r
Nosalty Logó

Provence-i nyúlcomb

cukormentes laktózt tartalmaz gluténmentes tejet tartalmaz tojásmentes
Évi néni
Provence-i nyúlcomb
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Összesen
perc
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 1478 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
Összesen 111 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    33.4 g

Zsír

  • Összesen
    32.9 g
  • Telített zsírsav
    14 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    12 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    134 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    998 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    111 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    55 mg
  • Foszfor
    427 mg
  • Nátrium
    354 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.1 g
  • Cukor
    5 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    313.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    172 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    10 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    17 mg
  • D vitamin:
    15 micro
  • K vitamin:
    120 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    13 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    64 micro
  • Kolin:
    35 mg
  • Retinol - A vitamin:
    124 micro
  • α-karotin
    34 micro
  • β-karotin
    547 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    858 micro
  • Lut-zea
    771 micro
Összesen 492 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    100.1 g

Zsír

  • Összesen
    98.8 g
  • Telített zsírsav
    42 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    37 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    402 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2994 g
  • Cink
    9 mg
  • Szelén
    126 mg
  • Kálcium
    334 mg
  • Vas
    14 mg
  • Magnézium
    165 mg
  • Foszfor
    1280 mg
  • Nátrium
    1063 mg
  • Réz
    2 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    33.3 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    9 mg

VÍZ

  • Összesen
    941.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    515 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    29 micro
  • E vitamin:
    5 mg
  • C vitamin:
    52 mg
  • D vitamin:
    45 micro
  • K vitamin:
    361 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    40 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    192 micro
  • Kolin:
    105 mg
  • Retinol - A vitamin:
    373 micro
  • α-karotin
    101 micro
  • β-karotin
    1640 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    2313 micro
Összesen 1478 kcal
  • 8% Fehérje
  • 3% Szénhidrát
  • 8% Zsír
  • 80% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.6 g

Zsír

  • Összesen
    7.5 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    3 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    1 g
  • Koleszterin
    31 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    227.9 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    25 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    13 mg
  • Foszfor
    97 mg
  • Nátrium
    81 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    2.5 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    71.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    39 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    3 micro
  • K vitamin:
    27 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    3 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    15 micro
  • Kolin:
    8 mg
  • Retinol - A vitamin:
    28 micro
  • α-karotin
    8 micro
  • β-karotin
    125 micro
  • β-crypt
    0 micro
  • Likopin
    196 micro
  • Lut-zea
    176 micro
Összesen 111 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. Egy kanál olívaolajon megolvasztjuk a vajat, majd hozzáadjuk a felkockázott bacont, és ropogósra pirítjuk.
  2. Mikor már színt kapott a szalonna, hozzáadjuk a felszeletelt újhagymát, majd a fokhagymát és a húst is. Sózzuk, borsozzuk, és addig pirítjuk, míg a hús kifehéredik, sőt kezd pirulni.
  3. Megszórjuk a provence-i fűszerkeverékkel, hozzáadjuk a cikkekre vágott paradicsomot, a felaprított gombát, majd felöntjük borral.
  4. Fedő alatt kis tűzön kb. 20 perc alatt megpároljuk.
  5. Végül hozzáadjuk a zöld olajbogyót, amivel pár percig forraljuk, és legvégül a tejszínt. Egyet rottyantunk rajta, és máris tálalhatjuk.
  • Elkészítettem: 3 alkalommal
  • Receptkönyvben: 39
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 10
  • Össznézettség: 4538
  • Feltöltés dátuma: 2015. augusztus 18.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Provence-i nyúlcomb
Évi néni 1830 recept

Benyúltam a mélyhűtőbe, és ezt a csomag húst vettem elő. Mivel eléggé elítélhető módon nem címkéztem fel, először nem is jöttem rá, mit vettem ki. Mikor rájöttem, akkor határoztam csak el, mi készüljön belőle. Senkinek nem tanácsolom ezt a hanyagságot. Mindenesetre a fűszerkeveréket mindig magam készítem.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...