Ponty dorozsmai módon
cukormentes
laktózmentes
glutént tartalmaz
tejmentes
tojást tartalmaz
Marcsisef
adag
Előkészítés
perc
Főzés
perc
Sütés
perc
Összesen
perc
Sütés hőfoka
180 °C
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pontyhoz
-
250g ponty191 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
38g zsemlemorzsa148 kcal
-
43g napraforgó olaj376 kcal
A gombapörkölthöz
-
125g gomba27 kcal
-
25g füstölt szalonna164 kcal
-
43g vöröshagyma15 kcal
-
2g fokhagyma2 kcal
-
25g zöldpaprika4 kcal
-
25g paradicsom5 kcal
-
3 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A tésztához
-
28g tojás35 kcal
-
50g finomliszt182 kcal
Összesen
1152
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pontyhoz
-
1000g ponty762 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
150g zsemlemorzsa593 kcal
-
170g napraforgó olaj1503 kcal
A gombapörkölthöz
-
500g gomba107 kcal
-
100g füstölt szalonna655 kcal
-
170g vöröshagyma62 kcal
-
6g fokhagyma8 kcal
-
100g zöldpaprika16 kcal
-
100g paradicsom18 kcal
-
11 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A tésztához
-
110g tojás138 kcal
-
200g finomliszt728 kcal
Összesen
4601
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
A pontyhoz
-
38.3g ponty29 kcal
-
0g só0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
5.7g zsemlemorzsa23 kcal
-
6.5g napraforgó olaj58 kcal
A gombapörkölthöz
-
19.2g gomba4 kcal
-
3.8g füstölt szalonna25 kcal
-
6.5g vöröshagyma2 kcal
-
0.2g fokhagyma0 kcal
-
3.8g zöldpaprika1 kcal
-
3.8g paradicsom1 kcal
-
0.2g fűszerpaprika0 kcal
-
0g bors0 kcal
-
0g köménymag0 kcal
-
0g majoranna0 kcal
A tésztához
-
4.2g tojás5 kcal
-
7.7g finomliszt28 kcal
Összesen
176
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 46.3 g
Zsír
-
Összesen 73.8 g
-
Telített zsírsav 15 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 33 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 21 g
-
Koleszterin 212 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 1685.4 g
-
Cink 4 mg
-
Szelén 65 mg
-
Kálcium 174 mg
-
Vas 6 mg
-
Magnézium 96 mg
-
Foszfor 939 mg
-
Nátrium 400 mg
-
Réz 1 mg
-
Mangán 1 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 75.8 g
-
Cukor 8 mg
-
Élelmi rost 6 mg
VÍZ
-
Összesen 337.2 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 92 micro
-
B6 vitamin: 1 mg
-
B12 Vitamin: 3 micro
-
E vitamin: 19 mg
-
C vitamin: 28 mg
-
D vitamin: 1510 micro
-
K vitamin: 10 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 1 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 1 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 11 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 122 micro
-
Kolin: 206 mg
-
Retinol - A vitamin: 53 micro
-
α-karotin 36 micro
-
β-karotin 417 micro
-
β-crypt 65 micro
-
Likopin 643 micro
-
Lut-zea 423 micro
Összesen
1152
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 185.4 g
Zsír
-
Összesen 295 g
-
Telített zsírsav 59 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 131 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 86 g
-
Koleszterin 846 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 6741.5 g
-
Cink 18 mg
-
Szelén 259 mg
-
Kálcium 696 mg
-
Vas 23 mg
-
Magnézium 384 mg
-
Foszfor 3754 mg
-
Nátrium 1600 mg
-
Réz 3 mg
-
Mangán 4 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 303.2 g
-
Cukor 31 mg
-
