r
Nosalty Logó

Pudingkrémes kekszes

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Nagyné Racsek Renáta
Pudingkrémes kekszes
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 7742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Összesen 324 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    11.3 g

Zsír

  • Összesen
    35.5 g
  • Telített zsírsav
    9 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    12 g
  • Koleszterin
    129 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    695.5 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    14 mg
  • Kálcium
    182 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    42 mg
  • Foszfor
    233 mg
  • Nátrium
    221 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    71.4 g
  • Cukor
    50 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    31.4 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    220 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    25 micro
  • K vitamin:
    21 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    33 micro
  • Kolin:
    108 mg
  • Retinol - A vitamin:
    208 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    141 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    133 micro
Összesen 647 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    135.2 g

Zsír

  • Összesen
    425.8 g
  • Telített zsírsav
    111 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    144 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    140 g
  • Koleszterin
    1550 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    8346.1 g
  • Cink
    13 mg
  • Szelén
    173 mg
  • Kálcium
    2181 mg
  • Vas
    21 mg
  • Magnézium
    510 mg
  • Foszfor
    2790 mg
  • Nátrium
    2647 mg
  • Réz
    4 mg
  • Mangán
    8 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    856.2 g
  • Cukor
    597 mg
  • Élelmi rost
    30 mg

VÍZ

  • Összesen
    377.3 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2643 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    4 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    305 micro
  • K vitamin:
    252 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    393 micro
  • Kolin:
    1294 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2498 micro
  • α-karotin
    60 micro
  • β-karotin
    1692 micro
  • β-crypt
    47 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1593 micro
Összesen 7742 kcal
  • 7% Fehérje
  • 48% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 21% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • Riboflavin - B2 vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.7 g

Zsír

  • Összesen
    17.9 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    6 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    6 g
  • Koleszterin
    65 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    351.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    7 mg
  • Kálcium
    92 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    21 mg
  • Foszfor
    117 mg
  • Nátrium
    111 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    36 g
  • Cukor
    25 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    15.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    111 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    13 micro
  • K vitamin:
    11 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    17 micro
  • Kolin:
    54 mg
  • Retinol - A vitamin:
    105 micro
  • α-karotin
    3 micro
  • β-karotin
    71 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    67 micro
Összesen 324 kcal

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Elkészítés

A tésztához

  1. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá, adjuk hozzá a darált diót, majd a sütőporral összekevert lisztet.
  2. Simítsuk a tésztát egy közepes méretű tepsibe, majd előmelegített sütőben süssük meg.
  3. A tojások sárgáját keverjük simára a pudingporral, majd keverjük hozzá a tejet és főzzük meg.
  4. Amikor már majdnem kész, adjunk hozzá 1 dl vízben elkevert étkezési keményítőt, forraljuk kicsit össze és hagyjuk kihűlni a krémet.
  5. A margarint keverjük habosra a porcukorral, keverjük hozzá a kihűlt krémet, majd osszuk két részre.
  6. Az egyik részt kenjük a tésztára, majd borítsuk be keksszel.
  7. A krém másik feléhez keverjük hozzá a vízgőz felett felolvasztott csokoládékat és kenjük a kekszre.
  8. Ha megkötött, szórjuk meg reszelt csokoládéval.
  9. Tegyük hűvös helyre, másnap szeleteljük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x40
  • Sütés ideje: 35 perc
  • Elkészítettem: 1 alkalommal
  • Receptkönyvben: 230
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 4
  • Össznézettség: 30089
  • Feltöltés dátuma: 2012. március 12.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pudingkrémes kekszes
Nagyné Racsek Renáta 26 recept

Receptújságban talált recept. Nagyon ízlett a családnak, ezért merészkedtem feltenni. :)

Hozzávalók

A tésztához

A krémhez

A díszítéshez

Címlapról ajánljuk

Ismerd meg a bottargát, és azt is elmondjuk, hogy használd...

A bottarga egy különleges gasztronómiai alapanyag, amelyet gyakran neveznek a "tenger aranyának". Azok számára, akik még nem találkoztak vele, a bottarga nem más, mint sózott és szárított halikra, amely különleges ízvilágával azonnal magával ragadja az ínyenceket. Ezt a mediterrán kincset évezredek óta fogyasztják, és ma is nagy becsben tartják a kulináris világban.

Hering András

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...