r
Nosalty Logó

Ponty dorozsmai módon

Marcsisef
Ponty dorozsmai módon
adag
Idő
p
Költség
megfizethető
Nehézség
közepes

Hozzávalók

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

1152
Kalória
46.3g
Fehérje
75.8g
Szénhidrát
73.8g
Zsír
337.2g
Víz
211.5g
Koleszterin
5.9g
Élelmi rost
7.9g
Cukor
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 4601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

Víz

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1510 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.4 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6741.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3754 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

Víz

  • Összesen
    1348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    6041 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 4601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrát

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

Víz

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 176 kcal

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A hal szeleteket megsózzuk, borsozzuk.
  2. A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a szalonnákat kivesszük, félrerakjuk.
  3. A szalonna zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, félrehúzzuk, belehintjük a pirospaprikát, összekeverjük. A megmosott, szeletelt gombát beleöntjük, és a hozzávalókkal készre főzzük.
  4. A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, nagy kockára összevágjuk, kifőzzük.
  5. A halat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsírban mindkét oldalát megsütjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. Hőálló edénybe beletesszük a tésztát, elsimítjuk, erre a gombapörköltet terítjük, majd a hal szeleteket, és az egészet sütőben összemelegítjük.

Recept infó

  • Előkészítés ideje: 30 p
  • Főzés ideje: 60 p
  • Sütés ideje: 30 p
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6

A ponty Magyarországon a legnépszerűbb hal. Így elkészítve is nagyon finom.

További receptek

Ünnepi mediterrán halragu

Ha ti is szoktatok karácsonyra halat készíteni, akkor most itt egy remek receptötlet, egy egyszerű halragu, amit tetszőleges tengeri halfiléből készíthettek. A vibráló, mediterrán ízek ...

Fekete Melinda

Címlapról ajánljuk

Top Receptek

Párolt lila káposzta

A párolt lila káposzta remek kísérője a különféle sült húsoknak, például a kacsa elképzelhetetlen nélküle. Ezzel a recepttel könnyedén elkészítheted Te is otthon, bár tény, hogy ...