r
Nosalty Logó

Potica

cukrot taratalmaz laktózt tartalmaz glutént tartalmaz tejet tartalmaz tojást tartalmaz
Marietta
Potica
adag
Előkészítés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 6084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír

tészta

töltelék

Összesen 350 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    22.2 g

Zsír

  • Összesen
    55.1 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    11 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    25 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    734.5 g
  • Cink
    3 mg
  • Szelén
    42 mg
  • Kálcium
    159 mg
  • Vas
    3 mg
  • Magnézium
    103 mg
  • Foszfor
    356 mg
  • Nátrium
    64 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    2 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    112.1 g
  • Cukor
    42 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    40.8 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    201 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    1 mg
  • C vitamin:
    3 mg
  • D vitamin:
    35 micro
  • K vitamin:
    3 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    133 micro
  • Kolin:
    164 mg
  • Retinol - A vitamin:
    197 micro
  • α-karotin
    4 micro
  • β-karotin
    47 micro
  • β-crypt
    6 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    210 micro
Összesen 1012 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    133.5 g

Zsír

  • Összesen
    330.6 g
  • Telített zsírsav
    92 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    66 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    152 g
  • Koleszterin
    1269 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    4406.8 g
  • Cink
    19 mg
  • Szelén
    253 mg
  • Kálcium
    957 mg
  • Vas
    19 mg
  • Magnézium
    616 mg
  • Foszfor
    2138 mg
  • Nátrium
    385 mg
  • Réz
    6 mg
  • Mangán
    14 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    672.8 g
  • Cukor
    250 mg
  • Élelmi rost
    37 mg

VÍZ

  • Összesen
    244.5 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    1208 micro
  • B6 vitamin:
    2 mg
  • B12 Vitamin:
    2 micro
  • E vitamin:
    8 mg
  • C vitamin:
    20 mg
  • D vitamin:
    210 micro
  • K vitamin:
    19 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    2 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    2 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    14 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    799 micro
  • Kolin:
    981 mg
  • Retinol - A vitamin:
    1183 micro
  • α-karotin
    23 micro
  • β-karotin
    279 micro
  • β-crypt
    34 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    1262 micro
Összesen 6084 kcal
  • 10% Fehérje
  • 49% Szénhidrát
  • 24% Zsír
  • 18% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Nátrium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • E vitamin:
  • B6 vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.7 g

Zsír

  • Összesen
    19.1 g
  • Telített zsírsav
    5 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    4 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    9 g
  • Koleszterin
    73 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    254.1 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    15 mg
  • Kálcium
    55 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    36 mg
  • Foszfor
    123 mg
  • Nátrium
    22 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    38.8 g
  • Cukor
    14 mg
  • Élelmi rost
    2 mg

VÍZ

  • Összesen
    14.1 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    70 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    0 mg
  • C vitamin:
    1 mg
  • D vitamin:
    12 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    1 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    46 micro
  • Kolin:
    57 mg
  • Retinol - A vitamin:
    68 micro
  • α-karotin
    1 micro
  • β-karotin
    16 micro
  • β-crypt
    2 micro
  • Likopin
    0 micro
  • Lut-zea
    73 micro
Összesen 350 kcal

Hozzávalók

tészta

töltelék

Elkészítés

tészta

  1. Az élesztőt langyos tejben, 1 ek. cukorral felfuttatjuk.
  2. A lisztet a puha vajjal, a többi cukorral, a tojássárgákkal, rummal, citromhéjjal, vanília kivonattal és az élesztős tejjel simára dagasztjuk.
  3. Meleg helyen a duplájára kelesztjük. Míg kel, elkészítjük a diós tölteléket: a töltelék hozzávalóit összekeverjük.
  4. A sütőt 180 fokra melegítjük, a kuglófformát kivajazzuk.
  5. A megkelt tésztát lisztezett deszkán vékonyra nyújtjuk, megkenjük a töltelékkel. A rövidebbik oldalán feltekerjük, s a tekercset a formába igazítjuk úgy, hogy a két vége összeérjen. (Nekem még nem sikerült éppen akkorára nyújtani, mindig hosszabb lett, így egymásra fektettem a tekercs két végét.)
  6. Körülbelül 40 percig sütjük 180 fokon, majd visszavesszük a hőmérsékletet 160 fokra, és készre sütjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Sütés ideje: 70 perc
  • Elkészítettem: 2 alkalommal
  • Receptkönyvben: 30
  • Tegnapi nézettség: 1
  • 7 napos nézettség: 12
  • Össznézettség: 2345
  • Feltöltés dátuma: 2016. augusztus 15.

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Potica
Marietta 1 recept

Idén nyáron Szlovéniában nyaraltunk, ott kaptam kedvet ennek a finom helyi kalácsnak az elkészítéséhez. A receptet angolból fordítottam, mert nem találtam használhatót. A család azóta már többször kérte, hogy süssem meg újra.

Hozzávalók

tészta

töltelék

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...