Pudingos süti Zitától
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
50g finomliszt182 kcal
-
40g cukor155 kcal
-
16g margarin115 kcal
-
11g tojás14 kcal
-
1g citromhéj0 kcal
-
2g sütőpor1 kcal
-
18 kcal
-
35g tejföl69 kcal
-
30g tej17 kcal
A tetejére
-
34 kcal
-
80g tej45 kcal
-
6g cukor23 kcal
-
20g margarin143 kcal
-
4g tojássárgája13 kcal
-
67 kcal
Összesen
896
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
250g finomliszt910 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
55g tojás69 kcal
-
3g citromhéj1 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
91 kcal
-
175g tejföl347 kcal
-
150g tej84 kcal
A tetejére
-
171 kcal
-
400g tej224 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
20g tojássárgája64 kcal
-
120g sárgabaracklekvár334 kcal
Összesen
4482
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
A tésztához
-
14.9g finomliszt54 kcal
-
11.9g cukor46 kcal
-
4.8g margarin34 kcal
-
3.3g tojás4 kcal
-
0.2g citromhéj0 kcal
-
0.7g sütőpor0 kcal
-
2.4g cukrozatlan kakaópor5 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
8.9g tej5 kcal
A tetejére
-
2.7g vaníliás pudingpor10 kcal
-
23.8g tej13 kcal
-
1.8g cukor7 kcal
-
6g margarin43 kcal
-
1.2g tojássárgája4 kcal
-
7.1g sárgabaracklekvár20 kcal
Összesen
266
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 12.9 g
Zsír
-
Összesen 41.6 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 17 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 100 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1165.7 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 373 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 59 mg
-
Foszfor 420 mg
-
Nátrium 283 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 120.7 g
-
Cukor 63 mg
-
Élelmi rost 5 mg
VÍZ
-
Összesen 55.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 369 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 34 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 31 micro
-
Kolin: 81 mg
-
Retinol - A vitamin: 349 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 232 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 106 micro
Összesen
896
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 64.6 g
Zsír
-
Összesen 208.1 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 84 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 48 g
-
Koleszterin 500 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5828.7 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 128 mg
-
Kálcium 1866 mg
-
Vas 12 mg
-
Magnézium 296 mg
-
Foszfor 2099 mg
-
Nátrium 1417 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 603.4 g
-
Cukor 317 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 279.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1845 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 18 mg
-
C vitamin: 16 mg
-
D vitamin: 83 micro
-
K vitamin: 172 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 4 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 156 micro
-
Kolin: 406 mg
-
Retinol - A vitamin: 1746 micro
-
α-karotin 8 micro
-
β-karotin 1160 micro
-
β-crypt 14 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 530 micro
Összesen
4482
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 18% Zsír
- 24% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 3.8 g
Zsír
-
Összesen 12.4 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 30 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 346.9 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 111 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 18 mg
-
Foszfor 125 mg
-
Nátrium 84 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 35.9 g
-
Cukor 19 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 16.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 110 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 5 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 24 mg
-
Retinol - A vitamin: 104 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 69 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
266
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
25 dkg finomliszt
-
20 dkg cukor
-
1 db tojás
-
0.5 citromból nyert citromhéj
-
1 csomag sütőpor
-
4 ek cukrozatlan kakaópor
-
175 g tejföl
-
1.5 dl tej
A tetejére
-
1 csomag vaníliás pudingpor
-
4 dl tej
-
3 ek cukor
-
10 dkg margarin
-
6 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
A tésztához
- A margarint, a tojást, a cukrot, a citrom héját jól kikeverjük.
- Ezután hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet, majd a kakaóport, a tejfölt és a kb. 1,5 dl tejet (attól függ,mennyit vesz fel a tészta).
- Kivajazott, kilisztezett tepsibe tesszük, és előmelegített sütőben 200 fokon megsütjük (tűpróba!).
- Amíg hűl a kész "piskótánk", elkészítjük a krémet. A pudingot, a cukrot, a tejet hagyományos módon megfőzzük (ha teszünk bele tojássárgáját, az is mehet bele az elején).
- Ha már majdnem kihűlt a pudingunk, alaposan elkeverjük benne a 10 dkg margarint.
- A kihűlt piskótánkat tálcára borítjuk, megkenjük vékonyan baracklekvárral, majd a pudingos krémmel.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 20 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 12
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 0
- Össznézettség: 4444
- Feltöltés dátuma: 2012. november 24.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy sima szerda délutáni édességhiány eredménye. Bármilyen krémmel variálhatjuk, vagy csak simán lekvárral megkenve is isteni. A hangsúly a tésztán van. Mennyei, puha, zamatos.:) Másnap is nagyon puha, mintha teljesen friss lenne. Én egy egész citrom héját belereszeltem, így még pikánsabb lett.:)