r
Nosalty Logó

Pudingos kráter szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos kráter szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 1365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 5446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Összesen 222 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    26.2 g

Zsír

  • Összesen
    65.3 g
  • Telített zsírsav
    25 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    21 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    301 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1958.4 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    48 mg
  • Kálcium
    657 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    666 mg
  • Nátrium
    481 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    165.9 g
  • Cukor
    86 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    139.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    261 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    10 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    50 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    54 micro
  • Kolin:
    208 mg
  • Retinol - A vitamin:
    256 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    330 micro
Összesen 1365 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    104.9 g

Zsír

  • Összesen
    261.1 g
  • Telített zsírsav
    101 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    83 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    42 g
  • Koleszterin
    1204 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7833.5 g
  • Cink
    10 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    2629 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    386 mg
  • Foszfor
    2665 mg
  • Nátrium
    1926 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    663.5 g
  • Cukor
    346 mg
  • Élelmi rost
    22 mg

VÍZ

  • Összesen
    556.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1043 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    40 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    22 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    216 micro
  • Kolin:
    830 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1026 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    161 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1322 micro
Összesen 5446 kcal
  • 7% Fehérje
  • 42% Szénhidrát
  • 16% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.3 g

Zsír

  • Összesen
    10.6 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    49 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    16 mg
  • Foszfor
    109 mg
  • Nátrium
    78 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    27 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    42 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    8 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    9 micro
  • Kolin:
    34 mg
  • Retinol - A vitamin:
    42 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    54 micro
Összesen 222 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A tésztához

  1. Megfőzzük a pudingot, s míg a tészta elkészül, kihűtjük.
  2. A tojásokat szétválasztjuk, a tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, majd a többi hozzávalót is belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd fakanállal a masszába forgatjuk.
  3. Zsírozott, lisztezett tepsibe simítjuk a tésztát. A kihűlt pudingot a tésztára kanalazzuk - szaggatjuk -, majd előmelegített sütőbe tesszük.
  4. Mikor kezd a teteje színesedni, a tejfölt a félretett 3 ek cukorral kikeverjük, és a süti tetejére kenjük.
  5. Visszatoljuk a sütőbe, pár percig sütjük még.
  6. Mikor kihűlt, a tetejére csorgathatunk olvasztott csokit. (Nálam ez most elmaradt.)
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 343
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 9
  • Össznézettség: 81005
  • Feltöltés dátuma: 2010. július 02.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Nagyon szeretem ezt a sütit, gyorsan elkészül, és finom. Most az eredeti receptet írtam le, de a képen a süti fordított változata van, csokipudinggal és a tésztából kimaradt a kakaópor. De volt már, hogy márványosra készítettem a tésztát. Mikor, milyen kedvem van - és persze milyen puding van itthon. Szerintem megsüthető puncs vagy akár karamell ízű pudinggal is, mindenkinek a fantáziájára bízom:). Egy tapasztalat: minél melegebb a puding, annál krémesebb lesz a süti. Tehát nem érdemes nagyon elhűteni.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...