Pudingos-almás kalács
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Gabimami58
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
111g finomliszt404 kcal
-
6g élesztő6 kcal
-
44g tej25 kcal
-
1g cukor2 kcal
-
0g só0 kcal
-
67g alma31 kcal
-
1 kcal
-
3g sertészsír30 kcal
-
12g tojás15 kcal
-
6g tojás8 kcal
A krémhez
-
19 kcal
-
10g puncs pudingpor38 kcal
-
22g alma10 kcal
-
56g tej31 kcal
-
33g ásványvíz0 kcal
-
6g cukor22 kcal
-
25 kcal
Összesen
667
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
1000g finomliszt3640 kcal
-
50g élesztő53 kcal
-
400g tej224 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
2g só0 kcal
-
600g alma281 kcal
-
5 kcal
-
30g sertészsír271 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
55g tojás69 kcal
A krémhez
-
171 kcal
-
90g puncs pudingpor343 kcal
-
200g alma94 kcal
-
500g tej280 kcal
-
300g ásványvíz0 kcal
-
50g cukor194 kcal
-
222 kcal
Összesen
6004
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
A tésztához
-
28.4g finomliszt103 kcal
-
1.4g élesztő1 kcal
-
11.4g tej6 kcal
-
0.1g cukor1 kcal
-
0.1g só0 kcal
-
17.1g alma8 kcal
-
0.1g cukrozatlan kakaópor0 kcal
-
0.9g sertészsír8 kcal
-
3.1g tojás4 kcal
-
1.6g tojás2 kcal
A krémhez
-
1.3g vaníliás pudingpor5 kcal
-
2.6g puncs pudingpor10 kcal
-
5.7g alma3 kcal
-
14.2g tej8 kcal
-
8.5g ásványvíz0 kcal
-
1.4g cukor5 kcal
-
2.3g sárgabaracklekvár6 kcal
Összesen
170
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 17.3 g
Zsír
-
Összesen 8.2 g
-
Telített zsírsav 3 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 2 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 1 g
-
Koleszterin 63 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 588 g
-
Cink 2 mg
-
Szelén 44 mg
-
Kálcium 151 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 36 mg
-
Foszfor 185 mg
-
Nátrium 168 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 127 g
-
Cukor 23 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 135.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 28 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 17 micro
-
K vitamin: 2 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 84 micro
-
Kolin: 66 mg
-
Retinol - A vitamin: 26 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 22 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 124 micro
Összesen
667
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 155.6 g
Zsír
-
Összesen 74.2 g
-
Telített zsírsav 27 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 20 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 11 g
-
Koleszterin 569 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 5292 g
-
Cink 14 mg
-
Szelén 394 mg
-
Kálcium 1356 mg
-
Vas 18 mg
-
Magnézium 323 mg
-
Foszfor 1662 mg
-
Nátrium 1515 mg
-
Réz 2 mg
-
Mangán 7 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 1143.1 g
-
Cukor 208 mg
-
Élelmi rost 51 mg
VÍZ
-
Összesen 1216 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 254 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 1 micro
-
E vitamin: 4 mg
-
C vitamin: 40 mg
-
D vitamin: 150 micro
-
K vitamin: 19 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 2 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 2 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 19 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 752 micro
-
Kolin: 595 mg
-
Retinol - A vitamin: 232 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 194 micro
-
β-crypt 92 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1120 micro
Összesen
6004
kcal
- 6% Fehérje
- 44% Szénhidrát
- 3% Zsír
- 47% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Szelén
-
Magnézium
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 4.4 g
Zsír
-
Összesen 2.1 g
-
Telített zsírsav 1 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 1 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 0 g
-
Koleszterin 16 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 150.4 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 11 mg
-
Kálcium 39 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 9 mg
-
Foszfor 47 mg
-
Nátrium 43 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 32.5 g
-
Cukor 6 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 34.6 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 7 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 0 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 4 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 1 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 21 micro
-
Kolin: 17 mg
-
Retinol - A vitamin: 7 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 6 micro
-
β-crypt 3 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 32 micro
Összesen
170
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
100 dkg finomliszt
-
5 dkg élesztő
-
4 dl tej
-
1 teáskanál cukor
-
0.5 kk só
-
3 db alma
-
1 kk cukrozatlan kakaópor
-
2 db tojás
A krémhez
-
1 tasak vaníliás pudingpor
-
2 tasak puncs pudingpor
-
1 db alma
-
0.5 l tej
Elkészítés
A tésztához
- A vaníliáspudingportfél literes kislábosba öntjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot(vagy 10 csepp folyékony édesítőszert), 1 dl ásványvizet, és simára keverjük, majd lassacskán a 2 dl tejet hozzákeverjük.
- Félretesszük, és a puncsos pudingport is előkészítjük, csak ebbe a péppé reszelt almát is belekeverjük, majd sorban a szokásos módon megfőzzük. Először a pudingokat készítjük el, hogy langyosra tudjanak hűlni.
- A tésztához a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőtés a kézmeleg tej felét, majd pár percet állni hagyjuk, míg az almákat meghámozzuk, és pépesre reszeljük.
- Majd hozzáadjuk a liszthez a pépes almát, 1 mokkáskanál natúr kakaót, 2 tojást , a maradék tejet, jól megdagasztjuk, hogy közepes keménységűtésztát kapjunk.
- Végül az olvasztott zsírt is beledolgozzuk, s meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk.
- Ha megkelt, 4 cipót formálunk belőle, és külön-külön ujjnyi vékony téglalapra nyújtjuk. Azegyik lapot megkenjük a vaníliás pudinggal, majd ráfektetjük a másik lapot, azt megkenjük a maradék vaníliás pudinggal, és a puncsos pudingból is kenünk rá.
- Majd 2 evőkanál lekvárt is egyenletesen elkenünk rajta, végül felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt, 39x30 cm-estepsibe tesszük.
- Akövetkező cipókat is kinyújtjuk, és ugyanúgy járunk el,mint a másiknál.
- Végül az 1 tojást felverjük,és kalácskenővel megkenjük.
- Előmelegített sütőben közepes lángon 50 perc alatt tűpróbával készre sütjük.
- Ha megsült,kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a tepsiből vászon konyharuhára, és lehúzzuk róla a papírt. Ezután visszafordítjuk deszkára, és teljesen hűlni hagyjuk.
- Ha már teljesen kihűlt, akkor vizes késsel szeleteljük.
- Sütés hőfoka: 200 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 39x30
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 1 alkalommal
- Receptkönyvben: 15
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 1
- Össznézettség: 2402
- Feltöltés dátuma: 2012. november 11.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
Gabimami58
139 recept
Mindenki arra várt, mi lesz belőle, mikor a tésztájába is almát reszeltem. Amikor teljesen már kész volt, és felszeltem, akkor öröm volt mindenki számára a kalács újítása. Nagyon könnyű a tésztája, még harmadnap is ugyanolyan gyenge, mint frissen sütve.