r
Nosalty Logó

Pulykamell húsos töltelékkel

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Gizi
Pulykamell húsos töltelékkel
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
170 °C
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 913 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 3654 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
Összesen 178 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    66.1 g

Zsír

  • Összesen
    66 g
  • Telített zsírsav
    21 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    28 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    487 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1894.2 g
  • Cink
    7 mg
  • Szelén
    98 mg
  • Kálcium
    102 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    82 mg
  • Foszfor
    711 mg
  • Nátrium
    885 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    9.6 g
  • Cukor
    2 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    304.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1226 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    8 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    23 mg
  • D vitamin:
    72 micro
  • K vitamin:
    187 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    18 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    253 micro
  • Kolin:
    286 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1177 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    591 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    13 micro
  • Lut-zea
    861 micro
Összesen 913 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    264.6 g

Zsír

  • Összesen
    264.1 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    111 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    1949 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7576.6 g
  • Cink
    27 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    410 mg
  • Vas
    30 mg
  • Magnézium
    329 mg
  • Foszfor
    2845 mg
  • Nátrium
    3539 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.4 g
  • Cukor
    7 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    4905 micro
  • B6 vitamin:
    6 mg
  • B12 Vitamin:
    30 micro
  • E vitamin:
    12 mg
  • C vitamin:
    90 mg
  • D vitamin:
    287 micro
  • K vitamin:
    747 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    5 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    71 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1013 micro
  • Kolin:
    1145 mg
  • Retinol - A vitamin:
    4707 micro
  • α-karotin
    15 micro
  • β-karotin
    2362 micro
  • β-crypt
    31 micro
  • Likopin
    53 micro
  • Lut-zea
    3444 micro
Összesen 3654 kcal
  • 15% Fehérje
  • 2% Szénhidrát
  • 15% Zsír
  • 68% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Nátrium
  • Foszfor
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    12.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    95 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    368 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    19 mg
  • Kálcium
    20 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    138 mg
  • Nátrium
    172 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1.9 g
  • Cukor
    0 mg
  • Élelmi rost
    0 mg

VÍZ

  • Összesen
    59.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    238 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    36 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    49 micro
  • Kolin:
    56 mg
  • Retinol - A vitamin:
    229 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    115 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    3 micro
  • Lut-zea
    167 micro
Összesen 178 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A vöröshagymát vágjuk fel apróra, és a felhevített olajon pároljuk üvegesre, majd hűtsük ki.
  2. A szikkadt zsemlét tegyük bele egy tálba, öntsük fel vízzel, majd amikor már jól megszívta magát, nyomkodjuk ki.
  3. A csirkecombról szedjük le a bőrt, vágjuk ki a csontot, majd vágjuk nagyobb darabokra. A tarját szintén daraboljuk fel, majd a csirkecombbal együtt daráljuk le.
  4. Ezután a darált húshoz adjuk hozzá a kihűlt vöröshagymát, a kinyomkodott zsemlét, az apróra vágott petrezselyemzöldet, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg a fűszerekkel, adjuk hozzá az egész tojást, majd alaposan gyúrjuk össze.
  5. Ezután adjuk hozzá a kockákra vágott főtt tojást és a szintén felkockázott csirkemájat, majd keverjük bele a húsos töltelékbe úgy, hogy ne nagyon törjenek.
  6. A pulykamellet vágjuk fel úgy, hogy egyben maradjon egy kb. két cm-es rész, majd nyissuk szét mintha egy könyv lenne.
  7. Tegyünk rá egy folpack fóliát, majd óvatosan kicsit ütögessük meg a húsklopfolóval. (óvatosan klopfoljuk, nehogy a hús szétszakadjon)
  8. Ezután mindkét oldalát sózzuk és szórjuk meg az ételízesítővel. (az ételízesítőt el is hagyhatjuk)
  9. Ezután halmozzuk a tölteléket a húsra, majd tekerjük fel, és hústűvel vagy fogpiszkálóval zárjuk le.
  10. Vágjunk le egy nagyobb darab folpack fóliát, majd helyezzük rá hosszában a bacont úgy, hogy a szalonnacsíkok fedjék egymást.
  11. Ezután helyezzük rá a megtöltött pulykamellet, majd a fólia segítségével tekerjük fel úgy, hogy az a rész essen alulra, ahol a szalonnacsíkok találkoznak.
  12. Egy tepsibe helyezzük bele a hústekercset, öntsük alá a vizet, majd fedjük le alufóliával. (Én sütőpapírt is tettem alá.)
  13. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten pároljuk kb. 50 percig.
  14. Ezután vegyük le a fóliát, öntsük le a párolólevet, kanalazzuk a hús mellé a zsírt, majd tegyük vissza a sütőbe, emeljünk a hőfokon, és addig süssük hogy a bacon szép színt kapjon.
  15. Amikor a hús megsült, vegyük ki a sütőből és hagyjuk hűlni, mielőtt felszeletelnénk.
  • Sütés hőfoka: 170 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Tepsi mérete: 22x32
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Receptkönyvben: 6
  • Tegnapi nézettség: 11
  • 7 napos nézettség: 59
  • Össznézettség: 338
  • Feltöltés dátuma: 2024. november 08.

Receptkategóriák

további kategória: karácsony kategória: karácsonyi hidegtálak

Receptjellemzők

A töltött húst tálalhatjuk melegen ízlés szerint körettel... pl. krumplipürével és párolt káposztával, vagy éppen hidegen egy finom salátával. A pulykamell sütés közben nem szárad ki, a bacontől finom ízt kap, a fűszeres-húsos töltelék pedig jól illik hozzá.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...