r
Nosalty Logó

Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából

Katharosz
Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
adag
Idő
p
Költség
olcsó
Nehézség
könnyű

Hozzávalók

752
Kalória
18.3g
Fehérje
97.7g
Szénhidrát
32.6g
Zsír
81g
Víz
179.6g
Koleszterin
6g
Élelmi rost
37.6g
Cukor
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 4503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
Összesen 315 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    18.3 g

Zsír

  • Összesen
    32.6 g
  • Telített zsírsav
    10 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    10 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    10 g
  • Koleszterin
    180 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1261.8 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    59 mg
  • Kálcium
    332 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    106 mg
  • Foszfor
    395 mg
  • Nátrium
    359 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    97.7 g
  • Cukor
    38 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    81 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    241 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    2 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    33 micro
  • K vitamin:
    14 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    5 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    198 micro
  • Kolin:
    144 mg
  • Retinol - A vitamin:
    233 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    96 micro
  • β-crypt
    4 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    217 micro
Összesen 752 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    109.6 g

Zsír

  • Összesen
    195.6 g
  • Telített zsírsav
    58 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    62 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    58 g
  • Koleszterin
    1078 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    7570.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    357 mg
  • Kálcium
    1990 mg
  • Vas
    29 mg
  • Magnézium
    635 mg
  • Foszfor
    2372 mg
  • Nátrium
    2156 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    11 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    586.5 g
  • Cukor
    226 mg
  • Élelmi rost
    36 mg

Víz

  • Összesen
    485.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1448 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    13 mg
  • C vitamin:
    26 mg
  • D vitamin:
    198 micro
  • K vitamin:
    82 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    5 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    31 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    1190 micro
  • Kolin:
    861 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1398 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    573 micro
  • β-crypt
    27 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1300 micro
Összesen 4503 kcal
  • 8% Fehérje
  • 43% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 35% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Tiamin - B1 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    13.7 g
  • Telített zsírsav
    4 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    4 g
  • Koleszterin
    75 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    529 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    25 mg
  • Kálcium
    139 mg
  • Vas
    2 mg
  • Magnézium
    44 mg
  • Foszfor
    166 mg
  • Nátrium
    151 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    41 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    3 mg

Víz

  • Összesen
    33.9 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    101 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    2 mg
  • D vitamin:
    14 micro
  • K vitamin:
    6 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    83 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    98 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    40 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    91 micro
Összesen 315 kcal

Elkészítés

  1. A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük, és hideg vízzel leöblítjük. A margarint /vajat/ a tojások sárgájával és 6 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, és ezzel is simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát. Végül a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is belekeverjük.
  2. Egy kb. 25 x 20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, és belesimítjuk a tészta egyharmadát, megszórjuk a cukorral elkevert mákkal, és ízlés szerint a meleg vízbe áztatott és lecsepegtetett mazsolával.
  3. Következő réteg egyharmad tészta, ezt megkenjük baracklekvárral, és befedjük a maradék tésztával.
  4. Sütés előmelegített sütőben jó közepes lánggal kb. 190 fokon, légkeveréses 170 fokon 50- 60 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Sütés ideje: 50 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Tepsi mérete: 25x20

Nagyon finom kiadós, egy leves mellé kitűnő második fogás.

További receptek

Epres vargabéles

Szeretjük a vargabélest, ugye? Akkor ugyan miért ne szerethetnénk annyira, hogy tavasz végén és nyár elején teletömjük friss eperrel és eperlekvárral? A túrónak amúgy is fantasztikus ...

Lakos Benedek

Csokiszuflé egyszerűen

Az illusztris francia desszert, amely légies állagával és elegáns külsejével sokak szívébe belopta magát. Ennek ellenére mégis kevesen állnak neki az elkészítésének, talán mert ...

Lakos Benedek

Címlapról ajánljuk

„Kapj rá!” a halra – Egészség, íz és tudatosság egy...

A halfogyasztás többek számára ma már nemcsak gasztronómiai élmény, hanem tudatos döntés is. A halhús jó minőségű fehérjeforrás, könnyen emészthető, és természetes módon tartalmaz olyan tápanyagokat – például ómega–3 zsírsavakat, vitaminokat és ásványi anyagokat –, amelyek jól illeszkednek a kiegyensúlyozott étrendbe. Nem véletlen, hogy a hal egyre gyakrabban jelenik meg a modern, egészségtudatos konyhákban is.

Top Receptek

Klasszikus hagyományos bejgli

Ez egy mennyei bejgli, egy igazi hungarikum! Karácsonykor nem hiányozhat az ünnepi asztalról! Hosszú - már évtizedekben mérhető - idő óta így készítem....mi nem szeretjük a hatalmas, ...

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...