r
Nosalty Logó

Puncsos muffin

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Puncsos muffin
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Összesen 828 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Összesen 3305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Összesen 310 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    10 g

Zsír

  • Összesen
    23.6 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    7 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    144 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    461.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    23 mg
  • Kálcium
    98 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    192 mg
  • Nátrium
    109 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127.1 g
  • Cukor
    93 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    75.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    211 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    27 micro
  • Kolin:
    84 mg
  • Retinol - A vitamin:
    206 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    43 micro
  • β-crypt
    21 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    144 micro
Összesen 828 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    40 g

Zsír

  • Összesen
    94.5 g
  • Telített zsírsav
    55 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    575 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1845.2 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    93 mg
  • Kálcium
    391 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    143 mg
  • Foszfor
    769 mg
  • Nátrium
    435 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.6 g
  • Cukor
    372 mg
  • Élelmi rost
    12 mg

VÍZ

  • Összesen
    302.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    843 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    109 micro
  • Kolin:
    335 mg
  • Retinol - A vitamin:
    826 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    173 micro
  • β-crypt
    83 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    575 micro
Összesen 3305 kcal
  • 4% Fehérje
  • 54% Szénhidrát
  • 10% Zsír
  • 32% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    8.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    173.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    37 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    72 mg
  • Nátrium
    41 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    47.8 g
  • Cukor
    35 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    28.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    79 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    10 micro
  • Kolin:
    31 mg
  • Retinol - A vitamin:
    78 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 310 kcal

Hozzávalók

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Elkészítés

A rumos mazsolához

  1. A rumos mazsolához a mazsolát annyi rumban felforraljuk, amennyi ellepi, és félretesszük. Ha kihűlt, leszűrjük, de a rumot megőrizzük.
  2. A tésztához a puha vajat, a cukrot és a puncsaromát robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A langyos tejben feloldjuk a kakaóport, aztán a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.
  3. Ezután a cukros-puncsos, tojásos vajhoz lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a kakaós tejet.
  4. A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd a sütőt előmelegítjük. A tésztát arányosan szétosztjuk a horpadásokban, a mazsolát pedig elosztva, nem túl mélyen belenyomkodjuk a muffinokba, és megsütjük őket.
  5. Ezalatt megcsináljuk a szirupot: A leszűrt rumot és a narancslevet összekeverjük, aztán annyi rumot adunk még hozzá, hogy összesen 1 dl szirupot kapjunk.
  6. A megsült muffinokat még melegen, több helyen megszúrkáljuk hústűvel, meglocsoljuk sziruppal, és pár percre félretesszük, hogy kihűljenek.
  7. Közben a mázhoz a tojásfehérjéből, a puncsaromából és az ételfestékből robotgéppel habot verünk, majd lassú fokozaton annyi porcukrot keverünk bele, hogy máz sűrűségű legyen. A kihűlt muffinokat kiemeljük a tepsiből, kiskanállal rájuk púpozzuk a mázat.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Receptkönyvben: 24
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 8459
  • Feltöltés dátuma: 2011. május 04.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Stahl Judit muffinos könyvéből származik a recept.

Hozzávalók

A rumos mazsolához

A tésztához

A sziruphoz

A mázhoz

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Ezért nem mindegy, mikor sózol: az állag és az íz...

Ha egy alapanyagot kéne mondanunk, ami tényleg minden ételben ott van, egyértelműen a sóra mutatna a legtöbb ujj. És annak ellenére, hogy alapfűszerünk használatát nem lehet kifejezetten „elrontani”, nem árt, ha figyelünk arra, hogy mit, mikor és hogyan sózunk. Lássuk, mit mond a Napi Tipp!

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...