyunk, csomagoljuk be, és rakjuk be egy órára a hűtőbe.
  3. A tésztát, ha kivettük a hűtőből, elő kell sütni. Nyújtsuk ki, rakjuk bele a piteformába, villával szurkáljuk picit,be, rakjunk rá alufóliát, és arra lencsét, hogy a tészta alja, ne jöjjön föl sütés közben. 180 fokon (légkeveréses) 15 percig süssük.
  4. Amíg a tésztát elősütjük, készítsük el a tölteléket. Vágjuk fel a hagymát és a gombát. A hagymát a vajon főzzük egy percig, majd rakjuk rá a gombát, sózzuk, locsoljuk meg a citromlével és annyi borral, ami az ízlésünknek megfelel. (Én fél deci vörösbort raktam hozzá, és nagyon jó lett.:)) Fedjük le, és közepesen alacsony lángon főzzük 8 percig. Majd vegyük le a fedőt, és főzzük addig, amíg a lé el nem fő, és a saját vajában kezd pirulni.
  5. Abban a 8 percben, amíg a tető allatt fő a gomba, készítsük el a tojásos krémet, amivel majd össze kell keverni a gombát.
  6. Verjük fel a tojásokat és a tejszínt, és fűszerezzük egy keverő tálban. Ha kész a gomba, keverjük bele ebbe a krémbe, és töltsük bele a pite közepébe. Szórjuk meg a sajttal, és pöttyökben rakjuk rá az egy evőkanál vajat.
  7. Rakjuk be a sütőbe, és még 20 percet süssük 180 fokon (hőlégkeveréses).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 179
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 8535
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 08.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Ágica-92 47 recept

Egy újabb isteni recept Julia Childtól. Könnyű elkészítni, és nagyon finom.:) Be kell, hogy valljam, én nem használtam ennyi vajat, amit a recept ír, mert nem szeretnék felelslegesen plusz 10 kilót magamon, mikor így is ugyanolyan finom. A tésztát 200 g liszttel és 100 g vajjal csináltam (ha még egészségesebb szeretnél lenni, akkor lehet bele teljes kiőrlésű lisztet rakni, mondjuk fele-fele arányban), és a tetejéről is lehagytam a vajat, de így is nagyon finom lett. Pluszban nagyon apróra vágott újhagymát raktam rá díszítésként, és nagyon megdobta az ízét.:)

Hozzávalók

A tésztához

A töltelékhez

A tojásos krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...