Pudingos kráter szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
69g tojás87 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
10 kcal
-
63g finomliszt228 kcal
-
3g sütőpor2 kcal
-
25g tej14 kcal
-
21g napraforgó olaj188 kcal
-
11 kcal
-
4g vaj25 kcal
-
4g finomliszt14 kcal
A krémhez
A tetejére
Összesen
1365
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
275g tojás346 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
-
250g finomliszt910 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
100g tej56 kcal
-
85g napraforgó olaj751 kcal
-
46 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
15g finomliszt55 kcal
A krémhez
A tetejére
Összesen
5446
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
A tésztához
-
11.2g tojás14 kcal
-
8.1g cukor32 kcal
-
0.4g vaníliás cukor2 kcal
-
10.2g finomliszt37 kcal
-
0.5g sütőpor0 kcal
-
4.1g tej2 kcal
-
3.5g napraforgó olaj31 kcal
-
0.8g cukrozatlan kakaópor2 kcal
-
0.6g vaj4 kcal
-
0.6g finomliszt2 kcal
A krémhez
-
32.6g tej18 kcal
-
3.7g vaníliás pudingpor14 kcal
-
0.2g cukor1 kcal
A tetejére
Összesen
222
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 26.2 g
Zsír
-
Összesen 65.3 g
-
Telített zsírsav 25 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 21 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 301 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1958.4 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 48 mg
-
Kálcium 657 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 666 mg
-
Nátrium 481 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 165.9 g
-
Cukor 86 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 139.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 261 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 10 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 50 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 54 micro
-
Kolin: 208 mg
-
Retinol - A vitamin: 256 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 330 micro
Összesen
1365
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 104.9 g
Zsír
-
Összesen 261.1 g
-
Telített zsírsav 101 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 83 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 42 g
-
Koleszterin 1204 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7833.5 g
-
Cink 10 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 2629 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 386 mg
-
Foszfor 2665 mg
-
Nátrium 1926 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 663.5 g
-
Cukor 346 mg
-
Élelmi rost 22 mg
VÍZ
-
Összesen 556.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1043 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 40 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 22 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 216 micro
-
Kolin: 830 mg
-
Retinol - A vitamin: 1026 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 161 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1322 micro
Összesen
5446
kcal
- 7% Fehérje
- 42% Szénhidrát
- 16% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.3 g
Zsír
-
Összesen 10.6 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 49 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 16 mg
-
Foszfor 109 mg
-
Nátrium 78 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 27 g
-
Cukor 14 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 42 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 8 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 9 micro
-
Kolin: 34 mg
-
Retinol - A vitamin: 42 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 54 micro
Összesen
222
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
5 db tojás
-
20 dkg cukor
-
1 csomag vaníliás cukor
-
25 dkg finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 dl tej
-
1 dl napraforgó olaj
-
2 ek cukrozatlan kakaópor
A krémhez
-
8 dl tej
A tetejére
Elkészítés
A tésztához
- Megfőzzük a pudingot, s míg a tészta elkészül, kihűtjük.
- A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a masszába forgatjuk.
- Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát. A kihűlt pudingot a tésztára kanalazzuk - szaggatjuk -, majd előmelegített sütőbe tesszük.
- Mikor kezd a teteje színesedni, a tejfölt a félretett 3 ek cukorral kikeverjük, és a süti tetejére kenjük.
- Visszatoljuk a sütőbe, pár percig sütjük még.
- Mikor kihűlt, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokit. (Nálam ez most elmaradt.)
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 343
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 9
- Össznézettség: 81005
- Feltöltés dátuma: 2010. július 02.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
NS
17513 recept
Nagyon szeretem ezt a sütit, gyorsan elkészül, és finom. Most az eredeti receptet írtam le, de a képen a süti fordított változata van, csokipudinggal és a tésztából kimaradt a kakaópor. De volt már, hogy márványosra készítettem a tésztát. Mikor, milyen kedvem van - és persze milyen puding van itthon. Szerintem megsüthető puncs vagy akár karamell ízű pudinggal is, mindenkinek a fantáziájára bízom:). Egy tapasztalat: minél melegebb a puding, annál krémesebb lesz a süti. Tehát nem érdemes nagyon elhűteni.