Pozsonyi kocka Katharosz konyhájából
cukrot taratalmaz
laktózt tartalmaz
glutént tartalmaz
tejet tartalmaz
tojást tartalmaz
Katharosz
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
Összesen
752
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
400g tészta1484 kcal
-
4g só0 kcal
-
80g margarin574 kcal
-
275g tojás346 kcal
-
90g cukor348 kcal
-
20g vaníliás cukor77 kcal
-
250g tejföl495 kcal
-
6g citromhéj3 kcal
-
100g mák525 kcal
-
22g mazsola66 kcal
-
160g sárgabaracklekvár445 kcal
-
14g vaj100 kcal
-
10g zsemlemorzsa40 kcal
Összesen
4503
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
-
28g tészta104 kcal
-
0.3g só0 kcal
-
5.6g margarin40 kcal
-
19.2g tojás24 kcal
-
6.3g cukor24 kcal
-
1.4g vaníliás cukor5 kcal
-
17.5g tejföl35 kcal
-
0.4g citromhéj0 kcal
-
7g mák37 kcal
-
1.5g mazsola5 kcal
-
11.2g sárgabaracklekvár31 kcal
-
1g vaj7 kcal
-
0.7g zsemlemorzsa3 kcal
Összesen
315
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 18.3 g
Zsír
-
Összesen 32.6 g
-
Telített zsírsav 10 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 10 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 10 g
-
Koleszterin 180 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1261.8 g
-
Cink 3 mg
-
Szelén 59 mg
-
Kálcium 332 mg
-
Vas 5 mg
-
Magnézium 106 mg
-
Foszfor 395 mg
-
Nátrium 359 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 2 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 97.7 g
-
Cukor 38 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 81 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 241 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 2 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 33 micro
-
K vitamin: 14 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 5 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 198 micro
-
Kolin: 144 mg
-
Retinol - A vitamin: 233 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 96 micro
-
β-crypt 4 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 217 micro
Összesen
752
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 109.6 g
Zsír
-
Összesen 195.6 g
-
Telített zsírsav 58 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 62 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 58 g
-
Koleszterin 1078 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 7570.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 357 mg
-
Kálcium 1990 mg
-
Vas 29 mg
-
Magnézium 635 mg
-
Foszfor 2372 mg
-
Nátrium 2156 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 11 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 586.5 g
-
Cukor 226 mg
-
Élelmi rost 36 mg
VÍZ
-
Összesen 485.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 1448 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 13 mg
-
C vitamin: 26 mg
-
D vitamin: 198 micro
-
K vitamin: 82 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 5 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 3 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 31 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 1190 micro
-
Kolin: 861 mg
-
Retinol - A vitamin: 1398 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 573 micro
-
β-crypt 27 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 1300 micro
Összesen
4503
kcal
- 8% Fehérje
- 43% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 35% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Tiamin - B1 vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.7 g
Zsír
-
Összesen 13.7 g
-
Telített zsírsav 4 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 4 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 4 g
-
Koleszterin 75 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 529 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 25 mg
-
Kálcium 139 mg
-
Vas 2 mg
-
Magnézium 44 mg
-
Foszfor 166 mg
-
Nátrium 151 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 41 g
-
Cukor 16 mg
-
Élelmi rost 3 mg
VÍZ
-
Összesen 33.9 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 101 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 1 mg
-
C vitamin: 2 mg
-
D vitamin: 14 micro
-
K vitamin: 6 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 83 micro
-
Kolin: 60 mg
-
Retinol - A vitamin: 98 micro
-
α-karotin 0 micro
-
β-karotin 40 micro
-
β-crypt 2 micro
-
Likopin 0 micro
-
Lut-zea 91 micro
Összesen
315
kcal
Hozzávalók
-
1 kk só
-
8 dkg margarin
-
5 db tojás
-
2 csomag vaníliás cukor
-
2.5 dl tejföl
-
8 ek sárgabaracklekvár
Elkészítés
- A tésztát sós forrásban lévő vízben kifőzzük, és hideg vízzel leöblítjük. A margarint /vajat/ a tojások sárgájával és 6 ek cukorral habosra keverjük, hozzáadjuk a tejfölt, citromhéjat, és ezzel is simára keverjük. Beleforgatjuk a lecsepegtetett tésztát. Végül a tojások fehérjét a vaníliás cukorral kemény habbá verjük, majd óvatosan ezt is belekeverjük.
- Egy kb. 25 x 20 centis tűzálló tálat kivajazunk, morzsával megszórjuk, és belesimítjuk a tészta egyharmadát, megszórjuk a cukorral elkevert mákkal, és ízlés szerint a meleg vízbe áztatott és lecsepegtetett mazsolával.
- Következő réteg egyharmad tészta, ezt megkenjük baracklekvárral, és befedjük a maradék tésztával.
- Sütés előmelegített sütőben jó közepes lánggal kb. 190 fokon, légkeveréses 170 fokon 50- 60 percig. Porcukorral meghintve tálaljuk.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Tepsi mérete: 25x20
- Sütés ideje: 50 perc
- Elkészítettem: 10 alkalommal
- Receptkönyvben: 194
- Tegnapi nézettség: 0
- 7 napos nézettség: 3
- Össznézettség: 11192
- Feltöltés dátuma: 2013. január 27.
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- vegetáriánus:
-
- alkalom:
Katharosz
499 recept
Nagyon finom kiadós, egy leves mellé kitűnő második fogás.