r
Nosalty Logó

Pudingos-diós szelet

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Csiki Piroska
Pudingos-diós szelet
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krémhez

Tetejére

Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krémhez

Tetejére

Összesen 4799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír

Tészta

Krémhez

Tetejére

Összesen 249 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    15.1 g

Zsír

  • Összesen
    37.8 g
  • Telített zsírsav
    12 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    280 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    939.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    26 mg
  • Kálcium
    285 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    63 mg
  • Foszfor
    351 mg
  • Nátrium
    208 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    100.5 g
  • Cukor
    72 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    67.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    144 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    55 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    55 micro
  • Kolin:
    215 mg
  • Retinol - A vitamin:
    142 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    23 micro
  • β-crypt
    7 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    323 micro
Összesen 801 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    90.9 g

Zsír

  • Összesen
    226.9 g
  • Telített zsírsav
    70 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1677 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5634.7 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    153 mg
  • Kálcium
    1712 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    378 mg
  • Foszfor
    2105 mg
  • Nátrium
    1248 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    6 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    602.8 g
  • Cukor
    432 mg
  • Élelmi rost
    17 mg

VÍZ

  • Összesen
    407.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    867 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    23 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    329 micro
  • K vitamin:
    17 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    331 micro
  • Kolin:
    1289 mg
  • Retinol - A vitamin:
    852 micro
  • α-karotin
    30 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1935 micro
Összesen 4799 kcal
  • 7% Fehérje
  • 45% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 31% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Nátrium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.7 g

Zsír

  • Összesen
    11.8 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    87 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    293.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    8 mg
  • Kálcium
    89 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    20 mg
  • Foszfor
    110 mg
  • Nátrium
    65 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    31.4 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    21.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    45 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    67 mg
  • Retinol - A vitamin:
    44 micro
  • α-karotin
    2 micro
  • β-karotin
    7 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 249 kcal

Hozzávalók

Tészta

Krémhez

Tetejére

Elkészítés

Tészta

  1. Először a krémet készítjük el.
  2. A tésztához a tojásfehérjét kemény habbá verjük a cukor és a víz fokozatos hozzáadásával. Egyenként hozzákeverjük a tojások sárgáját és az olajat kis mennyiségben adagolva (1-es fokozat).
  3. Végül beleforgatjuk a liszt, sütőpor és dió keverékét.
  4. Sütőpapírral bélelt tepsiben 12-13 perc alatt megsütjük.

Krémhez

  1. 3 dl tejet felteszünk forrni.
  2. A tojások sárgáját a pudinggal és a maradék tejjel simára kavarjuk, hozzáöntjük a forró tejhez, és állandó kavarással besűrítjük. A vaníliát és a cukrot a legvégén adjuk hozzá, hogy ne ragadjon oda a krém.
  3. Amikor a cukor teljesen felolvadt, levesszük a lángról, ha már nem forró, belekavarjuk a tejfölt, és kihűtjük annyira, hogy még kenhető legyen.

Tetejére

  1. Ha kihűlt a tészta, a krémet rákenjük, tejszínhabbal vagy olvasztott csokival bevonjuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x35
  • Sütés ideje: 13 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 196
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 11
  • Össznézettség: 20483
  • Feltöltés dátuma: 2013. május 03.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-diós szelet
Csiki Piroska 230 recept

A képen látható sütin én a krémet két rétegben tettem, közéje vékony rétegben ribizlikocsonyát kentem. Készíthetjük úgy is, hogy a lapot elvágjuk, így két lap és két réteg krém lesz. A hab vagy a csoki mindenképpen a krémre kerül. Dió helyett mákkal is készíthetjük, én most a tészta  felébe diót, a másik felébe mákot tettem. Így is, úgy is finom.

Hozzávalók

Tészta

Krémhez

Tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...