r
Nosalty Logó

Pudingos-túrós kalács kuglófformában

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Tünde90
Pudingos-túrós kalács kuglófformában
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 3941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír

Tésztához

Töltelékhez

Összesen 225 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    21.5 g

Zsír

  • Összesen
    10.5 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    761.3 g
  • Cink
    110 mg
  • Szelén
    36 mg
  • Kálcium
    162 mg
  • Vas
    85 mg
  • Magnézium
    29 mg
  • Foszfor
    241 mg
  • Nátrium
    90 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    116 g
  • Cukor
    44 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    63.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    11 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    50 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    66 micro
  • Kolin:
    82 mg
  • Retinol - A vitamin:
    39 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    137 micro
Összesen 658 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    128.8 g

Zsír

  • Összesen
    62.8 g
  • Telített zsírsav
    23 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    13 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    540 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4568 g
  • Cink
    658 mg
  • Szelén
    219 mg
  • Kálcium
    973 mg
  • Vas
    510 mg
  • Magnézium
    173 mg
  • Foszfor
    1447 mg
  • Nátrium
    538 mg
  • Réz
    26 mg
  • Mangán
    24 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    696.3 g
  • Cukor
    262 mg
  • Élelmi rost
    19 mg

VÍZ

  • Összesen
    381.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    233 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    9 mg
  • D vitamin:
    119 micro
  • K vitamin:
    5 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    64 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    301 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    10 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    398 micro
  • Kolin:
    493 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    16 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    821 micro
Összesen 3941 kcal
  • 10% Fehérje
  • 55% Szénhidrát
  • 5% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Cink
  • Nátrium
  • Vas

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.3 g

Zsír

  • Összesen
    3.6 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    260 g
  • Cink
    37 mg
  • Szelén
    12 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    82 mg
  • Nátrium
    31 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    39.6 g
  • Cukor
    15 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    13 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    7 micro
  • K vitamin:
    0 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    4 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    17 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    23 micro
  • Kolin:
    28 mg
  • Retinol - A vitamin:
    13 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    0 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    47 micro
Összesen 225 kcal

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítés

Tésztához

  1. A 2 dl tejben az élesztőt kevés cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a pici sóval, a cukorral elkeverjük, hozzáadjuk a tojást, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Jól összedolgozzuk, hogy nyújtható állaga legyen. 1 órát kelesztjük.
  3. Addig elkészítjük a töltelékeket.
  4. A tésztát 4 részre osztjuk, egyesével kinyújtjuk, majd kettőt a pudinggal, kettőt a túrós töltelékkel töltjük meg. Feltekerjük, mint a kakaós csigát, 4 rudat kapunk. Kettesével összetekerjük őket úgy, hogy egy túrós és egy pudingos, így két pár lesz.
  5. Egy 28 cm-es, kivajazott, kilisztezett kuglófformába beletesszük, és a végeiket összenyomkodjuk, hogy jusson mindenhova töltelék. Egy tojással megkenjük, hogy szép színe legyen.
  6. 180 fokon 40-45 percig sütjük, a puding miatt kicsit sokáig tart a közepének megsülnie.
  7. Miután megsült, kevés tejjel megkenjük, és porcukorral megszórjuk.

Töltelékhez

  1. A pudingot felfőzzük a tejben a cukorral, majd kevergetve kihűtjük, hogy ne bőrösödjön be. A túróhoz hozzáadjuk a tojást, a cukrot, a citromhéjat és a mazsolát (ízlés szerint, én most nem tettem bele, mert nem volt itthon).
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 45 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 97
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 5
  • Össznézettség: 5927
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 23.

Ajánló

A tésztájába már utólag inkább porcukrot tennék, az eldolgozás úgy könnyebb szerintem.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Tünde90 6 recept

Valami édes, kelt tésztás volt a kérés, és utána jött, hogy legyen benne puding is. Hogy ne legyen egyedül a puding, túró is került mellé.:)

Hozzávalók

Tésztához

Töltelékhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...