Püspökkenyér 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
38g cukor145 kcal
-
10 kcal
-
10g dió65 kcal
-
10g mandula59 kcal
-
90 kcal
-
13g csokoládé68 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
Összesen
682
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
220g tojás277 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
40g dió262 kcal
-
40g mandula236 kcal
-
150g aszalt gyümölcsök360 kcal
-
50g csokoládé273 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
Összesen
2730
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
A tésztához
-
17.8g finomliszt65 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
26.2g tojás33 kcal
-
17.8g cukor69 kcal
-
1.2g vaníliás cukor5 kcal
-
4.8g dió31 kcal
-
4.8g mandula28 kcal
-
17.8g aszalt gyümölcsök43 kcal
-
5.9g csokoládé32 kcal
A tepsi előkészítéséhez
-
1.7g vaj12 kcal
-
1.8g finomliszt6 kcal
Összesen
324
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.5 g
Zsír
-
Összesen 23.7 g
-
Telített zsírsav 7 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 7 g
-
Koleszterin 189 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 697.5 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 30 mg
-
Kálcium 128 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 91 mg
-
Foszfor 325 mg
-
Nátrium 116 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 106.8 g
-
Cukor 61 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 54.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 116 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 40 micro
-
K vitamin: 24 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 50 micro
-
Kolin: 160 mg
-
Retinol - A vitamin: 101 micro
-
α-karotin 22 micro
-
β-karotin 158 micro
-
β-crypt 39 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 311 micro
Összesen
682
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 61.8 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 32 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 29 g
-
Koleszterin 754 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2789.9 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 122 mg
-
Kálcium 512 mg
-
Vas 14 mg
-
Magnézium 365 mg
-
Foszfor 1301 mg
-
Nátrium 463 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 427.1 g
-
Cukor 245 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 219.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 465 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 159 micro
-
K vitamin: 96 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 7 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 199 micro
-
Kolin: 640 mg
-
Retinol - A vitamin: 404 micro
-
α-karotin 89 micro
-
β-karotin 633 micro
-
β-crypt 157 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1245 micro
Összesen
2730
kcal
- 7% Fehérje
- 53% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 27% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 331.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 14 mg
-
Kálcium 61 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 43 mg
-
Foszfor 155 mg
-
Nátrium 55 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 50.8 g
-
Cukor 29 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 26.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 55 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 19 micro
-
K vitamin: 11 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 24 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 48 micro
-
α-karotin 11 micro
-
β-karotin 75 micro
-
β-crypt 19 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 148 micro
Összesen
324
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
15 dkg finomliszt
-
1 tk sütőpor
-
4 db tojás
-
1 ek vaníliás cukor
A tepsi előkészítéséhez
-
1 ek vaj
-
1 evőkanál finomliszt
Elkészítés
A tésztához
- Két tojás fehérjét habbá verjük.
- A lisztet összekeverjük a sütőporral.
- A darabolt aszalt gyümölcsöket és a diót, mandulát összekeverjük és adunk hozzá 2-3 evőkanállal a sütőporos lisztből és elkeverjük.
- Két egész tojást és két tojás sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd apránként hozzá keverjük a sütőporos lisztet, az aszalt gyümölcsös, diós, mandulás keveréket.
- Végül beleforgatjuk a két tojás felvert habját.
- A tésztát vajazott, lisztezett hosszúkás formába öntjük és 180 fokra előmelegített sütőben kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. (Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.)
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 28x15
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 138
- Tegnapi nézettség: 33
- 7 napos nézettség: 135
- Össznézettség: 35015
- Feltöltés dátuma: 2010. december 22.
Ajánló
Miután kihűlt a püspökkenyér, frissentartó-fóliába csomagoljuk. Becsomagolva 2-3 hétig eláll, ezért karácsonyra készülődve előre is elkészíthetjük. A megadott mennyiség 1 db püspökkenyérhez elegendő. (Megjegyzés:tapasztalatom szerint a sütéshez az őzgerinc forma jobb mint a szögletes forma, jobban átsül a tészta.)
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
A Püspökkenyér készítéséhez Váncza mester receptjét hívtam segítségül. Annyiban változtattam az eredeti recepten, hogy nem csak dió, mandula és mazsola, hanem többféle aszalt gyümölcs és kevés csokoládé is került a tésztába. Nem rontotta el az ízét.