Pudingos-túrókrémes palacsintatorta
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Salamon Csilla
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintához
-
28g tojás35 kcal
-
83g tej47 kcal
-
0g só0 kcal
-
6 kcal
-
11 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
-
24 kcal
A túrókrémhez
-
42g tehéntúró61 kcal
-
6 kcal
-
17g porcukor65 kcal
-
33g habtejszín97 kcal
A pudingkrémhez
Összesen
832
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintához
-
165g tojás208 kcal
-
500g tej280 kcal
-
0g só0 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
68 kcal
-
300g finomliszt1092 kcal
-
16g napraforgó olaj141 kcal
A túrókrémhez
-
250g tehéntúró368 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
100g porcukor387 kcal
-
200g habtejszín584 kcal
A pudingkrémhez
Összesen
4989
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
A palacsintához
-
6.7g tojás8 kcal
-
20.2g tej11 kcal
-
0g só0 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
1.2g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
12.1g finomliszt44 kcal
-
0.6g napraforgó olaj6 kcal
A túrókrémhez
-
10.1g tehéntúró15 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
4g porcukor16 kcal
-
8.1g habtejszín24 kcal
A pudingkrémhez
-
3.6g vaníliás pudingpor14 kcal
-
24.3g tej14 kcal
-
4g cukor16 kcal
-
4g vaj29 kcal
Összesen
204
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 22.3 g
Zsír
-
Összesen 36.6 g
-
Telített zsírsav 20 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 163 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 966.3 g
-
Cink 109 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 297 mg
-
Vas 85 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 245 mg
-
Nátrium 150 mg
-
Réz 4 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 101.2 g
-
Cukor 46 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 79.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 246 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 28 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 10 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 50 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 86 mg
-
Retinol - A vitamin: 242 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
832
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 133.5 g
Zsír
-
Összesen 219.3 g
-
Telített zsírsav 120 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 56 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 15 g
-
Koleszterin 977 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5797.7 g
-
Cink 657 mg
-
Szelén 156 mg
-
Kálcium 1785 mg
-
Vas 511 mg
-
Magnézium 267 mg
-
Foszfor 1469 mg
-
Nátrium 903 mg
-
Réz 27 mg
-
Mangán 23 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 606.9 g
-
Cukor 279 mg
-
Élelmi rost 20 mg
VÍZ
-
Összesen 475.4 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1474 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 2 micro
-
E vitamin: 12 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 165 micro
-
K vitamin: 15 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 63 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 301 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 167 micro
-
Kolin: 514 mg
-
Retinol - A vitamin: 1451 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 278 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 796 micro
Összesen
4989
kcal
- 9% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 15% Zsír
- 33% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Cink
-
Vas
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 5.4 g
Zsír
-
Összesen 8.9 g
-
Telített zsírsav 5 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 40 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 234.6 g
-
Cink 27 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 72 mg
-
Vas 21 mg
-
Magnézium 11 mg
-
Foszfor 59 mg
-
Nátrium 37 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 24.6 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 19.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 60 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 7 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 12 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 7 micro
-
Kolin: 21 mg
-
Retinol - A vitamin: 59 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 11 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
204
kcal
Hozzávalók
A palacsintához
-
3 db tojás
-
5 dl tej
-
1 csipet só
-
1 csomag vaníliás cukor
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
30 dkg finomliszt
A túrókrémhez
-
25 dkg tehéntúró
-
1 csomag vaníliás cukor
-
10 dkg porcukor
-
2 dl habtejszín
A pudingkrémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
6 dl tej
-
10 dkg vaj
Elkészítés
A palacsintához
- Tészta hozzávalóit összedolgozzuk, és vastagabb palacsintákat sütünk belőle.
- Túrókrémhez kikeverjük a túrót, a vaníliás és a porcukrot, majd fellazítjuk tejszínből felvert habbal.
- Pudingporból, tejből és a kristálycukorból sűrű krémet főzünk.
- Majd amikor kihűl, beledolgozzuk a vajat.
- Ezzel a krémmel betöltünk egy palacsintát, majd feltekerjük, egy ujjnyi csíkokra vágjuk (ez lesz a díszítés).
- Tálcára fektetünk egy palacsintát, majd megkenjük pudingkrémmel. Erre ismét egy palacsinta jön, amit túrókrémmel kenünk meg. Addig folytatjuk ezt a rétegzést, amíg el nem fogynak a krémek.
- Végül a csíkokra vágott palacsintát tetejére tesszük.
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 390
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 13
- Össznézettség: 37307
- Feltöltés dátuma: 2012. augusztus 14.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Salamon Csilla
1202 recept
Blikk Nők újságban találtam erre a receptre.