r
Nosalty Logó

Pudingos-almás kalács

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Gabimami58
Pudingos-almás kalács
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
200 °C
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 6004 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír

A tésztához

A krémhez

Összesen 170 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    17.3 g

Zsír

  • Összesen
    8.2 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    2 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    63 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    588 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    44 mg
  • Kálcium
    151 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    185 mg
  • Nátrium
    168 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    127 g
  • Cukor
    23 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    135.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    28 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    17 micro
  • K vitamin:
    2 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    84 micro
  • Kolin:
    66 mg
  • Retinol - A vitamin:
    26 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    22 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    124 micro
Összesen 667 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    155.6 g

Zsír

  • Összesen
    74.2 g
  • Telített zsírsav
    27 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    20 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    11 g
  • Koleszterin
    569 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    5292 g
  • Cink
    14 mg
  • Szelén
    394 mg
  • Kálcium
    1356 mg
  • Vas
    18 mg
  • Magnézium
    323 mg
  • Foszfor
    1662 mg
  • Nátrium
    1515 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    7 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    1143.1 g
  • Cukor
    208 mg
  • Élelmi rost
    51 mg

VÍZ

  • Összesen
    1216 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    254 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    4 mg
  • C vitamin:
    40 mg
  • D vitamin:
    150 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    19 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    752 micro
  • Kolin:
    595 mg
  • Retinol - A vitamin:
    232 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    194 micro
  • β-crypt
    92 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1120 micro
Összesen 6004 kcal
  • 6% Fehérje
  • 44% Szénhidrát
  • 3% Zsír
  • 47% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Szelén
  • Magnézium

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    4.4 g

Zsír

  • Összesen
    2.1 g
  • Telített zsírsav
    1 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    1 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    0 g
  • Koleszterin
    16 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    150.4 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    11 mg
  • Kálcium
    39 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    9 mg
  • Foszfor
    47 mg
  • Nátrium
    43 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32.5 g
  • Cukor
    6 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    34.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    7 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    4 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    21 micro
  • Kolin:
    17 mg
  • Retinol - A vitamin:
    7 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    6 micro
  • β-crypt
    3 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    32 micro
Összesen 170 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Elkészítés

A tésztához

  1. A vaníliáspudingportfél literes kislábosba öntjük, hozzáadjuk a 2 evőkanál cukrot(vagy 10 csepp folyékony édesítőszert), 1 dl ásványvizet, és simára keverjük, majd lassacskán a 2 dl tejet hozzákeverjük.
  2. Félretesszük, és a puncsos pudingport is előkészítjük, csak ebbe a péppé reszelt almát is belekeverjük, majd sorban a szokásos módon megfőzzük. Először a pudingokat készítjük el, hogy langyosra tudjanak hűlni.
  3. A tésztához a lisztet egy mély tálba öntjük, közepébe mélyedést készítünk, ebbe tesszük a cukrot, sót, élesztőtés a kézmeleg tej felét, majd pár percet állni hagyjuk, míg az almákat meghámozzuk, és pépesre reszeljük.
  4. Majd hozzáadjuk a liszthez a pépes almát, 1 mokkáskanál natúr kakaót, 2 tojást , a maradék tejet, jól megdagasztjuk, hogy közepes keménységűtésztát kapjunk.
  5. Végül az olvasztott zsírt is beledolgozzuk, s meleg helyen 20 percet kelni hagyjuk.
  6. Ha megkelt, 4 cipót formálunk belőle, és külön-külön ujjnyi vékony téglalapra nyújtjuk. Azegyik lapot megkenjük a vaníliás pudinggal, majd ráfektetjük a másik lapot, azt megkenjük a maradék vaníliás pudinggal, és a puncsos pudingból is kenünk rá.
  7. Majd 2 evőkanál lekvárt is egyenletesen elkenünk rajta, végül felcsavarjuk, és sütőpapírral bélelt, 39x30 cm-estepsibe tesszük.
  8. Akövetkező cipókat is kinyújtjuk, és ugyanúgy járunk el,mint a másiknál.
  9. Végül az 1 tojást felverjük,és kalácskenővel megkenjük.
  10. Előmelegített sütőben közepes lángon 50 perc alatt tűpróbával készre sütjük.
  11. Ha megsült,kivesszük a sütőből, kissé hűlni hagyjuk, majd kifordítjuk a tepsiből vászon konyharuhára, és lehúzzuk róla a papírt. Ezután visszafordítjuk deszkára, és teljesen hűlni hagyjuk.
  12. Ha már teljesen kihűlt, akkor vizes késsel szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 200 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 39x30
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 15
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 1
  • Össznézettség: 2402
  • Feltöltés dátuma: 2012. november 11.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingos-almás kalács
Gabimami58 139 recept

Mindenki arra várt, mi lesz belőle, mikor a tésztájába is almát reszeltem. Amikor teljesen már kész volt, és felszeltem, akkor öröm volt mindenki számára a kalács újítása. Nagyon könnyű a tésztája, még harmadnap is ugyanolyan gyenge, mint frissen sütve.

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...