Pudingos kocka Panna konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
NS
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
147g tojás185 kcal
-
27g cukor103 kcal
-
40g finomliszt146 kcal
-
4g sütőpor2 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Hozzávalók a vaníliás krémhez
Hozzávalók a kókuszos krémhez
Tetejére
-
33g tortabevonó182 kcal
-
0 kcal
-
0g víz0 kcal
-
40 kcal
Összesen
1756
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
440g tojás554 kcal
-
80g cukor310 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
-
12g sütőpor6 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Hozzávalók a vaníliás krémhez
Hozzávalók a kókuszos krémhez
-
18g kókuszreszelék119 kcal
-
171 kcal
-
100g margarin717 kcal
-
500g tej280 kcal
-
40g cukor155 kcal
Tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
-
0 kcal
-
0g víz0 kcal
-
18g kókuszreszelék119 kcal
Összesen
5266
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
Hozzávalók a piskótához
-
16.2g tojás20 kcal
-
2.9g cukor11 kcal
-
4.4g finomliszt16 kcal
-
0.4g sütőpor0 kcal
-
0g citromlé0 kcal
Hozzávalók a vaníliás krémhez
-
3.3g vaníliás pudingpor13 kcal
-
36.7g tej21 kcal
-
2.2g cukor9 kcal
-
3.7g margarin26 kcal
Hozzávalók a kókuszos krémhez
-
0.7g kókuszreszelék4 kcal
-
1.7g kókuszos pudingpor6 kcal
-
3.7g margarin26 kcal
-
18.4g tej10 kcal
-
1.5g cukor6 kcal
Tetejére
-
3.7g tortabevonó20 kcal
-
0 kcal
-
0g víz0 kcal
-
0.7g kókuszreszelék4 kcal
Összesen
192
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 38 g
Zsír
-
Összesen 94.7 g
-
Telített zsírsav 32 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 34 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 19 g
-
Koleszterin 483 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2692.3 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 58 mg
-
Kálcium 968 mg
-
Vas 7 mg
-
Magnézium 89 mg
-
Foszfor 798 mg
-
Nátrium 768 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 177.2 g
-
Cukor 97 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 118.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 753 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 8 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 106 micro
-
K vitamin: 65 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 73 micro
-
Kolin: 394 mg
-
Retinol - A vitamin: 719 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 415 micro
-
β-crypt 12 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 667 micro
Összesen
1756
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 114.1 g
Zsír
-
Összesen 284 g
-
Telített zsírsav 97 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 103 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1448 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 8076.8 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 174 mg
-
Kálcium 2904 mg
-
Vas 20 mg
-
Magnézium 266 mg
-
Foszfor 2394 mg
-
Nátrium 2305 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 3 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 531.5 g
-
Cukor 292 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 356 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 2260 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 318 micro
-
K vitamin: 196 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 218 micro
-
Kolin: 1183 mg
-
Retinol - A vitamin: 2156 micro
-
α-karotin 7 micro
-
β-karotin 1246 micro
-
β-crypt 36 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 2000 micro
Összesen
5266
kcal
- 9% Fehérje
- 41% Szénhidrát
- 22% Zsír
- 28% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.2 g
Zsír
-
Összesen 10.4 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 53 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 296.6 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 6 mg
-
Kálcium 107 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 10 mg
-
Foszfor 88 mg
-
Nátrium 85 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 19.5 g
-
Cukor 11 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 13.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 83 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 8 micro
-
Kolin: 43 mg
-
Retinol - A vitamin: 79 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 46 micro
-
β-crypt 1 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 73 micro
Összesen
192
kcal
Hozzávalók
Hozzávalók a piskótához
-
8 db tojás
-
8 ek cukor
-
8 evőkanál finomliszt
-
1 csomag sütőpor
-
1 csepp citromlé
Hozzávalók a vaníliás krémhez
-
2 tasak vaníliás pudingpor
-
1 l tej
-
10 dkg margarin
Hozzávalók a kókuszos krémhez
-
1 tasak kókuszos pudingpor
-
10 dkg margarin
-
5 dl tej
-
4 ek cukor
Tetejére
-
100 g tortabevonó
-
1 csepp napraforgó olaj
-
1 csepp víz
Elkészítés
Hozzávalók a piskótához
- A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük habverővel.
- A habos tojássárgás cukros keverékhez hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
- A félretett tojásfehérjét egy csepp citromlével kemény habbá felverjük, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keverékbe.
- 175-180 C°-os előmelegített sütőben 2 részben megsütjük (sütőpapírral bélelt tepsiben), kb. 15 perc alatt elkészül egy piskóta (tűpróbával ellenőrizzük).
Hozzávalók a vaníliás krémhez
- Megfőzzük a vaníliás pudingport 1 liter tejjel, valamint ízlés szerinti cukormennyiséggel. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük.
- Megfőzzük a tejjel a kókuszos pudingport, valamint a cukorral, és ugyanúgy járunk el vele, ahogy az előbbiekben (tehát belekeverjük a margarint).
Hozzávalók a kókuszos krémhez
- A tortabevonót felolvasztjuk egy kevés olajjal és egy kevés vízzel. Ha összeforrt, várunk pár percet, majd ráöntjük az elkészült süteményre.
Tetejére
- Alulra kerül az egyik piskótalap, amelyre rákenjük a vaníliapudingos krémet. Megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, majd picit ha sűrűsödött, ráöntjük a kókuszos krémet. Erre is szórunk egy kis kókuszreszeléket, majd rátesszük a másik piskótát.
- A tetejére kerül a csokimáz, és erre lehet tetszés szerint szórni még egy kis kókuszreszeléket.
- Sütés hőfoka: 175 °C
- Sütés módja: hőlégkeveréses
- Sütés ideje: 30 perc
- Receptkönyvben: 21
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 3926
- Feltöltés dátuma: 2014. december 10.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
NS
17513 recept
Egy borongós szombat reggel úgy döntöttem, hogy csinálok valami finom, krémes süteményt. Elkezdtem kutakodni receptek után, amikor rájöttem, hogy valami újat szeretnék inkább, valamit, amit még eddig nem csináltam. (Nem volt kedvem receptet írogatni az internetről, se nyomtatni, se semmi.) Így hát összedobtam "random" ezt a finomságot.