Profiterol 4.
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Geleva
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
230 °C
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
25g víz0 kcal
-
17g finomliszt61 kcal
-
8g vaj60 kcal
-
18g tojás23 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
3g tojássárgája11 kcal
-
5g cukor19 kcal
-
29 kcal
-
42g tej23 kcal
-
42g margarin299 kcal
Az öntethez
-
17g csokoládé91 kcal
-
7g tojássárgája21 kcal
-
3g cukor13 kcal
-
6 kcal
-
42g tej23 kcal
-
25g habtejszín73 kcal
-
6 kcal
Összesen
758
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
150g víz0 kcal
-
100g finomliszt364 kcal
-
50g vaj359 kcal
-
110g tojás138 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
20g tojássárgája64 kcal
-
30g cukor116 kcal
-
171 kcal
-
250g tej140 kcal
-
250g margarin1793 kcal
Az öntethez
-
100g csokoládé546 kcal
-
40g tojássárgája129 kcal
-
20g cukor77 kcal
-
38 kcal
-
250g tej140 kcal
-
150g habtejszín438 kcal
-
10g vaníliás cukor39 kcal
Összesen
4552
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
A tésztához
-
9.5g víz0 kcal
-
6.3g finomliszt23 kcal
-
3.2g vaj23 kcal
-
6.9g tojás9 kcal
-
0g só0 kcal
A krémhez
-
1.3g tojássárgája4 kcal
-
1.9g cukor7 kcal
-
2.8g csokoládés pudingpor11 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
15.8g margarin113 kcal
Az öntethez
-
6.3g csokoládé34 kcal
-
2.5g tojássárgája8 kcal
-
1.3g cukor5 kcal
-
0.6g étkezési keményítő2 kcal
-
15.8g tej9 kcal
-
9.5g habtejszín28 kcal
-
0.6g vaníliás cukor2 kcal
Összesen
287
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 9.4 g
Zsír
-
Összesen 59.4 g
-
Telített zsírsav 21 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 24 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 12 g
-
Koleszterin 216 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 435.1 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 17 mg
-
Kálcium 150 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 34 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 86 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 46.1 g
-
Cukor 22 mg
-
Élelmi rost 2 mg
VÍZ
-
Összesen 69.5 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 532 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 5 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 41 micro
-
K vitamin: 42 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 28 micro
-
Kolin: 142 mg
-
Retinol - A vitamin: 507 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 295 micro
-
β-crypt 5 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 199 micro
Összesen
758
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 56.1 g
Zsír
-
Összesen 356.1 g
-
Telített zsírsav 125 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 143 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 69 g
-
Koleszterin 1293 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 2610.4 g
-
Cink 6 mg
-
Szelén 103 mg
-
Kálcium 902 mg
-
Vas 13 mg
-
Magnézium 205 mg
-
Foszfor 863 mg
-
Nátrium 515 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 276.7 g
-
Cukor 133 mg
-
Élelmi rost 10 mg
VÍZ
-
Összesen 417.1 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 3193 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 28 mg
-
C vitamin: 1 mg
-
D vitamin: 245 micro
-
K vitamin: 249 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 169 micro
-
Kolin: 853 mg
-
Retinol - A vitamin: 3044 micro
-
α-karotin 30 micro
-
β-karotin 1773 micro
-
β-crypt 30 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1192 micro
Összesen
4552
kcal
- 5% Fehérje
- 25% Szénhidrát
- 32% Zsír
- 38% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Kálcium
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
E vitamin:
-
A vitamin (RAE):
-
Retinol - A vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 3.5 g
Zsír
-
Összesen 22.5 g
-
Telített zsírsav 8 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 9 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 82 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 164.7 g
-
Cink 0 mg
-
Szelén 7 mg
-
Kálcium 57 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 13 mg
-
Foszfor 54 mg
-
Nátrium 33 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 17.5 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 26.3 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 201 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 0 mg
-
D vitamin: 15 micro
-
K vitamin: 16 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 0 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 11 micro
-
Kolin: 54 mg
-
Retinol - A vitamin: 192 micro
-
α-karotin 2 micro
-
β-karotin 112 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 75 micro
Összesen
287
kcal
Hozzávalók
A tésztához
-
1.5 dl víz
-
10 dkg finomliszt
-
5 dkg vaj
-
2 db tojás
-
1 csipet só
A krémhez
-
1 db tojássárgája
-
3 ek cukor
-
1 tasak csokoládés pudingpor
-
2.5 dl tej
-
25 dkg margarin
Az öntethez
-
2 db tojássárgája
-
2 ek cukor
-
1 csapott ek étkezési keményítő
-
2.5 dl tej
-
1.5 dl habtejszín
-
1 csomag vaníliás cukor
Elkészítés
A tésztához
- A krémet készítjük el először, hogy ki tudjon hűlni. A tojássárgáját habosra keverjük a cukorral, kevés tejjel, és hozzáadjuk a pudingport. Hozzáöntjök a forró tejet, és lassú tűzön besűrítjük. Időnként megkeverve kihűtjük, közben a margarint habosra keverjük, és majd a főzött krémmel keverjük tovább, ha már teljesen kihűlt. Könnyű, habos krém lesz.
- Az öntethez egylábasbategyüka tojássárgákat, jól elkeverjük ela cukorral, a keményítővel, és adjuk hozzá a forró tejet. Tűzhelyre tesszük, lassan, kevergetvesűrűsítsük be (de ne forrjon), és a közben felolvasztott csokival keverjük el. Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a vaníliás cukrot és a tejszínt. Habverővel vagy robotgéppel alaposan verjük át. Kihűtjük.
- A tészta elkészítése: a vizet feltesszük forrni a vajjal, csipet sóval. Ha felforrt, levesszük, és hozzáadjuk a lisztet, majd visszatesszük, és addig kevergetjük, míg az elválik az edény falától, és sercegő hangot ad.
- Levesszük a tűzről, kicsit hűlni hagyjuk, és egyenként adjuk hozzá a tojásokat, alaposan elkeverve mindegyiket, amíg szép buborékos lesz.
- Nyomózsák vagy két kiskanál segítségével, kis halmokat formázunk egy sütőpapírral bélelt gáztepsire. Nem túl sűrűn, hogy tudjanak nőni. (diónyi gombócok, kb. 5 centinként)
- Sütőbe tesszük, és szép aranyszínűre sütjük. Közben ne nyissuk ki a sütőt. Ha megsült, kivesszük a tepsit, és fogvályóval megszúrkáljuk a fánkocskákat, hogy a gőz ki tudjon jönni, ne essenek össze.
- Ha kihűlt minden, a fánkok tetejét levágjuk, és megtöltjük a krémmel, vagy vékony csövű habzsákkal is megtölthetjük, akkor nem kell felvágni.
- Egy tetszőleges tálba rendezzük, és bevonjuk az öntettel, olvasztott csokival diszíthetjük. Jól lehűtve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 230 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 45x35x5
- Sütés ideje: 15 perc
- Receptkönyvben: 341
- Tegnapi nézettség: 7
- 7 napos nézettség: 64
- Össznézettség: 34963
- Feltöltés dátuma: 2011. április 13.
Ajánló
Az öntet ne legyen sűrű, sem túl híg...nekem már sikerült mindkettővel bosszankodnom. Az az ideális, ha a gombóckákon megmarad, és nem folyik le, de viszonylag könnyen tudjuk eloszlatni.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- vegetáriánus:
Geleva
100 recept
Nekünk ez a kedvenc profiterol receptünk. Több ötletből kreáltam, ez lett a vége.:) Tudom, hogy ahány ház....nálunk ez a menő.