r
Nosalty Logó

Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Katharosz
Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7570.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    2156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    586.5 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

VÍZ

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1190 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

VÍZ

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 315 kcal

Hozzávalók

Elkészítés

  1. A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük, és hideg vízzel leöblítjük. A margarint /vajat/ a tojások sárgájával és 6 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, és ezzel is simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát. Végül a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is belekeverjük.
  2. Egy kb. 25 x 20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, és belesimítjuk a tészta egyharmadát, megszórjuk a cukorral elkevert mákkal, és ízlés szerint a meleg vízbe áztatott és lecsepegtetett mazsolával.
  3. Következő réteg egyharmad tészta, ezt megkenjük baracklekvárral, és befedjük a maradék tésztával.
  4. Sütés előmelegített sütőben jó közepes lánggal kb. 190 fokon, légkeveréses 170 fokon 50- 60 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x20
  • Sütés ideje: 50 perc
  • Elkészítettem: 10 alkalommal
  • Receptkönyvben: 194
  • Tegnapi nézettség: 0
  • 7 napos nézettség: 3
  • Össznézettség: 11192
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 27.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
Katharosz 499 recept

Nagyon finom kiadós, egy leves mellé kitűnő második fogás.

Hozzávalók

Címlapról ajánljuk

„Ordibálhatsz, csak nem biztos, hogy ezt tolerálni fogják, és a...

Nem tervezte, hogy a szakácspályára lépjen, az újranyitást követően mégis az ő vezetésével kapott 2022-ben ismét Michelin-csillagot a Babel, amit tavaly is megtartottak. Szentesi Évával közös videósorozatuk, a Ki főzte? keretében már belekóstolt, milyen is egy kamerával farkasszemet nézni, de igazi mélyvíz volt számára a konyha után egy televíziós műsorban dolgozni. A Konyhafőnök új évadában a szintén Michelin-csillagos SALT séfjével, Tóth Szilárddal együtt csatlakozott a zsűrihez Kaszás Kornél, a Babel séfje. Vele beszélgettünk.

Szász Nóri

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...