r
Nosalty Logó

Ponty dorozsmai módon

cukormentes laktózmentes glutént tartalmaz tejmentes tojást tartalmaz
Marcsisef
Ponty dorozsmai módon
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 4601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Összesen 176 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    46.3 g

Zsír

  • Összesen
    73.8 g
  • Telített zsírsav
    15 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    33 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    21 g
  • Koleszterin
    212 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    1685.4 g
  • Cink
    4 mg
  • Szelén
    65 mg
  • Kálcium
    174 mg
  • Vas
    6 mg
  • Magnézium
    96 mg
  • Foszfor
    939 mg
  • Nátrium
    400 mg
  • Réz
    1 mg
  • Mangán
    1 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    75.8 g
  • Cukor
    8 mg
  • Élelmi rost
    6 mg

VÍZ

  • Összesen
    337.2 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    92 micro
  • B6 vitamin:
    1 mg
  • B12 Vitamin:
    3 micro
  • E vitamin:
    19 mg
  • C vitamin:
    28 mg
  • D vitamin:
    1510 micro
  • K vitamin:
    10 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    1 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    1 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    11 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    122 micro
  • Kolin:
    206 mg
  • Retinol - A vitamin:
    53 micro
  • α-karotin
    36 micro
  • β-karotin
    417 micro
  • β-crypt
    65 micro
  • Likopin
    643 micro
  • Lut-zea
    423 micro
Összesen 1152 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    185.4 g

Zsír

  • Összesen
    295 g
  • Telített zsírsav
    59 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    131 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    86 g
  • Koleszterin
    846 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    6741.5 g
  • Cink
    18 mg
  • Szelén
    259 mg
  • Kálcium
    696 mg
  • Vas
    23 mg
  • Magnézium
    384 mg
  • Foszfor
    3754 mg
  • Nátrium
    1600 mg
  • Réz
    3 mg
  • Mangán
    4 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    303.2 g
  • Cukor
    31 mg
  • Élelmi rost
    24 mg

VÍZ

  • Összesen
    1348.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    367 micro
  • B6 vitamin:
    3 mg
  • B12 Vitamin:
    12 micro
  • E vitamin:
    77 mg
  • C vitamin:
    113 mg
  • D vitamin:
    6041 micro
  • K vitamin:
    38 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    3 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    4 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    46 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    486 micro
  • Kolin:
    825 mg
  • Retinol - A vitamin:
    212 micro
  • α-karotin
    142 micro
  • β-karotin
    1668 micro
  • β-crypt
    262 micro
  • Likopin
    2573 micro
  • Lut-zea
    1690 micro
Összesen 4601 kcal
  • 9% Fehérje
  • 14% Szénhidrát
  • 14% Zsír
  • 63% Víz

TOP ásványi anyagok

  • Foszfor
  • Nátrium
  • Kálcium
  • Magnézium
  • Szelén

TOP vitaminok

  • Kolin:
  • C vitamin:
  • E vitamin:
  • Niacin - B3 vitamin:
  • D vitamin:

Fehérje

  • Összesen
    7.1 g

Zsír

  • Összesen
    11.3 g
  • Telített zsírsav
    2 g
  • Egyszeresen telítetlen zsírsav:
    5 g
  • Többszörösen telítetlen zsírsav
    3 g
  • Koleszterin
    32 mg

Ásványi anyagok

  • Összesen
    258.3 g
  • Cink
    1 mg
  • Szelén
    10 mg
  • Kálcium
    27 mg
  • Vas
    1 mg
  • Magnézium
    15 mg
  • Foszfor
    144 mg
  • Nátrium
    61 mg
  • Réz
    0 mg
  • Mangán
    0 mg

Szénhidrátok

  • Összesen
    11.6 g
  • Cukor
    1 mg
  • Élelmi rost
    1 mg

VÍZ

  • Összesen
    51.7 g

Vitaminok

  • Összesen
    0
  • A vitamin (RAE):
    14 micro
  • B6 vitamin:
    0 mg
  • B12 Vitamin:
    0 micro
  • E vitamin:
    3 mg
  • C vitamin:
    4 mg
  • D vitamin:
    231 micro
  • K vitamin:
    1 micro
  • Tiamin - B1 vitamin:
    0 mg
  • Riboflavin - B2 vitamin:
    0 mg
  • Niacin - B3 vitamin:
    2 mg
  • Pantoténsav - B5 vitamin:
    0 mg
  • Folsav - B9-vitamin:
    19 micro
  • Kolin:
    32 mg
  • Retinol - A vitamin:
    8 micro
  • α-karotin
    5 micro
  • β-karotin
    64 micro
  • β-crypt
    10 micro
  • Likopin
    99 micro
  • Lut-zea
    65 micro
Összesen 176 kcal

Hozzávalók

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Elkészítés

A pontyhoz

  1. A hal szeleteket megsózzuk, borsozzuk.
  2. A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a szalonnákat kivesszük, félrerakjuk.
  3. A szalonna zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, félrehúzzuk, belehintjük a pirospaprikát, összekeverjük. A megmosott, szeletelt gombát beleöntjük, és a hozzávalókkal készre főzzük.
  4. A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, nagy kockára összevágjuk, kifőzzük.
  5. A halat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsírban mindkét oldalát megsütjük.
  6. A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
  7. Hőálló edénybe beletesszük a tésztát, elsimítjuk, erre a gombapörköltet terítjük, majd a hal szeleteket, és az egészet sütőben összemelegítjük.
  • Sütés hőfoka: 180 °C
  • Sütés módja: alul-felül sütés
  • Tepsi mérete: 30x20x6
  • Sütés ideje: 30 perc
  • Elkészítettem: 42 alkalommal
  • Receptkönyvben: 67
  • Tegnapi nézettség: 2
  • 7 napos nézettség: 16
  • Össznézettség: 18897
  • Feltöltés dátuma: 2013. január 25.

Ajánló

Tejföllel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!

Receptkategóriák

Receptjellemzők

Felhasználó képe
Marcsisef 217 recept

A ponty Magyarországon a legnépszerűbb hal. Így elkészítve is nagyon finom.

Hozzávalók

A pontyhoz

A gombapörkölthöz

A tésztához

Címlapról ajánljuk

További cikkek

Top Receptek

Hagyományos édes fánk

Életem első fánkját még lánykoromban készítettem. Kemény lett és száraz. Ezután évek teltek el és eszembe sem jutott, hogy újra nekiálljak. A kisfiam nagy fánkrajongó. Mondjuk is a ...