Pudingos-diós szelet
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Csiki Piroska
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
46g tojás58 kcal
-
4g víz0 kcal
-
25g cukor97 kcal
-
17g dió109 kcal
-
1g sütőpor1 kcal
-
13g finomliszt46 kcal
-
59 kcal
Krémhez
-
100g tej56 kcal
-
57 kcal
-
33g cukor129 kcal
-
33g tejföl66 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
10g tojássárgája32 kcal
Tetejére
-
17g tortabevonó91 kcal
Összesen
801
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
275g tojás346 kcal
-
24g víz0 kcal
-
150g cukor581 kcal
-
100g dió654 kcal
-
6g sütőpor3 kcal
-
75g finomliszt273 kcal
-
40g napraforgó olaj354 kcal
Krémhez
-
600g tej336 kcal
-
343 kcal
-
200g cukor774 kcal
-
200g tejföl396 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
60g tojássárgája193 kcal
Tetejére
-
100g tortabevonó546 kcal
Összesen
4799
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
Tészta
-
14.3g tojás18 kcal
-
1.3g víz0 kcal
-
7.8g cukor30 kcal
-
5.2g dió34 kcal
-
0.3g sütőpor0 kcal
-
3.9g finomliszt14 kcal
-
2.1g napraforgó olaj18 kcal
Krémhez
-
31.3g tej18 kcal
-
4.7g tejszínízű pudingpor18 kcal
-
10.4g cukor40 kcal
-
10.4g tejföl21 kcal
-
0g vanília0 kcal
-
3.1g tojássárgája10 kcal
Tetejére
-
5.2g tortabevonó28 kcal
Összesen
249
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 15.1 g
Zsír
-
Összesen 37.8 g
-
Telített zsírsav 12 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 280 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 939.1 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 26 mg
-
Kálcium 285 mg
-
Vas 3 mg
-
Magnézium 63 mg
-
Foszfor 351 mg
-
Nátrium 208 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 100.5 g
-
Cukor 72 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 67.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 144 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 55 micro
-
K vitamin: 3 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 55 micro
-
Kolin: 215 mg
-
Retinol - A vitamin: 142 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 23 micro
-
β-crypt 7 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 323 micro
Összesen
801
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 90.9 g
Zsír
-
Összesen 226.9 g
-
Telített zsírsav 70 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 72 g
-
Koleszterin 1677 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5634.7 g
-
Cink 11 mg
-
Szelén 153 mg
-
Kálcium 1712 mg
-
Vas 19 mg
-
Magnézium 378 mg
-
Foszfor 2105 mg
-
Nátrium 1248 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 6 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 602.8 g
-
Cukor 432 mg
-
Élelmi rost 17 mg
VÍZ
-
Összesen 407.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 867 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 4 micro
-
E vitamin: 23 mg
-
C vitamin: 3 mg
-
D vitamin: 329 micro
-
K vitamin: 17 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 3 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 331 micro
-
Kolin: 1289 mg
-
Retinol - A vitamin: 852 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 141 micro
-
β-crypt 45 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1935 micro
Összesen
4799
kcal
- 7% Fehérje
- 45% Szénhidrát
- 17% Zsír
- 31% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Kálcium
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
Riboflavin - B2 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.7 g
Zsír
-
Összesen 11.8 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 3 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 87 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 293.5 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 8 mg
-
Kálcium 89 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 20 mg
-
Foszfor 110 mg
-
Nátrium 65 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 31.4 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 21.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 45 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 17 micro
-
Kolin: 67 mg
-
Retinol - A vitamin: 44 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 7 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 101 micro
Összesen
249
kcal
Hozzávalók
Tészta
-
5 db tojás
-
3 ek víz
-
15 dkg cukor
-
0.5 csomag sütőpor
-
5 ek finomliszt
-
5 ek napraforgó olaj
Krémhez
-
6 dl tej
-
2 csomag tejszínízű pudingpor
-
20 dkg cukor
-
20 dkg tejföl
-
vanília ízlés szerint
-
3 db tojássárgája
Tetejére
Elkészítés
Tészta
- Először a krémet készítjük el.
- A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és az olajat kis mennyiségben adagolva (1-es fokozat).
- Végül beleforgatjuk a liszt, sütőpor és dió keverékét.
- Sütőpapírral bélelt tepsiben 12-13 perc alatt megsütjük.
Krémhez
- 3 dl tejet felteszünk forrni.
- A tojások sárgáját a pudinggal és a maradék tejjel simára kavarjuk, hozzáöntjük a forró tejhez, és állandó kavarással besűrítjük. A vaníliát és a cukrot a legvégén adjuk hozzá, hogy ne ragadjon oda a krém.
- Amikor a cukor teljesen felolvadt, levesszük a lángról, ha már nem forró, belekavarjuk a tejfölt, és kihűtjük annyira, hogy még kenhető legyen.
Tetejére
- Ha kihűlt a tészta, a krémet rákenjük, tejszínhabbal vagy olvasztott csokival bevonjuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x35
- Sütés ideje: 13 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 196
- Tegnapi nézettség: 3
- 7 napos nézettség: 15
- Össznézettség: 20517
- Feltöltés dátuma: 2013. május 03.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Csiki Piroska
230 recept
A képen látható sütin én a krémet két rétegben tettem, közéje vékony rétegben ribizlikocsonyát kentem. Készíthetjük úgy is, hogy a lapot elvágjuk, így két lap és két réteg krém lesz. A hab vagy a csoki mindenképpen a krémre kerül. Dió helyett mákkal is készíthetjük, én most a tészta felébe diót, a másik felébe mákot tettem. Így is, úgy is finom.