Élelmi rost 24 mg
VÍZ
-
Összesen 1348.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 367 micro
-
B6 vitamin: 3 mg
-
B12 Vitamin: 12 micro
-
E vitamin: 77 mg
-
C vitamin: 113 mg
-
D vitamin: 6041 micro
-
K vitamin: 38 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 3 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 4 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 46 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 486 micro
-
Kolin: 825 mg
-
Retinol - A vitamin: 212 micro
-
α-karotin 142 micro
-
β-karotin 1668 micro
-
β-crypt 262 micro
-
Likopin 2573 micro
-
Lut-zea 1690 micro
Összesen
4601
kcal
- 9% Fehérje
- 14% Szénhidrát
- 14% Zsír
- 63% Víz
TOP ásványi anyagok
-
Foszfor
-
Nátrium
-
Kálcium
-
Magnézium
-
Szelén
TOP vitaminok
-
Kolin:
-
C vitamin:
-
E vitamin:
-
Niacin - B3 vitamin:
-
D vitamin:
Fehérje
-
Összesen 7.1 g
Zsír
-
Összesen 11.3 g
-
Telített zsírsav 2 g
-
Egyszeresen telítetlen zsírsav: 5 g
-
Többszörösen telítetlen zsírsav 3 g
-
Koleszterin 32 mg
Ásványi anyagok
-
Összesen 258.3 g
-
Cink 1 mg
-
Szelén 10 mg
-
Kálcium 27 mg
-
Vas 1 mg
-
Magnézium 15 mg
-
Foszfor 144 mg
-
Nátrium 61 mg
-
Réz 0 mg
-
Mangán 0 mg
Szénhidrátok
-
Összesen 11.6 g
-
Cukor 1 mg
-
Élelmi rost 1 mg
VÍZ
-
Összesen 51.7 g
Vitaminok
-
Összesen 0
-
A vitamin (RAE): 14 micro
-
B6 vitamin: 0 mg
-
B12 Vitamin: 0 micro
-
E vitamin: 3 mg
-
C vitamin: 4 mg
-
D vitamin: 231 micro
-
K vitamin: 1 micro
-
Tiamin - B1 vitamin: 0 mg
-
Riboflavin - B2 vitamin: 0 mg
-
Niacin - B3 vitamin: 2 mg
-
Pantoténsav - B5 vitamin: 0 mg
-
Folsav - B9-vitamin: 19 micro
-
Kolin: 32 mg
-
Retinol - A vitamin: 8 micro
-
α-karotin 5 micro
-
β-karotin 64 micro
-
β-crypt 10 micro
-
Likopin 99 micro
-
Lut-zea 65 micro
Összesen
176
kcal
Hozzávalók
A pontyhoz
-
só ízlés szerint
-
15 dkg zsemlemorzsa
-
2 dl napraforgó olaj
A gombapörkölthöz
-
50 dkg gomba
-
10 dkg füstölt szalonna
-
1 nagy fej vöröshagyma
-
2 gerezd fokhagyma
-
1 db zöldpaprika
-
1 db paradicsom
-
köménymag ízlés szerint
-
majoranna ízlés szerint
A tésztához
-
2 db tojás
Elkészítés
A pontyhoz
- A hal szeleteket megsózzuk, borsozzuk.
- A kockára vágott füstölt szalonnát zsírjára sütjük, majd a szalonnákat kivesszük, félrerakjuk.
- A szalonna zsírjában megdinszteljük a vöröshagymát, félrehúzzuk, belehintjük a pirospaprikát, összekeverjük. A megmosott, szeletelt gombát beleöntjük, és a hozzávalókkal készre főzzük.
- A tojásokból, lisztből tésztát gyúrunk, kinyújtjuk, nagy kockára összevágjuk, kifőzzük.
- A halat zsemlemorzsába forgatjuk, majd forró zsírban mindkét oldalát megsütjük.
- A sütőt előmelegítjük 180 fokra.
- Hőálló edénybe beletesszük a tésztát, elsimítjuk, erre a gombapörköltet terítjük, majd a hal szeleteket, és az egészet sütőben összemelegítjük.
- Sütés hőfoka: 180 °C
- Sütés módja: alul-felül sütés
- Tepsi mérete: 30x20x6
- Sütés ideje: 30 perc
- Elkészítettem: 42 alkalommal
- Receptkönyvben: 67
- Tegnapi nézettség: 2
- 7 napos nézettség: 16
- Össznézettség: 18897
- Feltöltés dátuma: 2013. január 25.
Ajánló
Tejföllel kínálhatjuk. Jó étvágyat kívánok!
Receptjellemzők
-
- fogás:
-
- konyha:
-
- nehézség:
-
- elkészítési idő:
-
- szakács elkészítette:
-
- költség egy főre:
-
- mikor:
-
- alkalom:
-
- Speciális étrendek:
Marcsisef
217 recept
A ponty Magyarországon a legnépszerűbb hal. Így elkészítve is nagyon finom.