r
Nosalty Logó

Pudingos süti Zitától

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos süti Zitától
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 4482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír

A tésztához

A tetejére

Összesen 266 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    12.9 g

Zsír

  • Összesen
    41.6 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    17 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    100 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1165.7 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    373 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    59 mg
  • Foszfor
    420 mg
  • Nátrium
    283 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    120.7 g
  • Cukor
    63 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    55.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    369 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    34 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    31 micro
  • Kolin:
    81 mg
  • Retinol - A vitamin:
    349 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    232 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    106 micro
Összesen 896 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    64.6 g

Zsír

  • Összesen
    208.1 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    84 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    48 g
  • Koleszterin
    500 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5828.7 g
  • Cink
    6 mg
  • Szelén
    128 mg
  • Kálcium
    1866 mg
  • Vas
    12 mg
  • Magnézium
    296 mg
  • Foszfor
    2099 mg
  • Nátrium
    1417 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    603.4 g
  • Cukor
    317 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    279.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1845 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    18 mg
  • C vitamin:
    16 mg
  • D vitamin:
    83 micro
  • K vitamin:
    172 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    156 micro
  • Kolin:
    406 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1746 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    1160 micro
  • β-crypt
    14 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    530 micro
Összesen 4482 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 18% Zsír
  • 24% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    3.8 g

Zsír

  • Összesen
    12.4 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    30 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    346.9 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    18 mg
  • Foszfor
    125 mg
  • Nátrium
    84 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    35.9 g
  • Cukor
    19 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    16.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    110 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    5 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    24 mg
  • Retinol - A vitamin:
    104 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    69 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 266 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. A margarint, a tojást, a cukrot, a citrom héját jól kikeverjük.
  2. Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaóport, a tejfölt és a kb. 1,5 dl tejet (attól függ,mennyit vesz fel a tészta).
  3. Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük (tűpróba!).
  4. Amíg hűl a kész "piskótánk", elkészítjük a krémet. A pudingot, a cukrot, a tejet hagyományos módon megfőzzük (ha teszünk bele tojássárgáját, az is mehet bele az elején).
  5. Ha már majdnem kihűlt a pudingunk, alaposan elkeverjük benne a 10 dkg margarint.
  6. A kihűlt piskótánkat tálcára borítjuk, megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd a pudingos krémmel.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 20 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 12
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4442
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 24.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy sima szerda délutáni édességhiány eredménye. Bármilyen krémmel variálhatjuk, vagy csak simán lekvárral megkenve is isteni. A hangsúly a tésztán van. Mennyei, puha,  zamatos.:) Másnap is nagyon puha, mintha teljesen friss lenne. Én egy egész citrom héját belereszeltem, így még pikánsabb lett.:) 

Hozzávalók

A tésztához

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...