r
Nosalty Logó

Puncsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Összesen 828 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Összesen 3305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 828 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 3305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Elkészítés

A rumos mazsolához

  1. A rumos mazsolához a mazsolát annyi rumban felforraljuk, amennyi ellepi, és félretesszük. Ha kihűlt, leszűrjük, de a rumot megőrizzük.
  2. A tésztához a puha vajat, a cukrot és a puncsaromát robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A langyos tejben feloldjuk a kakaóport, aztán a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.
  3. Ezután a cukros-puncsos, tojásos vajhoz lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a kakaós tejet.
  4. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd a sütőt előmelegítjük. A tésztát arányosan szétosztjuk a horpadásokban, a mazsolát pedig elosztva, nem túl mélyen belenyomkodjuk a muffinokba, és megsütjük őket.
  5. Ezalatt megcsináljuk a szirupot: A leszűrt rumot és a narancslevet összekeverjük, aztán annyi rumot adunk még hozzá, hogy összesen 1 dl szirupot kapjunk.
  6. A megsült muffinokat még melegen, több helyen megszúrkáljuk hústűvel, meglocsoljuk sziruppal, és pár percre félretesszük, hogy kihűljenek.
  7. Közben a mázhoz a tojásfehérjéből, a puncsaromából és az ételfestékből robotgéppel habot verünk, majd lassú fokozaton annyi porcukrot keverünk bele, hogy máz sűrűségű legyen. A kihűlt muffinokat kiemeljük a tepsiből, kiskanállal rájuk púpozzuk a mázat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 8475
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit muffinos könyvéből származik a recept.

Hozzávalók

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...