r
Nosalty Logó

Pudingos kocka Panna konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pudingos kocka Panna konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
175 °C
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a vaníliás krémhez

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Tetejére

Összesen 1756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a vaníliás krémhez

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Tetejére

Összesen 5266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a vaníliás krémhez

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Tetejére

Összesen 192 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    38 g

Zsír

  • Összesen
    94.7 g
  • Telített zsírsav
    32 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    34 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    19 g
  • Koleszterin
    483 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2692.3 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    58 mg
  • Kálcium
    968 mg
  • Vas
    7 mg
  • Magnézium
    89 mg
  • Foszfor
    798 mg
  • Nátrium
    768 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    177.2 g
  • Cukor
    97 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    118.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    753 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    106 micro
  • K vitamin:
    65 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    73 micro
  • Kolin:
    394 mg
  • Retinol - A vitamin:
    719 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    415 micro
  • β-crypt
    12 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    667 micro
Összesen 1756 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    114.1 g

Zsír

  • Összesen
    284 g
  • Telített zsírsav
    97 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    103 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1448 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8076.8 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    174 mg
  • Kálcium
    2904 mg
  • Vas
    20 mg
  • Magnézium
    266 mg
  • Foszfor
    2394 mg
  • Nátrium
    2305 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    3 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    531.5 g
  • Cukor
    292 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    356 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2260 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    318 micro
  • K vitamin:
    196 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    218 micro
  • Kolin:
    1183 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2156 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1246 micro
  • β-crypt
    36 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2000 micro
Összesen 5266 kcal
  • 9% Fehérje
  • 41% Szénhidrát
  • 22% Zsír
  • 28% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Kálcium
  • Foszfor
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):
  • Retinol - A vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.2 g

Zsír

  • Összesen
    10.4 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    53 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    296.6 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    6 mg
  • Kálcium
    107 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    10 mg
  • Foszfor
    88 mg
  • Nátrium
    85 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    19.5 g
  • Cukor
    11 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    13.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    83 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    8 micro
  • Kolin:
    43 mg
  • Retinol - A vitamin:
    79 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    46 micro
  • β-crypt
    1 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 192 kcal

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a vaníliás krémhez

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Tetejére

Elkészítés

Hozzávalók a piskótához

  1. A tojásokat szétválasztjuk, majd a sárgájához hozzáadjuk a cukrot. Fehéredésig verjük habverővel.
  2. A habos tojássárgás cukros keverékhez hozzáadjuk a sütőport és a lisztet, majd alaposan összekeverjük.
  3. A félretett tojásfehérjét egy csepp citromlével kemény habbá felverjük, majd óvatosan, nagy mozdulatokkal belekeverjük a lisztes keverékbe.
  4. 175-180 C°-os előmelegített sütőben 2 részben megsütjük (sütőpapírral bélelt tepsiben), kb. 15 perc alatt elkészül egy piskóta (tűpróbával ellenőrizzük).

Hozzávalók a vaníliás krémhez

  1. Megfőzzük a vaníliás pudingport 1 liter tejjel, valamint ízlés szerinti cukormennyiséggel. Ha besűrűsödött, levesszük a tűzről, és a margarint belekeverjük.
  2. Megfőzzük a tejjel a kókuszos pudingport, valamint a cukorral, és ugyanúgy járunk el vele, ahogy az előbbiekben (tehát belekeverjük a margarint).

Hozzávalók a kókuszos krémhez

  1. A tortabevonót felolvasztjuk egy kevés olajjal és egy kevés vízzel. Ha összeforrt, várunk pár percet, majd ráöntjük az elkészült süteményre.

Tetejére

  1. Alulra kerül az egyik piskótalap, amelyre rákenjük a vaníliapudingos krémet. Megszórjuk egy kevés kókuszreszelékkel, majd picit ha sűrűsödött, ráöntjük a kókuszos krémet. Erre is szórunk egy kis kókuszreszeléket, majd rátesszük a másik piskótát.
  2. A tetejére kerül a csokimáz, és erre lehet tetszés szerint szórni még egy kis kókuszreszeléket.
  • Sütés hőfoka: 175 °C
  • Sütés módja: hőlégkeveréses
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Receptkönyvben: 21
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 3922
  • Feltöltés dátuma: 2014. december 10.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy borongós szombat reggel úgy döntöttem, hogy csinálok valami finom, krémes süteményt. Elkezdtem kutakodni receptek után, amikor rájöttem, hogy valami újat szeretnék inkább, valamit, amit még eddig nem csináltam. (Nem volt kedvem receptet írogatni az internetről, se nyomtatni, se semmi.) Így hát összedobtam "random" ezt a finomságot.

Hozzávalók

Hozzávalók a piskótához

Hozzávalók a vaníliás krémhez

Hozzávalók a kókuszos krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...