Puncsos muffin
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
A rumos mazsolához
A tésztához
-
25g vaj179 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
1g puncsaroma0 kcal
-
28g tojás35 kcal
-
13g tej7 kcal
-
6 kcal
-
38g finomliszt137 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A sziruphoz
A mázhoz
-
10g tojásfehérje5 kcal
-
50g porcukor194 kcal
-
0g puncsaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
828
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
A rumos mazsolához
A tésztához
-
100g vaj717 kcal
-
100g cukor387 kcal
-
3g puncsaroma0 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
50g tej28 kcal
-
23 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
0g só0 kcal
A sziruphoz
A mázhoz
-
40g tojásfehérje21 kcal
-
200g porcukor774 kcal
-
0g puncsaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
3305
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
A rumos mazsolához
A tésztához
-
9.4g vaj67 kcal
-
9.4g cukor36 kcal
-
0.2g puncsaroma0 kcal
-
10.3g tojás13 kcal
-
4.7g tej3 kcal
-
0.9g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
14.1g finomliszt51 kcal
-
0.2g sütőpor0 kcal
-
0g só0 kcal
A sziruphoz
A mázhoz
-
3.8g tojásfehérje2 kcal
-
18.8g porcukor73 kcal
-
0g puncsaroma0 kcal
-
0g ételfesték0 kcal
Összesen
310
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 10 g
Zsír
-
Összesen 23.6 g
-
Telített zsírsav 14 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 7 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 144 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 461.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 23 mg
-
Kálcium 98 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 192 mg
-
Nátrium 109 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127.1 g
-
Cukor 93 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 75.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 211 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 27 micro
-
Kolin: 84 mg
-
Retinol - A vitamin: 206 micro
-
α-karotin 1 micro
-
β-karotin 43 micro
-
β-crypt 21 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 144 micro
Összesen
828
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 40 g
Zsír
-
Összesen 94.5 g
-
Telített zsírsav 55 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 28 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 6 g
-
Koleszterin 575 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1845.2 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 93 mg
-
Kálcium 391 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 143 mg
-
Foszfor 769 mg
-
Nátrium 435 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 508.6 g
-
Cukor 372 mg
-
Élelmi rost 12 mg
VÍZ
-
Összesen 302.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 843 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 17 mg
-
D vitamin: 79 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 109 micro
-
Kolin: 335 mg
-
Retinol - A vitamin: 826 micro
-
α-karotin 3 micro
-
β-karotin 173 micro
-
β-crypt 83 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 575 micro
Összesen
3305
kcal
- 4% Fehérje
- 54% Szénhidrát
- 10% Zsír
- 32% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 173.3 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 9 mg
-
Kálcium 37 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 72 mg
-
Nátrium 41 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 47.8 g
-
Cukor 35 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 28.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 79 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 10 micro
-
Kolin: 31 mg
-
Retinol - A vitamin: 78 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 16 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
310
kcal
Hozzávalók
A rumos mazsolához
A tésztához
-
10 dkg cukor
-
2.5 ml puncsaroma
-
2 db tojás
-
1 ek cukrozatlan kakaópor
-
1 kk sütőpor
-
1 csipet só
A sziruphoz
-
0.5 dl rum
A mázhoz
-
1 db tojásfehérje
-
20 dkg porcukor
-
2 csepp puncsaroma
Elkészítés
A rumos mazsolához
- A rumos mazsolához a mazsolát annyi rumban felforraljuk, amennyi ellepi, és félretesszük. Ha kihűlt, leszűrjük, de a rumot megőrizzük.
- A tésztához a puha vajat, a cukrot és a puncsaromát robotgéppel 1-2 perc alatt összedolgozzuk, és egyenként hozzákeverjük a tojásokat. A langyos tejben feloldjuk a kakaóport, aztán a lisztet összevegyítjük a sütőporral és a sóval.
- Ezután a cukros-puncsos, tojásos vajhoz lassú fokozatra kapcsolt robotgéppel 2-3 részletben hozzáadjuk a sütőporos lisztet, majd a kakaós tejet.
- A muffinsütő mélyedéseit papírkapszlikkal béleljük, majd a sütőt előmelegítjük. A tésztát arányosan szétosztjuk a horpadásokban, a mazsolát pedig elosztva, nem túl mélyen belenyomkodjuk a muffinokba, és megsütjük őket.
- Ezalatt megcsináljuk a szirupot: A leszűrt rumot és a narancslevet összekeverjük, aztán annyi rumot adunk még hozzá, hogy összesen 1 dl szirupot kapjunk.
- A megsült muffinokat még melegen, több helyen megszúrkáljuk hústűvel, meglocsoljuk sziruppal, és pár percre félretesszük, hogy kihűljenek.
- Közben a mázhoz a tojásfehérjéből, a puncsaromából és az ételfestékből robotgéppel habot verünk, majd lassú fokozaton annyi porcukrot keverünk bele, hogy máz sűrűségű legyen. A kihűlt muffinokat kiemeljük a tepsiből, kiskanállal rájuk púpozzuk a mázat.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 20 perc
- Receptkönyvben: 24
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 14
- Össznézettség: 8513
- Feltöltés dátuma: 2011. május 04.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Stahl Judit muffinos könyvéből származik a recept.