r
Nosalty Logó

Pöttyös gesztenyés süti

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
NS
Pöttyös gesztenyés süti
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gesztenyés rudakhoz

A tetejére

Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gesztenyés rudakhoz

A tetejére

Összesen 6691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír

A piskótához

A krémhez

A gesztenyés rudakhoz

A tetejére

Összesen 268 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    25.4 g

Zsír

  • Összesen
    61.1 g
  • Telített zsírsav
    17 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    25 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    14 g
  • Koleszterin
    362 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    2137.1 g
  • Cink
    2 mg
  • Szelén
    47 mg
  • Kálcium
    548 mg
  • Vas
    5 mg
  • Magnézium
    74 mg
  • Foszfor
    792 mg
  • Nátrium
    667 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    159.1 g
  • Cukor
    80 mg
  • Élelmi rost
    5 mg

VÍZ

  • Összesen
    103.6 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    565 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    1 micro
  • E vitamin:
    6 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    79 micro
  • K vitamin:
    49 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    60 micro
  • Kolin:
    297 mg
  • Retinol - A vitamin:
    539 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    310 micro
  • β-crypt
    9 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    503 micro
Összesen 1338 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    126.9 g

Zsír

  • Összesen
    305.6 g
  • Telített zsírsav
    83 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    126 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    72 g
  • Koleszterin
    1808 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    10685.6 g
  • Cink
    11 mg
  • Szelén
    233 mg
  • Kálcium
    2742 mg
  • Vas
    25 mg
  • Magnézium
    372 mg
  • Foszfor
    3960 mg
  • Nátrium
    3336 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    795.5 g
  • Cukor
    398 mg
  • Élelmi rost
    25 mg

VÍZ

  • Összesen
    518.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    2824 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    5 micro
  • E vitamin:
    28 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    397 micro
  • K vitamin:
    243 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    3 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    4 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    299 micro
  • Kolin:
    1483 mg
  • Retinol - A vitamin:
    2694 micro
  • α-karotin
    7 micro
  • β-karotin
    1551 micro
  • β-crypt
    45 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    2514 micro
Összesen 6691 kcal
  • 7% Fehérje
  • 46% Szénhidrát
  • 17% Zsír
  • 30% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • C vitamin:
  • A vitamin (RAE):

Fehérje

  • Összesen
    5.1 g

Zsír

  • Összesen
    12.3 g
  • Telített zsírsav
    3 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    429.3 g
  • Cink
    0 mg
  • Szelén
    9 mg
  • Kálcium
    110 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    159 mg
  • Nátrium
    134 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    32 g
  • Cukor
    16 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    20.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    113 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    0 mg
  • D vitamin:
    16 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    0 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    12 micro
  • Kolin:
    60 mg
  • Retinol - A vitamin:
    108 micro
  • α-karotin
    0 micro
  • β-karotin
    62 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    101 micro
Összesen 268 kcal

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A gesztenyés rudakhoz

A tetejére

Elkészítés

A piskótához

  1. Hagyományos módon 2 piskótát sütünk. A tojásokat szétválasztjuk, fehérjét habbá verjük, majd hozzáadjuk a cukrot,és tovább verjük, amíg fényes és kemény lesz.
  2. A többi hozzávalót összekeverjük, és ezután adjuk hozzá a fehérjehabot.
  3. Előmelegített sütőben 2 lapot sütünk belőle!
  4. A krémhez a tejet, a lisztet és a vaníliás cukrot összefőzzük, kihűtjük. A margarint a cukorral kikeverjük, a kétféle krémet összekeverjük.
  5. A gesztenyerudak hozzávalóit összegyúrjuk, 8-9 rudat sodrunk belőle.
  6. Az egyik piskótát tálra rakjuk, rákenjük a krém felét, erre tesszük a rudakat, majd újra jöhet a maradék krém, illetve a másik piskótalap.
  7. A tetejét bevonjuk a gőz fölött olvasztott tortabevonó csokival.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés ideje: 40 perc
  • Receptkönyvben: 27
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 2
  • Össznézettség: 4693
  • Feltöltés dátuma: 2013. február 17.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Egy ajándékba kapott receptkönyvből született meg ez a süti! FINOM!!!! Kóstoljátok meg! ;)

Hozzávalók

A piskótához

A krémhez

A gesztenyés rudakhoz

A tetejére

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...