r
Nosalty Logó

Püspökkenyér 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Püspökkenyér 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 2730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.5 g

Zsír

  • Összesen
    23.7 g
  • Telített zsírsav
    7 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    7 g
  • Koleszterin
    189 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    697.5 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    30 mg
  • Kálcium
    128 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    91 mg
  • Foszfor
    325 mg
  • Nátrium
    116 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    106.8 g
  • Cukor
    61 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    54.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    116 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    40 micro
  • K vitamin:
    24 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    50 micro
  • Kolin:
    160 mg
  • Retinol - A vitamin:
    101 micro
  • α-karotin
    22 micro
  • β-karotin
    158 micro
  • β-crypt
    39 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    311 micro
Összesen 682 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    61.8 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    32 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    29 g
  • Koleszterin
    754 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2789.9 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    122 mg
  • Kálcium
    512 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    365 mg
  • Foszfor
    1301 mg
  • Nátrium
    463 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    427.1 g
  • Cukor
    245 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    219.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    465 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    159 micro
  • K vitamin:
    96 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    199 micro
  • Kolin:
    640 mg
  • Retinol - A vitamin:
    404 micro
  • α-karotin
    89 micro
  • β-karotin
    633 micro
  • β-crypt
    157 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1245 micro
Összesen 2730 kcal
  • 7% Fehérje
  • 53% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 27% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    331.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    61 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    43 mg
  • Foszfor
    155 mg
  • Nátrium
    55 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    50.8 g
  • Cukor
    29 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    26.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    55 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    19 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    24 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    48 micro
  • α-karotin
    11 micro
  • β-karotin
    75 micro
  • β-crypt
    19 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    148 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Elkészítés

A tésztához

  1. Két tojás fehérjét habbá verjük.
  2. A lisztet összekeverjük a sütőporral.
  3. A darabolt aszalt gyümölcsöket és a diót, mandulát összekeverjük és adunk hozzá 2-3 evőkanállal a sütőporos lisztből és elkeverjük.
  4. Két egész tojást és két tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzá keverjük a sütőporos lisztet, az aszalt gyümölcsös, diós, mandulás keveréket.
  5. Végül beleforgatjuk a két tojás felvert habját.
  6. A tésztát vajazott, lisztezett hosszúkás formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.)
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 28x15
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Receptkönyvben: 136
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 23
  • Össznézettség: 34764
  • Feltöltés dátuma: 2010. december 22.

Ajánló

Miután kihűlt a püspökkenyér, frissentartó-fóliába csomagoljuk. Becsomagolva 2-3 hétig eláll, ezért karácsonyra készülődve előre is elkészíthetjük. A megadott mennyiség 1 db püspökkenyérhez elegendő. (Megjegyzés:tapasztalatom szerint a sütéshez az őzgerinc forma jobb mint a szögletes forma, jobban átsül a tészta.)

Receptkategóriák

Receptjellemzők

A Püspökkenyér készítéséhez Váncza mester receptjét hívtam segítségül. Annyiban változtattam az eredeti recepten, hogy nem csak dió, mandula és mazsola, hanem többféle aszalt gyümölcs és kevés csokoládé is került a tésztába. Nem rontotta el az ízét.  

Hozzávalók

A tésztához

A tepsi előkészítéséhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...