r
Nosalty Logó

Puncstorta 5.

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncstorta 5.
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Összesen 269 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.8 g

Zsír

  • Összesen
    30.8 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    335 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1223.8 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    38 mg
  • Kálcium
    215 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    450 mg
  • Nátrium
    430 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    107.2 g
  • Cukor
    74 mg
  • Élelmi rost
    4 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    247 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    5 mg
  • D vitamin:
    62 micro
  • K vitamin:
    4 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    58 micro
  • Kolin:
    231 mg
  • Retinol - A vitamin:
    245 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    35 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    402 micro
Összesen 782 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    71.1 g

Zsír

  • Összesen
    123.3 g
  • Telített zsírsav
    66 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    39 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    1341 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4895.3 g
  • Cink
    8 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    861 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    328 mg
  • Foszfor
    1798 mg
  • Nátrium
    1720 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    428.7 g
  • Cukor
    297 mg
  • Élelmi rost
    18 mg

VÍZ

  • Összesen
    415.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    989 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    19 mg
  • D vitamin:
    247 micro
  • K vitamin:
    15 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    231 micro
  • Kolin:
    922 mg
  • Retinol - A vitamin:
    978 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1607 micro
Összesen 3130 kcal
  • 7% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 40% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    6.1 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    115 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    419.8 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    13 mg
  • Kálcium
    74 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    154 mg
  • Nátrium
    147 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36.8 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    35.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    85 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    21 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    79 mg
  • Retinol - A vitamin:
    84 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    12 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    138 micro
Összesen 269 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Elkészítés

A piskótához

  1. Azegész tojásokat a porcukorral20 percig habverővel/ robotgéppel keverjük.
  2. Hozzáadjuk a sütőporos lisztet, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük, majd hagyjuk kihűlni a piskótát, és 3 részre osztjuk.
  3. A legfelső részt apró kockákra vágjuk, és egy keverőtálba rakjuk, majd hozzáadjuk a kakaót, porcukrot, barackízt, rumot, végül egy kis tejet, hogy az állaga lágy, de ne folyós legyen.
  4. A maradék piskótalap egyikét megkenjük barackízzel, majd rákenjük a krémet, végül a másik piskótalapot (amit szintén megkentünk barackízzel) is rárakjuk, teszünk rá egy tányért, és hagyjuk pihenni (elvileg fél napot kéne, de én 10 percet hagytam).
  5. Elkészítjük a cukormázat a következő módon: a 2 tojásfehérjét habbá verjük, majd beleszórjuk a porcukrot, majd egy egész citrom kifacsart levét és pár ek meggylét színezéknek.
  6. A torta oldalát csokival vonjuk be: a tortabevonót vízgőz felett olvasszuk meg a vajjal, majd kenjük a torta oldalára.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 14084
  • Feltöltés dátuma: 2010. szeptember 05.

Ajánló

Megjegyzés: Ha a krémbe kevés lenne a piskóta, kiegészíthetjük apróra tört/ vágott babapiskótával. Emellett tehetünk bele barackíz helyett málna- vagy eperízt (akkor a piskótát is azzal kenjük majd meg) és mazsolát is. A cukormáz lehet zacskós is, úgy is finom. A szív formát úgy csináltam, hogy kerek tortaformában sütöttem a piskótát, majd a közepéből kivágtam egy szív alakú formát. A maradék piskótából puncskrémtortát készítettem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Párom imádja a puncsot minden formában. Most voltunk fél évesek. Erre az alkalomra készült a süti.=)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A cukormázhoz

A csokibevonathoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...