Puncstorta Annus néném szerint
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Auringonkukka
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
64g tojás81 kcal
-
12g cukor45 kcal
-
3 kcal
-
18g finomliszt64 kcal
A töltelékhez
-
8g rum19 kcal
-
8g tej5 kcal
-
9g tojás12 kcal
-
25g porcukor97 kcal
-
17g feketekávé2 kcal
-
8 kcal
-
17g vaj120 kcal
-
8g mazsola25 kcal
-
8g dió55 kcal
A bevonáshoz
A díszítéshez
-
8g étcsokoládé46 kcal
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
385g tojás484 kcal
-
70g cukor271 kcal
-
19 kcal
-
105g finomliszt382 kcal
A töltelékhez
-
50g rum116 kcal
-
50g tej28 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
150g porcukor581 kcal
-
100g feketekávé9 kcal
-
46 kcal
-
100g vaj717 kcal
-
50g mazsola150 kcal
-
50g dió327 kcal
A bevonáshoz
-
45g puncs pudingpor171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
40g cukor155 kcal
A díszítéshez
-
50g étcsokoládé273 kcal
Összesen
4022
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
A tésztához
-
22.3g tojás28 kcal
-
4.1g cukor16 kcal
-
0.3g vaníliás cukor1 kcal
-
6.1g finomliszt22 kcal
A töltelékhez
-
2.9g rum7 kcal
-
2.9g tej2 kcal
-
3.2g tojás4 kcal
-
8.7g porcukor34 kcal
-
5.8g feketekávé1 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
5.8g vaj42 kcal
-
2.9g mazsola9 kcal
-
2.9g dió19 kcal
A bevonáshoz
-
2.6g puncs pudingpor10 kcal
-
23.2g tej13 kcal
-
2.3g cukor9 kcal
A díszítéshez
-
2.9g étcsokoládé16 kcal
Összesen
236
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 14.9 g
Zsír
-
Összesen 29.9 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 8 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 277 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 627 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 28 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 70 mg
-
Foszfor 232 mg
-
Nátrium 140 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 82.9 g
-
Cukor 57 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 78.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 218 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 53 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 45 micro
-
Kolin: 200 mg
-
Retinol - A vitamin: 215 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 30 micro
-
β-crypt 6 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 332 micro
Összesen
674
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 89.7 g
Zsír
-
Összesen 179.3 g
-
Telített zsírsav 81 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 48 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 35 g
-
Koleszterin 1659 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 3762.2 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 165 mg
-
Kálcium 909 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 423 mg
-
Foszfor 1391 mg
-
Nátrium 839 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 497.3 g
-
Cukor 342 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 469.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1305 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 7 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 9 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 271 micro
-
Kolin: 1198 mg
-
Retinol - A vitamin: 1291 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 177 micro
-
β-crypt 35 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1994 micro
Összesen
4022
kcal
- 7% Fehérje
- 40% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
C vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 96 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 218.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 53 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 25 mg
-
Foszfor 81 mg
-
Nátrium 49 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 28.8 g
-
Cukor 20 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 27.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 76 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 18 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 16 micro
-
Kolin: 69 mg
-
Retinol - A vitamin: 75 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 10 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 116 micro
Összesen
236
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
7 db tojás
-
7 ek cukor
-
1 teáskanál vaníliás cukor
-
7 evőkanál finomliszt
A töltelékhez
A bevonáshoz
-
1 csomag puncs pudingpor
-
4 dl tej
-
4 ek cukor
A díszítéshez
-
5 dkg étcsokoládé
Elkészítés
A tésztához
- A szokásos módon piskótatésztát készítünk: A tojások sárgáját a kristálycukorral és vaníliás cukorral fehéredésig keverjük. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, s hozzákeverjük a tojássárgás masszához. Erre rászitáljuk a lisztet, majd óvatosan simára keverjük a tésztánkat.
- Kivajazunk egy 24 cm átmérőjű tortaformát és sütőpapírral kibéleljük. Belekanalazzuk a tésztát, és tűpróbával készre sütjük.
- Amikor kihűlt, a formából tálra borítjuk. A torta tetejéről kb. ujjnyi vastag szeletet lapjában levágunk, félreteszünk. A nagyobb résznek kiskanállal úgy szedjük ki a belsejét, hogy 1 centi vastag fala maradjon. Az így kialakított keretet és a levágott lapot a rum és a tej keverékével meglocsoljuk.
- A tojást a porcukorral, a kávéval és a kakaóval egy lábasba tesszük, vízgőzre állítjuk, s kevergetve fölforraljuk, amíg besűrűsödik. Ekkor lehúzzuk a tűzről, mert összeugorhat. A vajat beledobjuk, ami pillanatok alatt elolvad, beleszórjuk a mazsolát, a diót (vagy mandulát) és a kivájt piskótadarabokat.
- Azon melegen a torta mélyedésébe töltjük, és visszaillesztjük a levágott tetejét.
- Hűtőszekrényben egy éjszakán át dermesztjük, hogy az ízek összeérjenek.
- Másnap a puncsízű pudingport a tejjel és a cukorral kevergetve pár perc alatt sűrűre főzzük. Még melegen a torta tetejére és oldalára simítjuk.
- A megolvasztott étcsokoládét vékony csíkban a megszilárdult puncsbevonat tetejére csurgatjuk, végül visszatesszük a hűtőbe, hadd dermedjen meg.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 35 perc
- Receptkönyvben: 45
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 15209
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Auringonkukka
61 recept
Egy barátnőm látogatóba jött hozzánk, és gondoltam, meglepem valami finom sütivel. Ezt a receptet a Príma Konyha 2012. januári számában találtam. Már régóta szemezgettem vele, de most jött el az idő, hogy elkészítsem!