Pudingos kocka István mester konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
István mester
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fehér piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
14g tojás17 kcal
-
13g cukor48 kcal
-
6 kcal
-
1g sütőpor0 kcal
-
10g finomliszt36 kcal
A krémhez
A tetejére
-
9 kcal
-
4g tortabevonó23 kcal
Összesen
416
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fehér piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
150g finomliszt546 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
A barna piskótához
-
165g tojás208 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
68 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
120g finomliszt437 kcal
A krémhez
A tetejére
-
150g őszibarack konzerv108 kcal
-
50g tortabevonó273 kcal
Összesen
4997
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
A fehér piskótához
-
8.3g tojás10 kcal
-
7.5g finomliszt27 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
A barna piskótához
-
8.3g tojás10 kcal
-
7.5g cukor29 kcal
-
1.5g cukrozatlan kakaópor3 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
6g finomliszt22 kcal
A krémhez
-
4.5g tejszínízű pudingpor17 kcal
-
7.5g margarin54 kcal
-
3.5g cukor14 kcal
-
25g tej14 kcal
-
2.4g citromlé1 kcal
A tetejére
-
7.5g őszibarack konzerv5 kcal
-
2.5g tortabevonó14 kcal
Összesen
249
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 7.4 g
Zsír
-
Összesen 15.1 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 6 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 90 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 532 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 16 mg
-
Kálcium 145 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 28 mg
-
Foszfor 202 mg
-
Nátrium 138 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 63.6 g
-
Cukor 37 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 37.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 145 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 20 micro
-
K vitamin: 12 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 20 micro
-
Kolin: 76 mg
-
Retinol - A vitamin: 135 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 119 micro
-
β-crypt 13 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 133 micro
Összesen
416
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 89.1 g
Zsír
-
Összesen 181.5 g
-
Telített zsírsav 49 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 75 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 44 g
-
Koleszterin 1084 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6383.7 g
-
Cink 9 mg
-
Szelén 191 mg
-
Kálcium 1741 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 339 mg
-
Foszfor 2421 mg
-
Nátrium 1658 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 763.1 g
-
Cukor 439 mg
-
Élelmi rost 25 mg
VÍZ
-
Összesen 452.8 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1741 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 20 mg
-
D vitamin: 238 micro
-
K vitamin: 150 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 6 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 241 micro
-
Kolin: 912 mg
-
Retinol - A vitamin: 1617 micro
-
α-karotin 4 micro
-
β-karotin 1428 micro
-
β-crypt 156 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1593 micro
Összesen
4997
kcal
- 6% Fehérje
- 52% Szénhidrát
- 12% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
A vitamin (RAE):
Fehérje
-
Összesen 4.5 g
Zsír
-
Összesen 9.1 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 2 g
-
Koleszterin 54 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 319.2 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 87 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 17 mg
-
Foszfor 121 mg
-
Nátrium 83 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 38.2 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 22.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 87 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 12 micro
-
K vitamin: 7 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 12 micro
-
Kolin: 46 mg
-
Retinol - A vitamin: 81 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 71 micro
-
β-crypt 8 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 80 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
A fehér piskótához
-
3 db tojás
-
15 dkg finomliszt
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
A barna piskótához
-
3 db tojás
-
15 dkg cukor
-
3 dkg cukrozatlan kakaópor
-
0.5 csomag sütőpor
-
12 dkg finomliszt
A krémhez
-
2 tasak tejszínízű pudingpor
-
15 dkg margarin
-
7 csapott ek cukor
-
5 dl tej
A tetejére
-
15 dkg őszibarack konzerv
-
50 g tortabevonó
Elkészítés
A fehér piskótához
- A piskóta elkészítése: 3 tojássárgáját és fehérjéjét különválasztjuk. A fehérjét robotgéppel habosítjuk. A sárgájához hozzáadunk 15 dkg cukrot, robotgéppel kikeverjük, és hozzáadjuk a sütőporral elkevert 15 dkg lisztet és annyi kanál langyos vizet, ahány tojást használtunk fel. Az egészet összekeverjük, majd finoman hozzáadjuk a tojáshabot. Előmelegített sütőben megsütjük.
- Most a kakaós piskótát készítjük el, a folyamat ugyanaz, mint az előbb, csak itt 12 dkg lisztet és 3 dkg kakaóport használunk fel.
- A puding elkészítése: 4 dl tejet felmelegítünk, és ehhez öntjük hozzá az 1 dl tejjel elkevert 2 csomag pudingport. Ha besűrűsödött, akkor hozzáadjuk a citromlevet és besűrítjük. A végén hozzáadjuk a 7 ek cukrot. Ha kihűlt, akkor a margarint habosra keverjük a robotgéppel, és lassan hozzáadjuk a kihűlt pudingot.
- A piskótatésztákat megkenjük a krémmel, és a tetejére egy-egy kocka őszibarackot helyezünk, amit leöntünk olvasztott tortabevonóval.
- Jó étvágyat kívánok!
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 40×25
- Sütés ideje: 25 perc
- Elkészítettem: 4 alkalommal
- Receptkönyvben: 40
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 2
- Össznézettség: 4311
- Feltöltés dátuma: 2013. december 20.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
István mester
49 recept
Ez a recept saját ötlet alapján született, és a feleségem aktív segítségével készült el, ezért neki ajánlom szeretettel!