r
Nosalty Logó

Pudingos kocka István mester konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
István mester
Pudingos kocka István mester konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 4997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Összesen 249 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    7.4 g

Zsír

  • Összesen
    15.1 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    90 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    532 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    16 mg
  • Kálcium
    145 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    28 mg
  • Foszfor
    202 mg
  • Nátrium
    138 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    63.6 g
  • Cukor
    37 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    37.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    145 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    20 micro
  • K vitamin:
    12 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    20 micro
  • Kolin:
    76 mg
  • Retinol - A vitamin:
    135 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    119 micro
  • β-crypt
    13 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 416 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    89.1 g

Zsír

  • Összesen
    181.5 g
  • Telített zsírsav
    49 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    75 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    44 g
  • Koleszterin
    1084 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6383.7 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    191 mg
  • Kálcium
    1741 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    339 mg
  • Foszfor
    2421 mg
  • Nátrium
    1658 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    763.1 g
  • Cukor
    439 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    452.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1741 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    238 micro
  • K vitamin:
    150 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    6 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    241 micro
  • Kolin:
    912 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1617 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    1428 micro
  • β-crypt
    156 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 4997 kcal
  • 6% Fehérje
  • 52% Szénhidrát
  • 12% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    4.5 g

Zsír

  • Összesen
    9.1 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    2 g
  • Koleszterin
    54 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    319.2 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    87 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    17 mg
  • Foszfor
    121 mg
  • Nátrium
    83 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.2 g
  • Cukor
    22 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    22.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    87 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    7 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    46 mg
  • Retinol - A vitamin:
    81 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    8 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    80 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Elkészítés

A fehér piskótához

  1. A piskóta elkészítése: 3 tojássárgáját és fehérjéjét különválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítjuk. A sárgájához hozzáadunk 15 dkg cukrot, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert 15 dkg lisztet és annyi kanál langyos vizet, ahány tojást használtunk fel. Az egészet összekeverjük, majd finoman hozzáadjuk a tojáshabot. Előmelegített sütőben megsütjük.
  2. Most a kakaós piskótát készítjük el, a folyamat ugyanaz, mint az előbb, csak itt 12 dkg lisztet és 3 dkg kakaóport használunk fel.
  3. A puding elkészítése: 4 dl tejet felmelegítünk, és ehhez öntjük hozzá az 1 dl tejjel elkevert 2 csomag pudingport. Ha besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a citromlevet és besűrítjük. A végén hozzáadjuk a 7 ek cukrot. Ha kihűlt, akkor a margarint habosra keverjük a robotgéppel, és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
  4. A piskótatésztákat megkenjük a krémmel, és a tetejére egy-egy kocka őszibarackot helyezünk, amit leöntünk olvasztott tortabevonóval.
  5. Jó étvágyat kívánok!
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 40×25
  • Sütés ideje: 25 perc
  • Elkészítettem: 4 alkalommal
  • Receptkönyvben: 40
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4311
  • Feltöltés dátuma: 2013. december 20.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
István mester 49 recept

Ez a recept saját ötlet alapján született, és a feleségem aktív segítségével készült el, ezért neki ajánlom szeretettel!

Hozzávalók

A fehér piskótához

A barna piskótához

A krémhez

A tetejére

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...