r
Nosalty Logó

Puha kakaós szelet mandulával

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
A kis gasztronauta
Puha kakaós szelet mandulával
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Locsolgatáshoz

Csokimázhoz

Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Locsolgatáshoz

Csokimázhoz

Összesen 4331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír

Tésztához

Locsolgatáshoz

Csokimázhoz

Összesen 350 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.7 g

Zsír

  • Összesen
    40.1 g
  • Telített zsírsav
    13 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    8 g
  • Koleszterin
    126 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1032 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    20 mg
  • Kálcium
    265 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    97 mg
  • Foszfor
    424 mg
  • Nátrium
    220 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    84.8 g
  • Cukor
    54 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    25.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    153 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    87 mg
  • Retinol - A vitamin:
    151 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    27 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    130 micro
Összesen 722 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    76.1 g

Zsír

  • Összesen
    240.9 g
  • Telített zsírsav
    76 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    102 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    755 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6191.7 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    119 mg
  • Kálcium
    1593 mg
  • Vas
    16 mg
  • Magnézium
    581 mg
  • Foszfor
    2544 mg
  • Nátrium
    1321 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    5 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    508.5 g
  • Cukor
    326 mg
  • Élelmi rost
    33 mg

VÍZ

  • Összesen
    154.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    916 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    61 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    7 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    183 micro
  • Kolin:
    522 mg
  • Retinol - A vitamin:
    903 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    162 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    783 micro
Összesen 4331 kcal
  • 8% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 16% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    6.2 g

Zsír

  • Összesen
    19.5 g
  • Telített zsírsav
    6 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    8 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    61 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    500.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    129 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    47 mg
  • Foszfor
    206 mg
  • Nátrium
    107 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41.1 g
  • Cukor
    26 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    12.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    74 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    10 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    42 mg
  • Retinol - A vitamin:
    73 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    13 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    63 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Locsolgatáshoz

Csokimázhoz

Elkészítés

Tésztához

  1. A tojásokat robotgéppel habosra keverjük a cukorral és az olajjal.
  2. A lisztet a sütőporral és a kakaóporral elkeverjük, és beleszitáljuk a kihabosított cukros-olajos tojáshoz.
  3. A többi hozzávalóval alaposan elkeverjük, és egy kivajazott tepsibe öntjük a masszát.
  4. A manduladarabkákat a tészta tetejére szórjuk.
  5. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 20-25 percig sütjük.

Locsolgatáshoz

  1. A cukrot és a tejet felforrósítjuk, és még melegen megöntözzük a készre sült süteményt. Először kicsit soknak tűnik a tej mennyisége, de magába fogja szívni az összeset.

Csokimázhoz

  1. Alacsony hőmérsékleten összeolvasztjuk a vajat, a cukrot és a kakaóport. Simára keverjük, és a kihűlt sütemény tetejére simítjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 30 alkalommal
  • Receptkönyvben: 117
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 9107
  • Feltöltés dátuma: 2014. február 13.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Puha kakaós szelet mandulával
A kis gasztronauta 142 recept

Ez volt az első sütemény, amit önállóan készítettem. A cukros tejjel való locsolgatásnak köszönhetően nagyon finom puha lesz a végeredmény. A siker garantált, bátran ajánlom még a kezdő háziasszonyoknak is az elkészítését.

Hozzávalók

Tésztához

Locsolgatáshoz

Csokimázhoz

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...