Puncstorta 5.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
83g tojás104 kcal
-
11g porcukor41 kcal
-
23g finomliszt82 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
A krémhez
-
25g piskótalap73 kcal
-
11 kcal
-
5g porcukor20 kcal
-
28 kcal
-
8g rum18 kcal
-
13g tej7 kcal
A cukormázhoz
-
31g porcukor121 kcal
-
20g tojásfehérje10 kcal
-
10g citromlé2 kcal
-
5g meggylé2 kcal
A csokibevonathoz
-
25g tortabevonó137 kcal
-
18g vaj125 kcal
Összesen
782
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
330g tojás415 kcal
-
42g porcukor163 kcal
-
90g finomliszt328 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A krémhez
-
100g piskótalap290 kcal
-
46 kcal
-
21g porcukor81 kcal
-
111 kcal
-
32g rum74 kcal
-
50g tej28 kcal
A cukormázhoz
-
125g porcukor484 kcal
-
80g tojásfehérje42 kcal
-
40g citromlé9 kcal
-
20g meggylé8 kcal
A csokibevonathoz
-
100g tortabevonó546 kcal
-
70g vaj502 kcal
Összesen
3130
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
A piskótához
-
28.3g tojás36 kcal
-
3.6g porcukor14 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
A krémhez
-
8.6g piskótalap25 kcal
-
1.7g cukrozatlan kakaópor4 kcal
-
1.8g porcukor7 kcal
-
3.4g sárgabaracklekvár10 kcal
-
2.7g rum6 kcal
-
4.3g tej2 kcal
A cukormázhoz
-
10.7g porcukor41 kcal
-
6.9g tojásfehérje4 kcal
-
3.4g citromlé1 kcal
-
1.7g meggylé1 kcal
A csokibevonathoz
-
8.6g tortabevonó47 kcal
-
6g vaj43 kcal
Összesen
269
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.8 g
Zsír
-
Összesen 30.8 g
-
Telített zsírsav 17 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 335 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1223.8 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 38 mg
-
Kálcium 215 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 82 mg
-
Foszfor 450 mg
-
Nátrium 430 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 107.2 g
-
Cukor 74 mg
-
Élelmi rost 4 mg
VÍZ
-
Összesen 103.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 247 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 5 mg
-
D vitamin: 62 micro
-
K vitamin: 4 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 58 micro
-
Kolin: 231 mg
-
Retinol - A vitamin: 245 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 35 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 402 micro
Összesen
782
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 71.1 g
Zsír
-
Összesen 123.3 g
-
Telített zsírsav 66 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 39 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 1341 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 4895.3 g
-
Cink 8 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 861 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 328 mg
-
Foszfor 1798 mg
-
Nátrium 1720 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 428.7 g
-
Cukor 297 mg
-
Élelmi rost 18 mg
VÍZ
-
Összesen 415.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 989 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 6 mg
-
C vitamin: 19 mg
-
D vitamin: 247 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 231 micro
-
Kolin: 922 mg
-
Retinol - A vitamin: 978 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 31 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1607 micro
Összesen
3130
kcal
- 7% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 40% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 6.1 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 6 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 115 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 419.8 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 13 mg
-
Kálcium 74 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 154 mg
-
Nátrium 147 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 36.8 g
-
Cukor 25 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 35.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 85 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 21 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 79 mg
-
Retinol - A vitamin: 84 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 12 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 138 micro
Összesen
269
kcal
Hozzávalók
A piskótához
-
6 db tojás
-
6 ek porcukor
-
6 evőkanál finomliszt
-
0.5 csomag sütőpor
A krémhez
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
-
3 ek porcukor
-
2 ek sárgabaracklekvár
-
4 ek rum
A cukormázhoz
-
12.5 dkg porcukor
-
2 db tojásfehérje
-
1 citromból nyert citromlé
A csokibevonathoz
-
10 dkg tortabevonó
-
7 dkg vaj
Elkészítés
A piskótához
- Azegész tojásokat a porcukorral20 percig habverővel/ robotgéppel keverjük.
- Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni a piskótát, és 3 részre osztjuk.
- A legfelső részt apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba rakjuk, majd hozzáadjuk a kakaót, porcukrot, barackízt, rumot, végül egy kis tejet, hogy az állaga lágy, de ne folyós legyen.
- A maradék piskótalap egyikét megkenjük barackízzel, majd rákenjük a krémet, végül a másik piskótalapot (amit szintén megkentünk barackízzel) is rárakjuk, teszünk rá egy tányért, és hagyjuk pihenni (elvileg fél napot kéne, de én 10 percet hagytam).
- Elkészítjük a cukormázat a következő módon: a 2 tojásfehérjét habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot, majd egy egész citrom kifacsart levét és pár ek meggylét színezéknek.
- A torta oldalát csokival vonjuk be: a tortabevonót vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, majd kenjük a torta oldalára.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 26
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 14086
- Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.
Ajánló
Megjegyzés: Ha a krémbe kevés lenne a piskóta, kiegészíthetjük apróra tört/ vágott babapiskótával. Emellett tehetünk bele barackíz helyett málna- vagy eperízt (akkor a piskótát is azzal kenjük majd meg) és mazsolát is. A cukormáz lehet zacskós is, úgy is finom. A szív formát úgy csináltam, hogy kerek tortaformában sütöttem a piskótát, majd a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. A maradék piskótából puncskrémtortát készítettem.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Párom imádja a puncsot minden formában. Most voltunk fél évesek. Erre az alkalomra készült a süti.=)